0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Ruben Hoeke Band

Biografie Ruben Hoeke Band

Gitarist / componist Ruben Hoeke is een gevestigde naam in de Nederlandse blues, pop en rock wereld. De gitarist deelde sinds zijn eerste optreden in 1992 het podium met vele nationale -en internationale topmuzikanten en speelde, buiten Nederland, op diverse festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland , Luxemburg en Curaçao. Sinds 2004 koerst hij zijn eigen weg. Je kunt hem plaatsen in het rijtje gitaristen die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild.

Muziekbladen schrijver by day, muzikant by night

rubenhoeke2Naast het fulltime muzikantschap schrijft Ruben voor muziekbladen zoals Music Maker en deed voor de Nederlandse radio interviews met o.a. Slash, BB King, Johnny Winter, Jools Holland, Randy Newman, Buddy Guy, John Mayall, Sam Brown. Daarnaast geeft hij diverse gitaarworkshops, produceert cd’s en wordt dikwijls ingezet als studio/sessie muzikant.

Festival organisator

Ruben is tevens vennoot van MZM Productions, waarvoor hij festivals organiseert en de boekingen voor de RHB verzorgt. Door de jaren heen speelt hij in diverse bands zoals Skelter, JURA, Kenneth Harder, Roberto Jacketti & the Scooters, Thé Lau, organiseert sessies en brengt cd’s in verschillende muzikale genres uit. Begin 2004 richt hij zijn eigen band op.

Debuutalbum Sugar

In 2006 verschijnt van de Ruben Hoeke Band het debuut album ‘SUGAR’ (Tour de France cd / Best verkochte R&B cd 2006). Twee jaar later wordt Ruben door collega muzikanten verkozen als ‘Nederlands Beste Gitarist’.

Nederlandse topmuzikanten acte de présence

rubenhoeke3In datzelfde jaar ontvangt hij een officiële oorkonde wegens zijn ‘grote bekwaamheid als gitarist’. In 2010 verschijnt het tweede RHB album ‘COEXIST’ en speelt hij samen met Jan Akkerman en Gary Moore in een uitverkochte Heineken Music Hall. Op beide RHB albums geven diverse Nederlandse topmuzikanten acte de présence. Rond de zomer van 2011 wordt een samenwerking met gitarist Mick Taylor vroegtijdig afgeblazen wanneer Taylor wordt verzocht zich opnieuw bij The Rolling Stones te voegen.

Volledig uitverkocht Paradiso

De RHB presenteert op 23 maart 2013 het nieuwe album LOADED in een volledig uitverkocht Paradiso te Amsterdam. Begin 2014 krijgt JURA een vervolg. Maart 2014: Ruben wordt door lezers van het toonaangevende blad ‘De Gitarist’ gekozen als ‘Beste Blues -en Rock Gitarist Benelux’. Met zeer lovende recensies op zak trekt de RHB in 2014 en 2015 weer ten strijde met een repertoire vol Soul, vette Rock, Pop, zompige Boogie en stampende R&B!

Een recensent omschreef de RHB als ”een formidabele formatie met een unieke sound” en het optreden ”vonkte als de hel en vlamde als een F-16 met zijn naverbranders op maximaal”.

Ruben Hoeke – Gitaar, Paul Brandsen – Bas, Arjen Knaap – Drums, Frank van Pardo – Zang & Bharp

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Ruben Hoeke Band boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties

Burolivemuziek op Klantenvertellen.nl

9,4

Artiest naar wens en communucatie uitstekend

Je wordt goed op de hoogte gehouden, korte lijnen. Snelle reactie op de mail. Artiest was ook naar wens en ook de betaling verliep soepel!

Dorpsfeest Damwâld

Zeer accuraat, vriendelijk en behulpzaam met een enorm netwerk aan geweldige muzikanten

We zijn (zelfs in Corona tijd) heel goed geholpen door dit bureau en hebben op zeer korte termijn geweldige muzikanten weten te boeken die voor mijn vader’s 70e verjaardag een hele mooie serenade hebben gespeeld. Communicatie verliep heel soepel en zelfs de prijs was heel erg redelijk. Enorme aanrader!

Fam. Quinten Amsterdam

Dickens Orgelman boek je voordelig bij Burolivemuziek.nl

Het feest heeft dankzij de Charles Dickens Orgelman een speciale dimensie gekregen.
Alles verliep geheel vlekkeloos! Chapeau en bedankt!

Namens Humanitas DMH Barendrecht

Humanitas DMH Barendrecht

VV Pernis referentie op Burolivemuziek.nl

Vanaf het eerste moment dat wij met Rene in contact zijn gekomen tot het einde van een hele week vol feest zijn wij echt in de watten gelegd.
Licht & geluid uitstekend! communicatie super.

Over twee jaar gaan we weer contact opzoeken 🙂
Rene, Walter, Luuk en Roderick onwijs bedankt

VV Pernis

TimeMaud trio boek je bij Burolivemuziek.nl

Op laatste moment was ik op zoek naar een band, Burolivemuziek gebeld en binnen een uur had ik een band voor de volgende dag! Gewedlig service en een top band 🙂

Flestic

Martijn Fischer voordelig boeken bij Burolivemuziek.nl

Hoi René,
Sorry voor mijn late reactie! We hebben een geweldig feest gehad. Alles is super verlopen. We horen alleen maar top reacties van collega’s.
Ik wil je graag bedanken voor al je hulp!!

35 jaar Koenen & Co

Het was inderdaad een zeer geslaagd feest! Veel dank voor jouw inzet om alles te regelen rondom het licht/geluid, DJ en de band natuurlijk.
Ik was erg tevreden over met name de band, ze hebben waanzinnig goed gespeeld, en ook de mogelijkheid om verzoeknummers bij ze in te dienen beviel goed.

 

Min. van Justitie