0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Backcorner Boogieband

Biografie Backcorner Boogieband

Deze band is gestopt. Meer rockbands vind je hier.

In 2011 werd de Backcorner Boogieband opgericht door Jovink-voorman Hendrik Jan Lovink. Het doel was duidelijk: eerlijke, authentieke Amerikaanse soul- en rockmuziek maken in de traditie van the Black Crowes, Red Devils, en Solomon Burke, met de analoge sound en energie die ook te vinden is in studio’s als Muscle Shoals in Alabama. Dit resulteerde in 2012 in het in één slopend weekend opgenomen album The Kotten Field Sessions en een tour langs De Wereld Draait Door, Giel Beelen en festivals als Paaspop Schijndel, Brabant Open Air, de Zwarte Cross, Festiland, Waterpop en Huntenpop. The Kotten Field Sessions werd lovend gerecenseerd en de band wist live, immer uitgerust met blazers, hammond en achtergrond zangeressen, van de Melkweg in Amsterdam tot in Atak in Enschede een muzikaal feest te bouwen.

Nieuw materiaal

Ondertussen werd keihard doorgewerkt aan nieuw materiaal, en heeft The BBB zich weer vier lange dagen en nachten opgesloten in het niemandsland op de grens van Duitsland om het album Faico Faico (live en analoog) op te nemen. Goed te horen is hoe de band zich heeft ontwikkeld. De sound is nog directer, de refreinen pakkender en het samenspel trefzekerder! Met de warme sitar-klanken en de organische vintage gitaar- en drumsounds past de band prima in de Summer of Love in het San Francisco van 1967. Ook zijn de Stones, Lenny Kravitz en CCR nooit ver weg op het zompige, broeierige en scheurende Faico Faico dat vanaf half januari in de winkels zal liggen.

De band

Erik Neimeier – Lead zang
HJ Lovink – Slaggitaar
Bas Schouten – Sologitaar
Geo Wassink – Hammond/Piano/Mondharmonica
Richard Hunting – Basgitaar
Eugene Latumeten – Backingvocals/Lead vocals
Mike Visser – Drums/Percussie (niet op bovenstaande foto)
Bas Konings -Trompet
Mark Lucassen – Saxofoon
Rob Ebbers -Trombone
Toos Ligtenberg – Backing vocals/Lead vocals
Marieke Ruessink – Backing vocals/Lead vocals

Ruimte in de muzikale agenda van Lovink

SONY DSCNadat Gijs Jolink en Hendrik Jan Lovink in 2007 besloten om niet meer intensief te gaan touren met hun rockband Jovink and the Voederbietels kwam er weer ruimte in de muzikale agenda van Lovink, de initiator van The Backcorner Boogie band. “Ik heb het eerst een paar jaar kalm aan gedaan met de muziek totdat er een punt kwam dat ik het muziek maken begon te missen. Ik had nog heel veel onuitgewerkte ideeën liggen voor nummers die ik niet of minder geschikt vond voor Jovink en ben daar mee aan de slag gegaan. Tijdens het uitwerken hiervan raakte ik er steeds meer van overtuigd dat deze nummers het best tot hun recht zouden komen als we ze zouden spelen in een grote bandbezetting, compleet met blazerssectie, zangeressen en Hammond orgel. Na een korte zoektocht stonden we ineens met twaalf man in de oefenruimte te knallen, en het was eigenlijk precies zoal het moest zijn. Het mooie van deze grote bezetting is dat je er muzikaal alle kanten mee op kunt. We gaan van ingetogen soul balads naar Led Zeppelin-achtige gitaar nummers en van een jaren ‘50 sfeer naar Southern Rock songs, helemaal geweldig!” aldus Lovink.

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Backcorner Boogieband boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties

Burolivemuziek op Klantenvertellen.nl

9,4

Artiest naar wens en communucatie uitstekend

Je wordt goed op de hoogte gehouden, korte lijnen. Snelle reactie op de mail. Artiest was ook naar wens en ook de betaling verliep soepel!

Dorpsfeest Damwâld

Zeer accuraat, vriendelijk en behulpzaam met een enorm netwerk aan geweldige muzikanten

We zijn (zelfs in Corona tijd) heel goed geholpen door dit bureau en hebben op zeer korte termijn geweldige muzikanten weten te boeken die voor mijn vader’s 70e verjaardag een hele mooie serenade hebben gespeeld. Communicatie verliep heel soepel en zelfs de prijs was heel erg redelijk. Enorme aanrader!

Fam. Quinten Amsterdam

Dickens Orgelman boek je voordelig bij Burolivemuziek.nl

Het feest heeft dankzij de Charles Dickens Orgelman een speciale dimensie gekregen.
Alles verliep geheel vlekkeloos! Chapeau en bedankt!

Namens Humanitas DMH Barendrecht

Humanitas DMH Barendrecht

VV Pernis referentie op Burolivemuziek.nl

Vanaf het eerste moment dat wij met Rene in contact zijn gekomen tot het einde van een hele week vol feest zijn wij echt in de watten gelegd.
Licht & geluid uitstekend! communicatie super.

Over twee jaar gaan we weer contact opzoeken 🙂
Rene, Walter, Luuk en Roderick onwijs bedankt

VV Pernis

TimeMaud trio boek je bij Burolivemuziek.nl

Op laatste moment was ik op zoek naar een band, Burolivemuziek gebeld en binnen een uur had ik een band voor de volgende dag! Gewedlig service en een top band 🙂

Flestic

Martijn Fischer voordelig boeken bij Burolivemuziek.nl

Hoi René,
Sorry voor mijn late reactie! We hebben een geweldig feest gehad. Alles is super verlopen. We horen alleen maar top reacties van collega’s.
Ik wil je graag bedanken voor al je hulp!!

35 jaar Koenen & Co

Het was inderdaad een zeer geslaagd feest! Veel dank voor jouw inzet om alles te regelen rondom het licht/geluid, DJ en de band natuurlijk.
Ik was erg tevreden over met name de band, ze hebben waanzinnig goed gespeeld, en ook de mogelijkheid om verzoeknummers bij ze in te dienen beviel goed.

 

Min. van Justitie