0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
BZB

Biografie BZB

Begonnen als schoolband en voortkomend uit de metalband Zymosis, is de stevige rock spelende maar toch komische band BZB tot bloei gekomen. De laatste jaren zijn de metal-invloeden echter afgenomen en laat de band zich meer inspireren door de Ierse folk. BZB speelde al op Lowlands, Pinkpop, Paaspop Parkpop, Zwarte Cross, het Bevrijdingsfestival te Wageningen (2006, 2007 en 2014), Sweelpop en het scouting evenement Scout-In. Sinds augustus 2007 zijn ze in het bezit van de toerauto van BZN, nadat ze het hoogste bod hadden uitgebacht op de auto van de leden van Band Zonder Naam.

Zeven, het magische getal

Op de nieuwe CD 7 (zeven) vallen alle elementen van negentien jaar BZB perfect samen. De  enorme bak live-ervaring; de punky folkrock; de thematiek van de nummers en het artwork maken 7 tot het kroonjuweel uit het omvangrijke oeuvre van deze Nederfolkrockers. Het zevenkoppige gezelschap heeft ditmaal dan ook niets aan het toeval overgelaten. Dat had ’s lands rock ’n rollste platenlabel Suburban Records trouwens ook in de smiezen en bood de band onlangs een platencontract aan.

De zeven ge-BZBoden

 • Luiheid
 • Hebzucht
 • Lust
 • Vraatzucht
 • IJdelheid
 • Wraak
 • Jaloezie

 

Van alle markten thuis

Zanger Fred: ,,Er wordt ons  vaak gevraagd om een etiketje op de muziek te plakken. Dat is best lastig omdat onze nummers  zowel pop, punk als folk bevatten terwijl onze basis toch altijd rock is geweest. Ik denk dat de term Nederfolkrock wel goed weergeeft waar BZB anno 2012 voor staat. De laatste jaren hebben we steeds meer verwantschap gekregen met bands als bijvoorbeeld Flogging Molly of The Pogues. Dat was eigenlijk een geleidelijk en natuurlijk proces. Zo stonden we dit jaar in februari met een aangepaste set in het voorprogramma van Dropkick Murphys in een uitverkocht Klokgebouw in Eindhoven, en als BZB Into Folkrock op Paaspop. Voor de 12e keer alweer trouwens. Uiteraard is het traditioneel nog steeds volop feest als mensen naar BZB komen – da’s immers ons handelsmerk –  maar ons ietwat melige karakter heeft op 7 definitief plaatsgemaakt voor een serieuzere aanpak. Nee, we gaan niet zeggen dat BZB nu “eindelijk volwassen” is geworden of zoiets. Want da’s onzin! We zijn alléén van mening dat 7 een nieuwe muzikale richting markeert in onze bijna 20-jarige carrière.”

7 feiten

 • Opgericht in 1992.
 • Sindsdien oneindig veel shows en festivals waaronder Lowlands, Pinkpop, Paaspop, Parkpop, Zwarte Cross en FestyLand.
 • Eigen BZB-fanclub met duizenden trouwe leden.
 • Zeven studio-albums, twee unplugged en een best of; drie DVD’s en tien singles uitgebracht.
 • Daarvan tienduizenden exemplaren in eigen beheer verkocht.
 • Samenwerking met bevriende artiesten als U-Gene & Oh-Jay, Henk Westbroek, Anouk, Heideroosjes, Huub van der Lubbe, Jack Poels en Frank Lammers.
 • Sinds 2008 eigen festival FestyLand als afsluiter van het festivalseizoen (in oktober 2012 de 5e editie alweer).

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je BZB boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties