0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Slagerij van Kampen

Biografie Slagerij van Kampen

Waarom zouden de drums niet de hoofdrol kunnen spelen in een band?

De band werd opgericht in 1982 door Willem van Kruijsdijk (soms ook Kruysdyk) en Mies Wilbrink.
Samen schrijven en componeren ze stukken voor de band, al zijn ze er sinds 2003 geen lid meer.

Percussie en slagwerk

De naam Slagerij van Kampen is afkomstig uit de Kuifje-strip De zaak Zonnebloem: gedurende de hele strip bellen mensen naar kasteel Molensloot terwijl ze “slagerij van Kampen” (in het album is dat een slagerij uit het dorp) moeten hebben.

Inmiddels wordt Slagerij van Kampen beschouwd als de “godfather“ onder de slagwerkgroepen.
Akoestische power met harmonieuze arrangementen, eigenzinnig en swingend, overdonderend en spectaculair.

World Percussion

slagerij van kampen burolivemuziek.nlSlagerij van Kampen speelt zowel traditionele als moderne World Percussion.
Op de albums uit de beginperiode is vooral de traditionele percussie te horen, terwijl op de latere albums de moderne elektronische snufjes aan bod komen. De meeste nummers zijn instrumentaal, op elk album staan hooguit 1 of 2 nummers met zang.

In 1986 verscheen het eerste album van de band, Slagerij van Kampen, in 1987 het tweede, Out of the Doldrums. Deze albums verschenen alleen op vinyl.

Hoogtepunten

Een paar hoogtepunten uit de lange rij wapenfeiten: vele uitverkochte tournees, optreden voor Nelson Mandela, een Edison en een gouden plaat.

De band bestaat tegenwoordig, naast de immer nog aanwezige en achter de schermen werkzame Mies en Willem, uit vier slagwerkers en een multi-instrumentalist: Olaf Fase, Clara de Mik, Boudine van Slobbe, Johan Boere en Robin van Vliet.

Laat u live overdonderen door het energieke ensemblespel, de fantastische lichtshow, de futuristische benadering van het instrumentarium maar geniet zeker ook van de verstilde momenten.

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Slagerij van Kampen boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties