0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
De Zingende Fresia´s

Biografie De Zingende Fresia’s

Deze band is gestopt. Passend alternatief is bv de smartlappenband Ludduvudduh

De Zingende Fresia´s. Een volstrekt kansloos Arnhems rockbandje besluit uit balorigheid en frustratie mee te doen aan een VPRO-competitie, doopt zich ‘eventjes’ om tot De Zingende Fresia’s en hun, op ludieke wijze verbouwde uitvoering van de Hazes-klassieker De Glimlach Van Een Kind is zomaar meerdere malen te horen op Radio 3FM.

Bands boek je simpel online

De geur van dit bescheiden succes doet het illustere 4-tal besluiten de ingeslagen weg verder te bewandelen. Of beter: te behardlopen! En niet zonder gevolgen. 16 Jaar later zijn De Zingende Fresia’s nauwelijks meer weg te denken uit de agenda’s van dorpsfeesten, festivals, cafés, disco’s en zalen.

Een wereldtournee langs Nederlandse ‘wereldsteden’, spraakmakende acties, hilarische radio- en tv-optredens, legendarische Mega Fresia Super Feesten, onverwachte bandwisselingen en gastoptredens.

Smartlappen band voor feesten

Maar ook een notering in hét alternatief voor de Mega Top 100, de Moordlijst, een item in 4 In Het Land naar aanleiding van een toiletconcert voor Congo – de band heeft het allemaal glansrijk en met een nimmer aflatende knipoog doorstaan en zag tussendoor ook nog eens kans 5 cd’s en meerdere singles uit te brengen.

De Zingende Fresia´s boeken voor scherpste gage

Geen band zo leuk of er vindt wel eens een wisseling van de wacht plaats (het fossiel ‘The Rolling Stones’ daargelaten uiteraard). Maar van achteromkijken krijg je pijn in je nek (en is gevaarlijk want je ziet niet wat er voor je gebeurt) maar daar komt bij: dat was toen en dit is nu.

En ‘nu’ rockt de band als nooit tevoren. De ‘stoerste’ ritmesectie van de lage landen, Lätse Hälstrom op drums en John de Wolf op bas, hakken en plukken er onverstoorbaar maar retestrak op los.

Samen met de terugkeer van de gitarist van het eerste uur, Teddy Fresia, krijgt het begrip ‘gitaarheld’ een compleet nieuwe dimensie. Begin 2011 trad multi-instrumentalist Meeuwis (zang, toetsen, gitaar en blokfluit) na een afwezigheid van een paar jaar weer terug op het oude nest, en klinkt de band muzikaal zo mogelijk nog completer.

Koning W.A. Fresia

zingende fresiasNa De Zingende en Dodo Fresiai’s de band inmiddels toe aan de 3e zanger, en dat valt eigenlijk best mee, K3 heeft vaker van zangeres gewisseld, toch? Daar komt bij: na het jubileumjaar van hun bestaan en met detroonswisseling van Bea naarWim-Lex is het niet meer dannormaal dat ook de Fresia’s hethogerop zoeken.

En dat is gelukt, want met Koning W.A. Fresia heeft de band een werkelijk vorstelijk stemgeluid in huis geluid: zuiver en zwoel, subtiel en swingend. Hét moment voor de band om het hele, bepaald imposante repertoire eens flink onder de loep te nemen enlangvergeten Fresia-klassiekers te mengen met actueler en nieuw werk. Een soort van ‘best of’, maar wel fris en fruitig, zonder te teren op de oude roem engebracht met nieuwe invalshoeken, veel meezingerij, nog meer gezelligheid en altijd met humor en plezier voor iedereen!

Feestband voor feesttenten

Een zalig meezingbare en hoogst aanstekelijke mix van al of niet onherstelbaar verbouwde smartlappen en piratenpop, minstens zo sterk eigen werk en waar nodig en gewenst, een combinatie van die twee. Alles verpakt in een heerlijke over-the-top-show vol humor, gekkigheid, improvisaties, stand-up-comedy enunieke smartlapperij van het meezingbaarste soort en geschikt voor alle gezindten en leeftijden.

Want iedereen kan Willeke Albertis’ Samen Zijn meezingen, iedereen weet dat Smurfen door een waterkraan kunnen, iedereen is bekend met het fenomeen Jantje Smit, iedereen zich herinnert in wie ‘Zij’ gelooft, volgens Andre Hazes. En na 1 x De Fresia’s gezien en gehoord te hebben, weet iedereen ook hoe onze bassist heet en wat De Vakslager voor massaal antwoord verwacht na de vraag ‘Wat Zegt U?’.

DE FRESIA’S LIVE!

De Zingende Fresia’s is vooral een LIVE-BAND! Een band die je in levende lijve moet hebben ondergaan om ze echt op hun onschatbare waarde te kunnen schatten. En het spreekt voor zich dat met een flinke portie ADHD in de gelederen, het gehele podium meestal al na 3 nummer nat is van het zweet van zo’n beetje alle bandleden want stilstaan of -zitten is er niet bij.

Coverbands en smartlappen bands

Het moge duidelijk zijn: De Zingende Fresia’s zijn domweg niet meer weg te denken uit het festival-, feesttenten en zalencircuit (met zo nu en dan tussendoor een akelig gezellig kroegtoertje of toiletconcert) en als de voortekenen ons niet bedriegen, wordt de stijgende lijn vooralsnog moeiteloos doorgezet met nieuwe nummers, excentrieke bewerkingen van klassiekers, ludieke acties en vooral veel spraakmakende liveshow!

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je De Zingende Fresia´s boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties

Burolivemuziek op Klantenvertellen.nl

9,4

Artiest naar wens en communucatie uitstekend

Je wordt goed op de hoogte gehouden, korte lijnen. Snelle reactie op de mail. Artiest was ook naar wens en ook de betaling verliep soepel!

Dorpsfeest Damwâld

Zeer accuraat, vriendelijk en behulpzaam met een enorm netwerk aan geweldige muzikanten

We zijn (zelfs in Corona tijd) heel goed geholpen door dit bureau en hebben op zeer korte termijn geweldige muzikanten weten te boeken die voor mijn vader’s 70e verjaardag een hele mooie serenade hebben gespeeld. Communicatie verliep heel soepel en zelfs de prijs was heel erg redelijk. Enorme aanrader!

Fam. Quinten Amsterdam

Dickens Orgelman boek je voordelig bij Burolivemuziek.nl

Het feest heeft dankzij de Charles Dickens Orgelman een speciale dimensie gekregen.
Alles verliep geheel vlekkeloos! Chapeau en bedankt!

Namens Humanitas DMH Barendrecht

Humanitas DMH Barendrecht

VV Pernis referentie op Burolivemuziek.nl

Vanaf het eerste moment dat wij met Rene in contact zijn gekomen tot het einde van een hele week vol feest zijn wij echt in de watten gelegd.
Licht & geluid uitstekend! communicatie super.

Over twee jaar gaan we weer contact opzoeken 🙂
Rene, Walter, Luuk en Roderick onwijs bedankt

VV Pernis

TimeMaud trio boek je bij Burolivemuziek.nl

Op laatste moment was ik op zoek naar een band, Burolivemuziek gebeld en binnen een uur had ik een band voor de volgende dag! Gewedlig service en een top band 🙂

Flestic

Martijn Fischer voordelig boeken bij Burolivemuziek.nl

Hoi René,
Sorry voor mijn late reactie! We hebben een geweldig feest gehad. Alles is super verlopen. We horen alleen maar top reacties van collega’s.
Ik wil je graag bedanken voor al je hulp!!

35 jaar Koenen & Co

Het was inderdaad een zeer geslaagd feest! Veel dank voor jouw inzet om alles te regelen rondom het licht/geluid, DJ en de band natuurlijk.
Ik was erg tevreden over met name de band, ze hebben waanzinnig goed gespeeld, en ook de mogelijkheid om verzoeknummers bij ze in te dienen beviel goed.

 

Min. van Justitie