0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Ruben Hoeke Band

Biografie Ruben Hoeke Band

Gitarist / componist Ruben Hoeke is een gevestigde naam in de Nederlandse blues, pop en rock wereld. De gitarist deelde sinds zijn eerste optreden in 1992 het podium met vele nationale -en internationale topmuzikanten en speelde, buiten Nederland, op diverse festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland , Luxemburg en Curaçao. Sinds 2004 koerst hij zijn eigen weg. Je kunt hem plaatsen in het rijtje gitaristen die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild.

Muziekbladen schrijver by day, muzikant by night

rubenhoeke2Naast het fulltime muzikantschap schrijft Ruben voor muziekbladen zoals Music Maker en deed voor de Nederlandse radio interviews met o.a. Slash, BB King, Johnny Winter, Jools Holland, Randy Newman, Buddy Guy, John Mayall, Sam Brown. Daarnaast geeft hij diverse gitaarworkshops, produceert cd’s en wordt dikwijls ingezet als studio/sessie muzikant.

Festival organisator

Ruben is tevens vennoot van MZM Productions, waarvoor hij festivals organiseert en de boekingen voor de RHB verzorgt. Door de jaren heen speelt hij in diverse bands zoals Skelter, JURA, Kenneth Harder, Roberto Jacketti & the Scooters, Thé Lau, organiseert sessies en brengt cd’s in verschillende muzikale genres uit. Begin 2004 richt hij zijn eigen band op.

Debuutalbum Sugar

In 2006 verschijnt van de Ruben Hoeke Band het debuut album ‘SUGAR’ (Tour de France cd / Best verkochte R&B cd 2006). Twee jaar later wordt Ruben door collega muzikanten verkozen als ‘Nederlands Beste Gitarist’.

Nederlandse topmuzikanten acte de présence

rubenhoeke3In datzelfde jaar ontvangt hij een officiële oorkonde wegens zijn ‘grote bekwaamheid als gitarist’. In 2010 verschijnt het tweede RHB album ‘COEXIST’ en speelt hij samen met Jan Akkerman en Gary Moore in een uitverkochte Heineken Music Hall. Op beide RHB albums geven diverse Nederlandse topmuzikanten acte de présence. Rond de zomer van 2011 wordt een samenwerking met gitarist Mick Taylor vroegtijdig afgeblazen wanneer Taylor wordt verzocht zich opnieuw bij The Rolling Stones te voegen.

Volledig uitverkocht Paradiso

De RHB presenteert op 23 maart 2013 het nieuwe album LOADED in een volledig uitverkocht Paradiso te Amsterdam. Begin 2014 krijgt JURA een vervolg. Maart 2014: Ruben wordt door lezers van het toonaangevende blad ‘De Gitarist’ gekozen als ‘Beste Blues -en Rock Gitarist Benelux’. Met zeer lovende recensies op zak trekt de RHB in 2014 en 2015 weer ten strijde met een repertoire vol Soul, vette Rock, Pop, zompige Boogie en stampende R&B!

Een recensent omschreef de RHB als ”een formidabele formatie met een unieke sound” en het optreden ”vonkte als de hel en vlamde als een F-16 met zijn naverbranders op maximaal”.

Ruben Hoeke – Gitaar, Paul Brandsen – Bas, Arjen Knaap – Drums, Frank van Pardo – Zang & Bharp

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Ruben Hoeke Band boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties