0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
BLØF

Biografie BLØF

BLØF werd opgericht in 1992. Het eerste album, Naakt onder de hemel, werd in eigen beheer uitgebracht. In 1998 werd BLØF bekend bij het grote publiek met de single Liefs uit Londen waarna de populariteit van de band sterk steeg. De single kwam van het tweede album “Helder”. Na het succes van Liefs uit Londen werden live-versies van Aan de Kust en Wat zou je doen van het debuutalbum ook hits. Het derde album Boven bracht de hit Harder dan ik hebben kan. Niets dan dit en Zaterdag werden ook uitgebracht op single, maar werden minder grote hits. “Zaterdag” is wel elke zaterdagmorgen te horen als opener van het Radio 2-programma “Cappuccino”. Het vierde album Watermakers werd voorafgegaan door de hit Dansen aan zee. Ook Hier en Ze is er niet werden hits.

Chris Götte

chrisIn 2001 overleed drummer Chris Götte na een verkeersongeluk. In Norman Bonink vond de band een nieuwe drummer. Bonink speelde eerder in de Frank Boeijen Groep. Na de dood van Götte bracht de band het album Blauwe Ruis uit; Dichterbij Dan Ooit was de eerste single die van het album werd getrokken. De single had veel succes, in tegenstelling tot het titelnummer Blauwe Ruis dat daarna werd uitgebracht. De derde single Mooie Dag bereikte ook het grote Nederlandse publiek. De clip hiervoor werd opgenomen in het Zuid-Spaanse Almería en gemaakt door Chiem van Houweninge jr., Rick Arnold en Peterjan van der Burgh. In veel clips van het album Blauwe Ruis werd gebruikgemaakt van de digitale nabewerkingen van multimediakunstenaar Eboman.

Concert at Sea

Op 30 juni 2006 organiseerde de band het eerste Zeeuwse popfestival Concert at Sea. Dit festival werd herhaald, de band hield op 30 juni 2007 weer een eigen festival in Brouwersdam, Concert at Sea. Hier traden naast BLØF zelf ook Trijntje Oosterhuis, De Dijk en Van Velzen op. Ook in 2008 werd het festival gehouden. Op 9 september 2006 gaf BLØF in Spaarnwoude zijn duizendste concert.

Mijlpalen op de Nederlandse radio

blof4Op 28 oktober 2012 ontvangt de band de Radio 2 Mijlpaalprijs. Deze oeuvreprijs wordt voor het eerst uitgereikt en gaat voortaan naar een band, zanger of zangeres die dat jaar een mijlpaal bereikt. Blof krijgt de prijs voor het 20-jarig bestaan.

Meerdere malen heeft de band de nummer-éénpositie voor de meest gedraaide artiest/band in een jaar behaald op de Nederlandse radio.

(bron: Wikipedia)

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je BLØF boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties