0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
D-Urbanites

Biografie D-Urbanites

D-Urbanites is een kleurrijke band met leden die roots hebben in zowat alle windstreken: vanJamaica, Congo en Marokko tot België. Samen komen ze tot een opwindende sound waarin soul, jazz en funk samensmelten.

Als je wil dat er iets gebeurt, doe het dan! Dat is de filosofie die spreekt uit Malik Esuo’s priemende blik en rechte schouders. De frontman en producer van D-Urbanites is het kind van een Zuid-Marokkaanse gastarbeider en een Belgische moeder. De takken van zijn stamboom staan in bloei met traditionele Marokkaanse muzikanten.

Soul Jazz en Funky sounds

Malik Esuo bracht de jaren negentig vooral door in London. Een weekend in de stad liet hem proeven van acid jazz en hij was er meteen aan verslingerd. Al gauw draaide zijn leven rond het weekend en de Londense jazz en soul scene. En dus besloot hij naar de Britse hoofdstad te verhuizen waar hij woonde en werkte in Brixton en een vaak geziene speler werd op podia van clubs zoals WKDin Camden Town. De energie van de Londense muziekscene en het samenspelen met Britse muzikanten was een levenselixer waaraan hij zich gretig laafde.
Samen met bassist Stan Dale verzamelde hij een groep van getalenteerde muzikanten van beide zijden van het Kanaal. Door de Vlaamse klei te vermengen met het Londense asfalt effenden ze het pad dat leidde naar Transition, hun debuutplaat .

Ervaren muzikanten

Transition is niet de bestemming, het is een eerste halte op een reis die hopelijk lang zal duren en leiden tot meer platen en het beroeren van mensen met energieke live concerten die het handelsmerk van D-Urbanites zijn.

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je D-Urbanites boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties