0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Van Lunteren

Biografie Van Lunteren

Hun gezamelijke voorliefde voor stevige gitaarrock hebben de 4 bandleden van Van Lunteren nooit onder stoelen of banken gestoken.
Dat de 4 bandleden elkaar vroeg of laat tegen het lijf zouden lopen bleek slechts een kwestie van tijd.
In de 2 jaar dat Van Lunteren in de huidige samenstelling opereert boekt zij steeds grotere successen.
Overal waar de band nu optreedt ontstaat een feest der herkenning van oude rocksongs uit de jaren ’60 t/m ’90.

Band renovatie

Het is inmiddels al weer zo’n 7 jaar geleden dat de meppeler fotograaf / zanger Albert Brunsting bij de meppeler fotograaf / bassist Harry Scholing kwam informeren of hij niet de, toen al bestaande, band Van Lunteren wou komen versterken.
Daarmee werd de basis gelegd voor de band Van Lunteren in zijn huidige vorm.
Toen in 2007 de gitarist te kennen gaf te willen stoppen kwam het idee Herman van den Dolder uit Steenwijk te benaderen. Gitaarvirtuoos Herman en Harry kenden elkaar al jaren uit de tijd dat zij samen in The Dupe   (een Zwolse band) speelden.
Een band waar ook Cuby drummer Hans Lafaille deel van uitmaakte.
Met de komst van Herman groeide Van Lunteren uit te een ware gitaarrockband met bovengemiddelde solistische kwaliteiten. Rockcovers van o.a. Jimi Hendrix, Deep Purple,The Free, Led Zeppelin, Rory Gallagher enz. bleken de muzikanten op het lijf geschreven.

Eigen twist

Ruim 2 jaar geleden wordt de band gecompleteerd met de komst van drummer Eimie Rook uit Genemuiden.
Ook hij was geen onbekende voor de bandleden. Eimie en Albert traden jaren geleden al samen op onder de naam The Bronx.
Door het stevige strakke drumwerk van Eimie werd de deur opengezet voor werk van o.a. The Who, ZZ Top, ACDC, Golden Earring, U2, the Cult, Greenday enz. Allen rockcovers welke inmiddels op eigen Van Lunteren wijze worden vertolkt.

Gezellige sfeer, goede muziek

De samenwerking tussen de muzikanten onderling werpt inmiddels zijn vruchten af. Van Lunteren is de afgelopen 2 jaar uitgegroeid tot een stevige strakke gitaarrock band met een zeer eigen geluid. Overal waar de band optreed ontstaat een gezellig enthousiast feest der herkenning.
Rocksongs welke je niet meer dagelijks op de radio hoort maar waar iedere veertig plusser mee is opgegroeid staan borg voor een geweldig avondje swingen.

Band

Ab van Lunteren – zang
Herman van Lunteren – gitaar/zang
Harry van Lunteren – Bas
Eimie van Lunteren – Drums

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Van Lunteren boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties