0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Delen:

Feelgood muziek

Feelgood muziek. Wat is dat nou eigenlijk? Nou natuurlijk gewoon simpelweg het gegeven: muziek waar je blij van wordt. Heppie de peppie. Lekker in je velletje muziek. En dat kan voor iedereen verschillend zijn. Het nummer wat in deze categorie het meest bovenaan staat is dan natuurlijk ‘Happy’ van de enige echte Pharell. Dat staat buiten kijf.

Feelgood muziek

Ik denk dat je geen ‘blijer en opgewekter liedje tegenkomt in de muziek industrie. Maar pin mij er niet op vast, er zijn er immers maar een paar miljoen op de wereld uitgebracht. Mijn hoofd heeft het niet allemaal opgeslagen.

Mijn hoofd weet wel heel blij te worden van blije vrolijke muziek. Feelgood muziek. Zeker nu. Lekker het voorjaar in (als het niet stormt, hagelt en regent). Wat ik in mijn vorige blog al zei: lentekriebels. Ja hoor, daar gaan we nog even op door.

Feelgood muziek

Gisteren hadden we het over feelgood muziek. En dat dat alleen maar blije muziek moet zijn. In principe wel natuurlijk. Maar het zette mij aan het denken. Want wat voor mij feelgood muziek is kan voor jou wel helemaal prut muziek zijn. Aan smaak valt immers niet te twisten.

Maar los van dat, ook genre is zo bepalend. De een houd van mierzoete ‘niets-aan-de-hand-melodietjes’, terwijl de ander dolletjes gelukkig wordt van heavy metal. Dat laatste is niet aan mij besteed, want de oren raken er giga van in de knoop. Maar goed, het is ook wel zo fijn dat we niet allemaal naar hetzelfde luisteren. Moet je bedenken hoe druk  zou zijn als iedereen en de hele wereld naar hetzelfde uitrukt.

Verschillende soorten feelgood muziek

Nee, gelukkig niet. Gelukkig luistert de wereld naar genoeg verschillende soorten muziek waar hij of zij blij van wordt. Mijn persoonlijke blije eieren muziek is voornamelijk Ilse deLange (lekker country man), Abba natúúrlijk, en lekker los op The Supremes en The Trammps! Ja hoor, kom maar door! Als ik er op kan meedansen, dan is het goed! Dan is dat mijn feelgood muziek.

Muziek waar je blij van wordt is dus feelgood muziek. Maar ook als je je emoties even kwijt moet. Toegeven aan die waterval van tranen. Je verdriet uiten, of je boosheid eruit gooien. Als het daarna oplucht….ook dat is dan even een feelgood momentje, dus feelgood muziek.

Boze vrouwen muziek

Mijn man noemt muziek van zangeressen als Alanis Morissette ‘boze vrouwen muziek’. Ik moet daar altijd om lachen als hij dat zegt. Maar het klopt wel, het staat erom bekend. Maar ik vind het heerlijk! Lekker ongegeneerd meebrullen op ‘You oughta know’. Helemáál als je even chagrijnig of pissig bent op iets of iemand of…jezelf gewoon in de weg zit.

Ik kan mezelf hier dan helemaal in laten gaan. Of als ik mijn huis een rommel vind en het helemaal zat ben. Dan begin ik als een malle door het huis te razen als een losgeslagen Assepoester, en moet er per direct een grote schoonmaak doorheen. Nou, dan werk ik dus het beste op muziek van Alanis, of Guns ‘n Roses. Lekker knallen. Gaat een stuk sneller ook kan ik je vertellen. Mijn manier van feelgood. 😉

Uitgeraasd

En als dan het huis weer helemaal tip top opgeruimd en schoon is, dan voelt deze zich ook weer een stuk ruimer in het hoofd = happy = chagrijnigheid verdwenen = alles weer leuk. Dus in mijn optiek is die boze vrouwen muziek zo verkeerd nog niet hoor. Je krijgt er een schoon huis voor terug zeg ik dan altijd tegen manlief 😉

Intussen ben ik even uitgeraasd. De rigoureuze voorjaarsschoonmaak en de bijbehorende muzieklijst zijn twee weken geleden de revue gepasseerd. Hopelijk nu tijd voor zon en feelgood muziek op de zonnige manier. Laat die lente nou maar eens beginnen. Want met een glas rosé op het terras, genietend van heerlijke livemuziek in wat voor vorm dan ook…hoor je mij ook absoluut niet klagen. Maar dan nu voorlopig wel even alleen de ‘vrolijke noten’.

 

Photocredits: Husna Miskandar by Unsplash

Delen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?