0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Giant Tiger Hooch

Biografie Giant Tiger Hooch

Giant Tiger Hooch is een Amsterdams R&B orkest dat sinds 2011 de Noord-Hollandse café’s , buurthuizen, festivals en poppodia bestiert met hun getier op het podium. Het orkest heeft in die jaren een sound opgebouwd die nog harder rammelt dan een gemiddeld Pavement / Guided by Voices concert.

Hoogstaande garage blues

Het DNA van de band bestaat uit een instelling die geen mallemoer geeft om roem, management praatjes, torenhoge verwachtingen en targets. Sterker nog, het muzikale gezelschap ergert zich suf aan het huidige muziekklimaat, het hipstergelul en het quasi-interessante geneuzel van de muziek nazi’s. De band etaleert zich volgens de critici met eclectische hoogstaande garage blues waar zelfs Howlin’ Wolf en Johnny Jordaan spontaan tranen van in hun ogen krijgen.

The Hooch houdt het graag simpel: de glimlach van een kind, een lach en een traan, een ouderwetse pogodans: het zijn de kleine dingen die het leven de moeite waard maken!

Recensies:

“Giant Tiger Hooch maakt rammelende garageblues en 76 swingt van begin tot eind. Niet elk nummer is een schot in de roos, maar wie maalt daarom als de muziek zelfs op donkere dagen voor een lach kan zorgen? Giant Tiger Hooch is speels als een kind en rammelt harder dan de beste rammelaar. En dat voor een groepje indo’s, tatta’s en Nairobinezen dat van Barbados en natte watten houdt”
(kindamuzik.net)

“Giant Tiger Hooch vindt met 76 absoluut niet opnieuw het wiel uit, maar dat is in het genre waarin de band opereert ook absoluut niet van belang. Wel laten de heren horen dat we ook in Nederland, naast de wat meer pure blues van wijlen Harry Muskee, uistekend in staat zijn om een lekker vuige bluesrockplaat te maken. Waarvan akte”
(festivalinfo.nl)

“als je eenmaal deze schijf in je cd-player hebt zitten en je hoort de eerste noten dan blijf je gekluisterd aan de boxen hangen om ook de laatste noten van ‘Eli’ te beluisteren. En gelijk weer de vinger aan de knop ‘repeat’ om het nog een keer, en nog een keer, en nog een keer te beluisteren”
(bluesbreeker.nl)

“Bij “GTH” géén dure productie foefjes en/of af- en nawerkingen; dat vind je hier niet! Het album is rauw, de tracks vrij kort en vaak niet volledig doorbakken. Ze klinken speels en onvoorspelbaar, zoals ze zijn en zich gedragen. Laat ons hopen dat we ‘Mokums grootste blamage orkest’ op een club tour ook in België eens mogen tegen komen
(rootstime.be)

“Mensen, die bekend zijn met Cool Buzz, kunnen deze cd eigenlijk blindelings aanschaffen en moeten zeker niet vergeten deze band eens live te aanschouwen. (Coolbuzz Records)”
(realrootscafe.be)

“Hadden Corry Konings en Howlin’ Wolf samen kids gehad, dan had hun kroost heel waarschijnlijk een soort garage blues geproduceerd  zoals Giant Tiger Hooch. Enthousiast rammelen, een beetje eclectisch en  er tegenaan van de eerste noot tot het laatste akkoord.”
(maxazine)

“Het moet een onmogelijke klus geweest zijn om dit zootje ongeregeld in de studio bij elkaar te krijgen en al helemaal om het geheel in goede banen te kunnen leiden maar het resultaat is zowaar niet misselijk. Ruim een half uur lang dendert deze opgejaagde tijger zich als een bloeddorstig monster door tien tracks heen waarbij werkelijk niemand wordt ontzien. Met korte, rauwe, hoekige gitaarriffs die doen denken aan de tijd dat Jon Spencer met zijn Blues Explosion het leven van RL Burnside nog zuur probeerde te maken”
(bluesmagazine)

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Giant Tiger Hooch boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties

Burolivemuziek op Klantenvertellen.nl

9,4

Artiest naar wens en communucatie uitstekend

Je wordt goed op de hoogte gehouden, korte lijnen. Snelle reactie op de mail. Artiest was ook naar wens en ook de betaling verliep soepel!

Dorpsfeest Damwâld

Zeer accuraat, vriendelijk en behulpzaam met een enorm netwerk aan geweldige muzikanten

We zijn (zelfs in Corona tijd) heel goed geholpen door dit bureau en hebben op zeer korte termijn geweldige muzikanten weten te boeken die voor mijn vader’s 70e verjaardag een hele mooie serenade hebben gespeeld. Communicatie verliep heel soepel en zelfs de prijs was heel erg redelijk. Enorme aanrader!

Fam. Quinten Amsterdam

Dickens Orgelman boek je voordelig bij Burolivemuziek.nl

Het feest heeft dankzij de Charles Dickens Orgelman een speciale dimensie gekregen.
Alles verliep geheel vlekkeloos! Chapeau en bedankt!

Namens Humanitas DMH Barendrecht

Humanitas DMH Barendrecht

VV Pernis referentie op Burolivemuziek.nl

Vanaf het eerste moment dat wij met Rene in contact zijn gekomen tot het einde van een hele week vol feest zijn wij echt in de watten gelegd.
Licht & geluid uitstekend! communicatie super.

Over twee jaar gaan we weer contact opzoeken 🙂
Rene, Walter, Luuk en Roderick onwijs bedankt

VV Pernis

TimeMaud trio boek je bij Burolivemuziek.nl

Op laatste moment was ik op zoek naar een band, Burolivemuziek gebeld en binnen een uur had ik een band voor de volgende dag! Gewedlig service en een top band 🙂

Flestic

Martijn Fischer voordelig boeken bij Burolivemuziek.nl

Hoi René,
Sorry voor mijn late reactie! We hebben een geweldig feest gehad. Alles is super verlopen. We horen alleen maar top reacties van collega’s.
Ik wil je graag bedanken voor al je hulp!!

35 jaar Koenen & Co

Het was inderdaad een zeer geslaagd feest! Veel dank voor jouw inzet om alles te regelen rondom het licht/geluid, DJ en de band natuurlijk.
Ik was erg tevreden over met name de band, ze hebben waanzinnig goed gespeeld, en ook de mogelijkheid om verzoeknummers bij ze in te dienen beviel goed.

 

Min. van Justitie