0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Culture Beat

Biografie Culture Beat

Culture Beat is een Duitse eurodance-groep welke is opgericht in 1989. Gedurende de jaren 90 scoorden ze enkele grote hits, waarvan Mr. Vain de bekendste is.
Dit nummer haalde in heel veel landen in Europa de toplijsten waaronder in Nederland op de eerste plaats.

Hitsingle Mr Vain

Culture Beat is opgericht door Torsten Fenslau. In 1989 scoorde de groep met de eerste single meteen een hit met het nummer Der Erdbeermund en behoort inmiddels tot de klassiekers van de Duitstalige dancemuziek.

Bekende 90s track

In 1990 besluit men ondanks het succes te kiezen voor een andere genre, eurodance, dat op dat moment enorm populair was geworden. In 1991 scoort men de eerste grote hit ermee. Het grote succes kwam in 1993 met het uitbrengen van de cd Serenity met daarop onder meer de hitsingle Mr. Vain. In 1993 won Culture Beat een groot aantal internationale muziekprijzen voor beste dance-act.

Het succes werd echter overschaduwd door de dood van Torsten Fenslau eind 1993 maar zijn broer Frank besloot echter om het werk over te nemen. Twee jaar later kwam een nieuwe cd uit.

In 1998 werd de cd Metamorphosis uitgebracht maar de grote successen van weleer bleven helaas uit.
Wel is Culture beat vandaag de dag nog steeds actief op de buhne en brachten ze in 2008 nog de single ‘Your Love’ uit.

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Culture Beat boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties