0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Flannery

Biografie Flannery

Flannery is een Schotse folk rock band die maar een missie heeft: een feest bouwen dat het publiek niet snel zal vergeten.
Dit doet de band met hun muziek vol Schots Keltische, maar ook Ierse invloeden.

Flannery voordelig boeken bij Burolivemuziek.nlFlannery staat voor platteland en is daarom de ideale naam voor de zes nuchtere Groningse mannen die willen entertainen met rauwe, maar ook scherpe melodieuze folk rock. Het repertoire van Flannery is afwisselend. Instrumentaal, folk, rock en zelfs rap komt voorbij. Het unieke zit hem in de muziek en de teksten die de band zelf schrijft. De mannen halen werkelijk alles uit de kast om er een fantastisch feest van te maken. Duidelijke rocksferen gecombineerd met de dragende tonen van de doedelzak. Kortom: doedelzakmuziek in een zeer modern jasje.

Schotse Folk Rock van het platteland

De band is een concept van doedelzakspeler Denny Myles, die al meerdere jaren met zijn broers in The Myles Brothers speelt.
Om de doedelzakmuziek iets extra te geven werd er een band om dit concept geformeerd. Dit werd The Myles Brothers and Friends. Voor een nieuw concept, dat nog meer richting de rockmuziek gaat werd Grijpskerker dichter/performer Koos van der Goot erbij gehaald en zo is Flannery ontstaan.

Flannery voordelig boeken bij Burolivemuziek.nlKoos van der Goot is de zanger en songwriter van Flannery. Alhoewel hij van een heel andere tak van sport komt, is het zingen in de band een jeugddroom van hem. Tot rond zijn twintigste was hij actief als singer-songwriter en hierna is heeft hij aan veel theaterproducties meegedaan. Schrijven is iets wat hij altijd heeft gedaan, Koos trad veel op als dichter/performer met zijn eigen gedichten. Nu is hij de zanger van Flannery. Muziek heeft voor hem een zeer belangrijke betekenis, het overbrengen van gevoelens of juist volledig uit je bol gaan. “Als ik dat aan het publiek weet over te brengen, ben ik een gelukkig man.”

Ervaren muzikanten

Denny speelt de doedelzak bij Flannery, doedelzak spelen doet hij al van jongs af aan. Denny speelt samen met zijn drie broers in The Myles Brothers en speelt met doedelzakband concord. Om the Myles Brothers een bredere opzet te geven, kwamen destijds ‘ the friends’ erbij. Vanuit hier kreeg hij het idee om een band als Flannery op te zetten, omdat er zeer weinig bands in deze combinatie zijn in Nederland. Muziek betekent voor Denny gezelligheid en feesten, daarom wil hij iedereen graag laten genieten van de muziek van Flannery.

Sebastiaan is de violist en doet de tweede stem bij Flannery. Viool spelen doet Sebastiaan nu elf jaar en zingen acht, daarnaast speelt hij gitaar. Hij studeerde aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden, Muziek en vormgeving. Al eerder zat Sebastiaan in een band, samen met Flannery’s gitarist Steven en deed hij mee aan verschillende regionale toneelstukken en orkesten. Sebastiaan is via zijn broer, die eerst is gevraagd om te zingen voor de band, bij Flannery gekomen. Nu de violist erbij zit bevalt dit hem zeer goed. “Flannery is een heerlijke band om in te spelen.” Voor hem is muziek meer dan een verzameling noten en klanken. Het inspireert en brengt gevoelens over. Dat is wat hij wil bereiken. “We willen het publiek de kans geven een onvergetelijk feest te bouwen met onze muziek.”

Doedelzak muziek

Flannery voordelig boeken bij Burolivemuziek.nlPeter Heerema is de drummer van Flannery.Peter drumt al elf jaar, eerder zat hij met bassist Michiel in de band Long Way South. Destijds zat hij bij doedelzakspeler Denny in de klas. Denny speelde een keer mee met de band en dit klikte. Een dag geen goede plaat gehoord is een dag niet geleefd vindt Peter, muziek is erg belangrijk voor hem. “Muziek kan voor mensen een grote inspiratiebron zijn, met Flannery wil ik mensen inspireren om een feestje te bouwen.”

Steven is de gitarist van Flannery. Gitaar spelen doet Steven al vanaf zijn twaalfde en sinds die tijd heeft hij in verschillende bandjes gespeeld. Een van de bandjes waarin hij speelde was And the Gods Made Coffee, waar hij de bas en de vocals op zich nam. Bas speelde hij op een basgitaar die hij samen met zijn vader heeft gebouwd. Via violist Sebastiaan is Steven bij Flannery gekomen. Muziek betekent veel voor de gitarist. steun, motivatie, agressie, feest, ontspanning, gezelligheid. Het is Voor hem in elkgeval onmisbaar. En wat hij met de muziek wil: “Ik wil de mensen een avond geven om niet snel te vergeten.”

Michiel is de bassist, met zijn zware bas geluiden maakt hij het plaatje compleet van de band Flannery, muziek maken is een grote passie. Hij zegt ook altijd: ”als muzikant moet je alles kunnen spelen, blues, jazz, rock ect.. dus ook schotse folk rock. Als hij eenmaal begint is hij niet meer te stoppen en gebruikt zijn basgitaar optimaal om er een groot feest van te maken.

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Flannery boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties

Burolivemuziek op Klantenvertellen.nl

9,4

Artiest naar wens en communucatie uitstekend

Je wordt goed op de hoogte gehouden, korte lijnen. Snelle reactie op de mail. Artiest was ook naar wens en ook de betaling verliep soepel!

Dorpsfeest Damwâld

Zeer accuraat, vriendelijk en behulpzaam met een enorm netwerk aan geweldige muzikanten

We zijn (zelfs in Corona tijd) heel goed geholpen door dit bureau en hebben op zeer korte termijn geweldige muzikanten weten te boeken die voor mijn vader’s 70e verjaardag een hele mooie serenade hebben gespeeld. Communicatie verliep heel soepel en zelfs de prijs was heel erg redelijk. Enorme aanrader!

Fam. Quinten Amsterdam

Dickens Orgelman boek je voordelig bij Burolivemuziek.nl

Het feest heeft dankzij de Charles Dickens Orgelman een speciale dimensie gekregen.
Alles verliep geheel vlekkeloos! Chapeau en bedankt!

Namens Humanitas DMH Barendrecht

Humanitas DMH Barendrecht

VV Pernis referentie op Burolivemuziek.nl

Vanaf het eerste moment dat wij met Rene in contact zijn gekomen tot het einde van een hele week vol feest zijn wij echt in de watten gelegd.
Licht & geluid uitstekend! communicatie super.

Over twee jaar gaan we weer contact opzoeken 🙂
Rene, Walter, Luuk en Roderick onwijs bedankt

VV Pernis

TimeMaud trio boek je bij Burolivemuziek.nl

Op laatste moment was ik op zoek naar een band, Burolivemuziek gebeld en binnen een uur had ik een band voor de volgende dag! Gewedlig service en een top band 🙂

Flestic

Martijn Fischer voordelig boeken bij Burolivemuziek.nl

Hoi René,
Sorry voor mijn late reactie! We hebben een geweldig feest gehad. Alles is super verlopen. We horen alleen maar top reacties van collega’s.
Ik wil je graag bedanken voor al je hulp!!

35 jaar Koenen & Co

Het was inderdaad een zeer geslaagd feest! Veel dank voor jouw inzet om alles te regelen rondom het licht/geluid, DJ en de band natuurlijk.
Ik was erg tevreden over met name de band, ze hebben waanzinnig goed gespeeld, en ook de mogelijkheid om verzoeknummers bij ze in te dienen beviel goed.

 

Min. van Justitie