0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
RIGBY

Biografie RIGBY

Christon Kloosterboer (zang, piano, songwriting) weet wat hij wil:

pop/rockliedjes maken voor een breed publiek.

Grootste hit Earth Meets Water

Sinds 2008 vormt hij de band RIGBY samen met Lars van Starrenburg (bass), Bob Fridzema (keys), Eelke Mastebroek (guitar), Bart Meeldijk (drums) en Fredo Wagner (guitar). Stuk voor stuk muzikanten met ervaring en een voorliefde voor het perfecte popliedje, die het zat waren naar andermans muzikale pijpen te dansen. En dus richtten zij begin 2008 de band Rigby op. Ondersteund door hun eigen managementbureau, productiemaatschappij en platenlabel werd debuutsingle Pass You By dan ook in eigen beheer uitgebracht, met een zelfgemaakte clip. Het nummer was niet van de radio te branden en zo scoorde Rigby zijn eerste hit, die tot de bovenste 25 van de Single Top 100 doordrong. De band werd uitgenodigd voor festivals als Beatstad Heats, de Uitmarkt en de Zwarte Cross, naar aanleiding waarvan 3FM Rigby tot Serious Talent bombardeerde.

3FM | zwarte cross | Uitmarkt

De band werd gevraagd om op te treden in De Wereld Draait Door, en speelde de Heineken Music Hall plat als voorprogramma van de Kaiser Chiefs. Zo hebben steeds meer mensen de afgelopen maanden met Rigby kennisgemaakt en is het nu tijd voor wéér een volgende stap: op 5 juni brengt Universal Music hun debuut-cd uit. De titel zegt alles: Everything Must Go.

De band is er klaar voor, en maakt dat kenbaar met elf liedjes, een eigen sound en de wilskracht daarmee zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Voorprogramma van Kaiser Chiefs

Everything must go!

Rigby viert 5 jarig bestaan met jubileumalbum ‘Island On Mainland’

Als je het vergelijkt met  ‘oude rotten’ stelt zo’n eerste lustrum misschien nog niets voor. Het is nog maar een begin… Maar voor Rigby is het reden voor een groot feest, een kleine terugblik en bijzondere plannen voor de toekomst!

De band kende al vele hoogtepunten en met Earth Meets Water scoorde de band zijn grootste en breedst ondersteunde hit tot nu toe. Het nummer was 22 weken lang op bijna alle playlisten te horen. Verschillende DJ’s maakten een remix van de track, waarvan de hardstyle-remix van Wildstylez de bekendste werd. En voor het eerst ontdekten, behalve 3FM, ook Radio 538, Q-music en Radio 2 de band.

Frontman Christon Kloosterboer: “Wij realiseren ons dat we nogal wat van ons publiek hebben gevraagd, elk Rigby-album was anders… We begonnen als Britpopband, kwamen daarna met een meer rock sound en het laatste album was erg dance-georiënteerd. Mensen hebben de behoefte om je in een hokje te plaatsen, om je identiteit duidelijk te krijgen. Maar wij vonden elke sound op dat moment te gek om te maken! Het is dan ook erg leuk om te merken dat onze fans ons door alle fasen heen trouw zijn gebleven en er op dit moment zelfs veel fans bijkomen.

Naast onze fans staat bij ons als band – en zeker bij mij als schrijver – maar één ding voorop: het ‘liedje’. Daarom hebben we met dit jubileumalbum de nummers weer teruggebracht tot wat ze zijn: liedjes.Niet omdat we afstand nemen van de oorspronkelijjke versies, in tegendeel, maar om ze onderdeel te maken van het huidige geluid van Rigby. Samen onder een nieuwe paraplu. Laat 2014 nu maar komen!

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je RIGBY boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties

Burolivemuziek op Klantenvertellen.nl

9,4

Artiest naar wens en communucatie uitstekend

Je wordt goed op de hoogte gehouden, korte lijnen. Snelle reactie op de mail. Artiest was ook naar wens en ook de betaling verliep soepel!

Dorpsfeest Damwâld

Zeer accuraat, vriendelijk en behulpzaam met een enorm netwerk aan geweldige muzikanten

We zijn (zelfs in Corona tijd) heel goed geholpen door dit bureau en hebben op zeer korte termijn geweldige muzikanten weten te boeken die voor mijn vader’s 70e verjaardag een hele mooie serenade hebben gespeeld. Communicatie verliep heel soepel en zelfs de prijs was heel erg redelijk. Enorme aanrader!

Fam. Quinten Amsterdam

Dickens Orgelman boek je voordelig bij Burolivemuziek.nl

Het feest heeft dankzij de Charles Dickens Orgelman een speciale dimensie gekregen.
Alles verliep geheel vlekkeloos! Chapeau en bedankt!

Namens Humanitas DMH Barendrecht

Humanitas DMH Barendrecht

VV Pernis referentie op Burolivemuziek.nl

Vanaf het eerste moment dat wij met Rene in contact zijn gekomen tot het einde van een hele week vol feest zijn wij echt in de watten gelegd.
Licht & geluid uitstekend! communicatie super.

Over twee jaar gaan we weer contact opzoeken 🙂
Rene, Walter, Luuk en Roderick onwijs bedankt

VV Pernis

TimeMaud trio boek je bij Burolivemuziek.nl

Op laatste moment was ik op zoek naar een band, Burolivemuziek gebeld en binnen een uur had ik een band voor de volgende dag! Gewedlig service en een top band 🙂

Flestic

Martijn Fischer voordelig boeken bij Burolivemuziek.nl

Hoi René,
Sorry voor mijn late reactie! We hebben een geweldig feest gehad. Alles is super verlopen. We horen alleen maar top reacties van collega’s.
Ik wil je graag bedanken voor al je hulp!!

35 jaar Koenen & Co

Het was inderdaad een zeer geslaagd feest! Veel dank voor jouw inzet om alles te regelen rondom het licht/geluid, DJ en de band natuurlijk.
Ik was erg tevreden over met name de band, ze hebben waanzinnig goed gespeeld, en ook de mogelijkheid om verzoeknummers bij ze in te dienen beviel goed.

 

Min. van Justitie