0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Di-rect

Biografie DI-RECT

Di-rect werd in 1999 opgericht door de vader van Jamie (Dick Westland) en Dennis van Hoorn (Haagse muzikant en medewerker van Rock Palace). Het klikte meteen tussen de vier jongens, ondanks hun variërende leeftijden van tussen de 15 en 19 jaar.
Begonnen met een vliegende start met hits als ‘Just the Way I do’ en ‘Inside my Head’, en door vaak in het voorproggramma van KANE te staan, was DI-RECT al snel niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld.
De vijftien jaar die daarop volgden waren een ‘rollercoaster ride’. Met 7 albums, diverse top 10 hits, talloze awards en vooral meer dan 1500 live shows in binnen- en buitenland, heeft DI-RECT laten zien dat ‘they’re here to stay’. Ondanks het vertrek van toenmalig leadzanger Tim Akkerman in 2009, besloten de overgebleven bandleden Spike, Jamie en Bas om in plaats van de handdoek in de ring te gooien, er juist tegenaan te gaan.

‘Wie is DI-RECT?’

Samen met BNN ging DI-RECT opzoek naar een nieuwe zanger in de televisie reeks ‘Wie is DI-RECT?’. Tijdens dit avontuur gunde de band het publiek een kijkje in de keuken en sloegen zij de handen ineen met zanger Marcel Veenendaal. Daarnaast werd ook toetsenist Vince van Reeken als muzikale versterking bij de band gehaald. Met deze frisse energie betrad DI-RECT duidelijk een nieuwe fase.
De eerste single in nieuwe samenstelling ‘Times are Changing’ werd de eerste nr.1 hit die de band ooit scoorde en deze droomstart luidde een heel nieuw tijdperk in.

Het hier en nu

Inmiddels zijn Vince en Marcel niet meer weg te denken uit DI-RECT en timmert de band alweer meer dan 5 jaar aan de weg in dit nieuwe collectief. 2015 was een jubileum jaar en heeft DI-RECT regelmatig van zich laten horen om dit groots te vieren. Nu 7 jaar nadat Vince de band kwam versterken heeft hij besloten zich compleet te gaan focussen op het schrijven van nummers, en hiervoor verlaat hij dus de band na 7 jaar aan mooie herinneringen.

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Di-rect boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties