0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
AC/Dixi

Biografie AC/Dixi

De basis voor AC/Dixi werd niet geheel toevallig gelegd op het Oerkracht festival in het jaar 2000.
Uit pure verveling en de drang naar sensatie besloten de heren een band op te richten.

(boeren)rockband boeken

De naam AC/Dixi werd ingegeven door het regelmatige bezoek aan de Dixi’s op het festivalterrein en de gezamenlijke liefde voor AC/DC.

FEESTROCK, HUMOR EN SPEKTAKEL!

Na enkele jaren creëerde de band steeds meer een eigen geluid. Eind 2003 werd dan ook de eerste (kerst)single opgenomen.
Vanaf dit moment begon de band ook meer buiten de regio Achterhoek op te treden.

Rock en lol on stage!

Door het groeiende aantal optredens in tent- en schuurfeesten is AC/Dixi zich naast de stevige rock ‘n’ roll ook meer gaan richten op de humor en feest in de show.

Onder het motto  ‘stampende feestrock met grappige eigen teksten’, besloot AC/Dixi elk jaar met een ander thema door het land te gaan toeren.

Rock ‘N Roll band boeken voor scherpe prijs

Tijdens elk optreden wordt dan ook alles uit de kast getrokken om het publiek te vermaken. Zo verschijnen er speciale gasten als koning Willem Alexander, de Kerstman, Vader Abraham en vele anderen op het podium en wordt er gebruik gemaakt van heftige, bepaald indrukwekkende showattributen.

Bekend van zwarte cross

In de media is de band ook niet onopgemerkt gebleven. Zo was de band in 2005 drie maal te zien in het programma “Man bijt hond”. Voorjaar 2007 bracht AC/Dixi de single “Zon Zee & Zuipen”uit dat veelvuldig op de radio te horen was. Dit zelfde jaar kwam de band actie tegen het naderende rookverbod in de horeca. Met het gratis te downloaden nummer “Antirookverbod!” trok de band de aandacht van onder meer de Telegraaf en de Coen & Sander Show op 3FM.

Door het succes van dit nummer werd de band onder andere gevraagd om op te treden op het Malieveld tijdens de massale rookverbod-demonstratie.

WATSKENERD?!

AC-Dixi-Nerds-in-de-schoolbankenIn 2010 toerde AC/Dixi onder het motto ‘Kom Op Zoepen‘ door het land, een jaar later gevolgd door de ‘Als De Brandweer Toer‘, maar nu, 12,5 jaar na de oprichting, vinden ze zichzelf afgestuurde feestrockers, die met glans de Rock & Roll Highschoolhebben doorlopen, maar een deel van het studentenleven (d.w.z. het feestvieren, biertjes drinken en gek doen) zullen ze altijd hoog in het vaandel blijven dragen. Dus ja: het zijn échte nerds (of toch in ieder geval qua vintage-nerds-kleding), maar dan wel van het goede soort, het soort waarmee je kan lachen, lol maken en uit je dak gaan. AC/Dixi heeft bijgeleerd, maar zeker niet z’n streken afgeleerd! Kortom: gegarandeerde feestgarantie, nu nóg beter met de WatskeNERD Tour 2013!

AC/Dixi bestaat uit:

Diederick “Dee” Brinkerhof – Leadzang
Robbin “Goorman” Klein Gunnewiek – Drums
Casper ”Cappie” Klein Gunnewiek – Gitaar/presentatie
Dirk “Dorus” Wopereis – Bas
Jip “Jippie” ten Barge – Gitaar/zang

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je AC/Dixi boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties