0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Giant Tiger Hooch

Biografie Giant Tiger Hooch

Giant Tiger Hooch is een Amsterdams R&B orkest dat sinds 2011 de Noord-Hollandse café’s , buurthuizen, festivals en poppodia bestiert met hun getier op het podium. Het orkest heeft in die jaren een sound opgebouwd die nog harder rammelt dan een gemiddeld Pavement / Guided by Voices concert.

Hoogstaande garage blues

Het DNA van de band bestaat uit een instelling die geen mallemoer geeft om roem, management praatjes, torenhoge verwachtingen en targets. Sterker nog, het muzikale gezelschap ergert zich suf aan het huidige muziekklimaat, het hipstergelul en het quasi-interessante geneuzel van de muziek nazi’s. De band etaleert zich volgens de critici met eclectische hoogstaande garage blues waar zelfs Howlin’ Wolf en Johnny Jordaan spontaan tranen van in hun ogen krijgen.

The Hooch houdt het graag simpel: de glimlach van een kind, een lach en een traan, een ouderwetse pogodans: het zijn de kleine dingen die het leven de moeite waard maken!

Recensies:

“Giant Tiger Hooch maakt rammelende garageblues en 76 swingt van begin tot eind. Niet elk nummer is een schot in de roos, maar wie maalt daarom als de muziek zelfs op donkere dagen voor een lach kan zorgen? Giant Tiger Hooch is speels als een kind en rammelt harder dan de beste rammelaar. En dat voor een groepje indo’s, tatta’s en Nairobinezen dat van Barbados en natte watten houdt”
(kindamuzik.net)

“Giant Tiger Hooch vindt met 76 absoluut niet opnieuw het wiel uit, maar dat is in het genre waarin de band opereert ook absoluut niet van belang. Wel laten de heren horen dat we ook in Nederland, naast de wat meer pure blues van wijlen Harry Muskee, uistekend in staat zijn om een lekker vuige bluesrockplaat te maken. Waarvan akte”
(festivalinfo.nl)

“als je eenmaal deze schijf in je cd-player hebt zitten en je hoort de eerste noten dan blijf je gekluisterd aan de boxen hangen om ook de laatste noten van ‘Eli’ te beluisteren. En gelijk weer de vinger aan de knop ‘repeat’ om het nog een keer, en nog een keer, en nog een keer te beluisteren”
(bluesbreeker.nl)

“Bij “GTH” géén dure productie foefjes en/of af- en nawerkingen; dat vind je hier niet! Het album is rauw, de tracks vrij kort en vaak niet volledig doorbakken. Ze klinken speels en onvoorspelbaar, zoals ze zijn en zich gedragen. Laat ons hopen dat we ‘Mokums grootste blamage orkest’ op een club tour ook in België eens mogen tegen komen
(rootstime.be)

“Mensen, die bekend zijn met Cool Buzz, kunnen deze cd eigenlijk blindelings aanschaffen en moeten zeker niet vergeten deze band eens live te aanschouwen. (Coolbuzz Records)”
(realrootscafe.be)

“Hadden Corry Konings en Howlin’ Wolf samen kids gehad, dan had hun kroost heel waarschijnlijk een soort garage blues geproduceerd  zoals Giant Tiger Hooch. Enthousiast rammelen, een beetje eclectisch en  er tegenaan van de eerste noot tot het laatste akkoord.”
(maxazine)

“Het moet een onmogelijke klus geweest zijn om dit zootje ongeregeld in de studio bij elkaar te krijgen en al helemaal om het geheel in goede banen te kunnen leiden maar het resultaat is zowaar niet misselijk. Ruim een half uur lang dendert deze opgejaagde tijger zich als een bloeddorstig monster door tien tracks heen waarbij werkelijk niemand wordt ontzien. Met korte, rauwe, hoekige gitaarriffs die doen denken aan de tijd dat Jon Spencer met zijn Blues Explosion het leven van RL Burnside nog zuur probeerde te maken”
(bluesmagazine)

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Giant Tiger Hooch boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties