0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Delen:

Happy New Top2000

Happy New Top200! Heb jij hem opstaan nu? De Top2000? Bij ons is dat de standaard om vanaf Eerste Kerstdag wanneer het begint te luisteren tot de laatste minuut. Die laatste minuut is trouwens helaas weer hetzelfde liedje, letterlijk.

Happy New Top2000

Top2000

Niet dat ik iets anders had verwacht want de meeste mensen zijn nu eenmaal gewoontedieren en die houden ervan als alles hetzelfde blijft…

Afwisseling

Denk jij nu: Nou, dat is overdreven want in 2020 was het rollercoaster van Danny Vera. Ja, klopt en dat was toch briljant? Vooral de reactie van Danny Vera zelf! Fantastisch! De Top 2000 wordt sinds 1999 jaarlijks uitgezonden via NPO Radio 2. Via een stemming kan iedereen meedoen. Naar aanleiding van onze stemming worden de 2000 populairste liedjes op een hele lange rij gezet.

Ik stem altijd mee. Het is net als politiek, als je niet stemt mag je ook niet zeuren. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat je de tijd moet nemen om daadwerkelijk tweeduizend nummers in te voeren. Sterker nog dat mag niet eens. Je moet er minimaal 5 en maximaal 35 inzenden.

Nieuwkomers

Ik vind het altijd leuk om nieuwkomers te horen in deze Top 2000, mijn vriend produceert zelf ook muziek. Dus ieder jaar stuur ik ook een of twee van zijn nummers in. Hoe leuk zou dat zijn als we ineens een nummer van hem zouden horen!?

Dit jaar zijn de nieuwkomers onder andere: Noodgeval van Goldband (waar de carnavalshit Broodje Bal op is gebaseerd) en de klassieker Great Balls of Fire. Ik kan me zo voorstellen dat de jongens van Goldband een fles champagne opentrekken wanneer ze horen dat ze de Top 2000 hebben gehaald. Daar word ik dan plaatsvervangend superblij van!

Koningin

Ik weet dat de intro van dit blog anders doet vermoeden, maar ik gun het Queen wel degelijk. Het waren natuurlijk absoluut iconen op zoveel manieren. En Freddie was bizar getalenteerd. Wisten jullie dat hij ook het logo heeft ontworpen. Je ziet hier echt van alles in!

Hij ontwierp het in 1972. We zien niet alleen de voor de hand liggende Q, maar ook het kroontje voor Royalty. Aan beiden zijden een leeuw, boven een kreeft en onder maagden. Dit naar de sterrenbeelden van de band. En de Feniks waar iedereen het mythische verhaal ongetwijfeld wel van kent.

Van mij mag Queen er daarom altijd met een paar hits in blijven, maar hoeft het niet zo vaak voorspelbaar op nummer 1. Want in de 24 edities is dit nummer 19 keer bekroond tot beste nummer ooit! Ik ben nu al benieuwd of er in 2023 iets anders bovenaan pronkt!

Verassend

Heb je dit jaar een leuk feest, event of jubileum wat je gaat plannen? Denk dan eens aan livemuziek, dat is weer eens wat anders dan de favoriete Spotify lijst op repeat. Want waarom is muziek zo belangrijk? Omdat dit de momenten zijn waarop je herinneringen maakt. Denk maar terug?

Het liedje wat je deelt met je eerste liefde, het nummer wat gedraaid werd tijdens een uitvaart, de theme song van je lievelingsfilm, die guilty pleasure waarbij je wel móet dansen, dat nummer uit ‘jouw tijd’.

Zo heeft iedereen een eigen top 2000 van nummers die iets betekenen in jouw leven. Wanneer je een goede coverband inhuurt voor jouw feest kun je een aantal verzoeknummers indienen. Ik denk niet dat ze blij worden wanneer je er 2000 aanvraagt, maar 1, 2 of 3 liedjes zijn vaak wel mogelijk. Livemuziek komt meer binnen dan een nummer via CD of Spotify. Een gitaar, drumsolo, saxofoon of goede stem die voel je! Daar zit emotie in!

Wil jij jouw publiek verrassen met een live coverband, maar weet je niet goed wat of wie? Snuffel op de site of neem contact op. Je wordt met passie geholpen!

 

Fotocredits: Trust Katsande – Unsplash.com
Delen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?