0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Pé Daalemmer & Rooie Rinus

Biografie Pé Daalemmer & Rooie Rinus

Tussen 1980 en 1984 bestond dit illustere duo uit Peter de Haan en Frank den Hollander en geniet grote bekendheid in Groningen en Drenthe.

Gronings zangduo

Het duo werd bekend door straatoptredens in de stad Groningen waarbij ze, zichzelf begeleidend op een akoestische gitaar en  bekende liedjes zongen voorzien van teksten in het Gronings en Nederlands.

Bekend van zwarte Cross

Het duo was vroeger lid van de Groningse studentenvereniging Albertus Magnus en in 1980 gingen de heren samen optreden, eerstens straatoptredens in Groningen centrum en later op festivals als Zwarte Cross en Oerol op Terschelling.

Parodie

Peter en Frank stonden bekend om de parodie van hun singles. Bekende nummers werden veelal voorzien van aanstekelijke nederlandstalige en Dialect Groningse teksten.

Afscheidsconcert

Op 16 november 1984 werd een afscheidsconcert gehouden in de stadsschouwburg van Groningen en in 1990 volgde een reünieconcert.
Maar in 1988 startten ze met Alina Kiers een trio, De Bende van Baflo Bill wat later gevolgd werd door Voorheen de Bende

Gronings zangduo boeken

Het bekendste nummer van Pé Daalemmer & Rooie Rinus is het nummer “Hoornseplas” maar tal van andere bekende nummers zijn een groot succes geworden.

Optreden doen de heren nog steeds en iedere aanvraag word afzonderlijk bekeken. Maar 1 ding is zeker; in de provincie Groningen en Drenthe is succes verzekerd!

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Pé Daalemmer & Rooie Rinus boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties