0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Racoon

Biografie Racoon

Racoon werd in 1997 opgericht door Bart van der Weide (zanger) en Dennis Huige (gitarist). Samen brengen zij in dat jaar drie liedjes uit op de verzamel-cd “Characters” van het NPI. Binnen enkele maanden wordt Racoon aangevuld met bandleden Stefan de Kroon (bas) en Paul Bukkens (drums). De vier Zeeuwen sluiten zich aan bij het S.M.A.R.T.-label van platenmaatschappij Sony. In januari 2000 komt het debuutalbum “Till Monkeys Fly” uit, geproduceerd door Michel Schoots (Urban Dance Squad). Binnen een paar maanden is het nummer Feel Like Flying megahit op Radio 3 FM en speelt Racoon op Parkpop en Lowlands. Ook de tweede single Blue Days wordt een 3FM Megahit.

Einde samenwerking met Sony

In de zomer van 2001 duikt Racoon de studio in om een nieuw album op te nemen. “Here we Go, Stereo!” wordt door pers en publiek goed ontvangen. Toch besluit maatschappij Sony in 2002 om de samenwerking te beëindigen.

Another Day

Racoon zit niet bij de pakken neer. In nauwe samenwerking met producer en fan van het eerste uur Michel Schoots neemt de band in 2004 (in eigen beheer) het album “Another Day” op. Deze plaat levert in 2005 de monsterhit met Love You More en wordt bekroond met een platinum album. Alle vijf singles die Racoon uitbrengt, worden zeer succesvol, en de plaat levert de band hun eerste Edison op, alsmede drie 3FM awards. In één klap kan de band zich rekenen tot de meest succesvolle bands van Nederland. Na een uitverkochte clubtour in 2005 en een succesvol festivalseizoen in 2006 laat Racoon zich ook nog van een heel andere kant zien in een unaniem lovend ontvangen en wederom uitverkochte theatertour in het najaar van 2006. In november 2007 komt Another Day uit in de VS en Canada, een release die door Racoon wordt ondersteund met een eerste Amerikaanse tournee.

Before You Leave

Dat de fervente zoektocht van Racoon naar ultieme Liedjes geen halt hield na het succes van “Another Day” (2005 – PIAS), blijkt reeds bij de eerste noten van het nieuwe en vierde album van het gezelschap. “Before You Leave” vormt meteen in alle opzichten een bijzonder hoofdstuk én hoogtepunt. Zo is er voor het eerst op een Racoon-album geen elektrische gitaar te ontdekken. De vier Zeeuwen hebben zich volledig geconcentreerd op datgene waar ze het beste in zijn: de mooiste akoestische popliedjes maken. Zonder tierelantijnen en overbodige opsmuk: eenvoud is kracht, less is more…

Liedjes, liedjes, liedjes.

Jezelf daarin blijven evenaren en liefst nog overtreffen, is een ambitieuze doelstelling maar geen eenvoudige opgaaf. Maar daar draait het uiteindelijk om. Honderden ideetjes, tientallen refreinen en coupletten werden ontleed, uitgeplozen en bekritiseerd. Sommige liedjes ontstonden in een dag, anderen groeiden in het verloop van maanden. En sommige sneuvelden doodweg onder de toets van oprechte zelfkritiek. In dit proces, met ijzeren hand geregisseerd door producer-annex-vijfde-bandlid Michel Schoots, werden uiteindelijk twaalf liedjes waardig genoeg bevonden. Het resultaat: een pure, bezielde popplaat waarop Racoon met recht en rede trots mag zijn.

Doorheen de twaalf ijzersterke en zelfbewuste songs op “Before You Leave” klinkt de Racoon-sound, die ze de afgelopen jaren zorgvuldig hebben gekoesterd en opgebouwd, bezielder en intenser dan ooit. De energie en het enthousiasme van songs zoals Clean Again en My Town worden smaakvol afgewisseld met de introspectie en melancholie die te vinden is op een Bedroom Floor en titeltrack Before You Leave. De teksten van zanger Bart van der Weide zijn eerlijk, ongekunsteld en openhartig. “Before You Leave” mag dan bij vlagen melancholisch zijn, maar is nergens teneergeslagen. Hoopvol, positief en levenslustig: een plaat die met recht de kroon vormt op tien jaar Racoon.

Liverpool Rain

Het nieuwste wapenfeit heet Liverpool Rain, een plaat die deels in de Londense Abbey Road Studio opgenomen werd met producer Wouter Van Belle en hoewel orchestraal kracht bijgezet, uitgepuurd klinkt. Het kwartet is na tien jaar helemaal tot wasdom gekomen, ergens op het kruispunt tussen intimiteit en de grootse live-status die de groep in Nederland geniet. Hardcore is heartcore geworden, Racoon is akoestisch geweld. En altijd geweldig. Het bewijs hiervan is de gouden status van het album en de eerste single No Mercy.

Bandleden van Racoon;

  • Bart van der Weide: Vocals & Mondharmonica
  • Dennis Huige: Gitaar
  • Stefan de Kroon: Basgitaar & Backing Vocals
  • Paul Bukkens: Drums

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Racoon boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties

Burolivemuziek op Klantenvertellen.nl

9,4

Artiest naar wens en communucatie uitstekend

Je wordt goed op de hoogte gehouden, korte lijnen. Snelle reactie op de mail. Artiest was ook naar wens en ook de betaling verliep soepel!

Dorpsfeest Damwâld

Zeer accuraat, vriendelijk en behulpzaam met een enorm netwerk aan geweldige muzikanten

We zijn (zelfs in Corona tijd) heel goed geholpen door dit bureau en hebben op zeer korte termijn geweldige muzikanten weten te boeken die voor mijn vader’s 70e verjaardag een hele mooie serenade hebben gespeeld. Communicatie verliep heel soepel en zelfs de prijs was heel erg redelijk. Enorme aanrader!

Fam. Quinten Amsterdam

Dickens Orgelman boek je voordelig bij Burolivemuziek.nl

Het feest heeft dankzij de Charles Dickens Orgelman een speciale dimensie gekregen.
Alles verliep geheel vlekkeloos! Chapeau en bedankt!

Namens Humanitas DMH Barendrecht

Humanitas DMH Barendrecht

VV Pernis referentie op Burolivemuziek.nl

Vanaf het eerste moment dat wij met Rene in contact zijn gekomen tot het einde van een hele week vol feest zijn wij echt in de watten gelegd.
Licht & geluid uitstekend! communicatie super.

Over twee jaar gaan we weer contact opzoeken 🙂
Rene, Walter, Luuk en Roderick onwijs bedankt

VV Pernis

TimeMaud trio boek je bij Burolivemuziek.nl

Op laatste moment was ik op zoek naar een band, Burolivemuziek gebeld en binnen een uur had ik een band voor de volgende dag! Gewedlig service en een top band 🙂

Flestic

Martijn Fischer voordelig boeken bij Burolivemuziek.nl

Hoi René,
Sorry voor mijn late reactie! We hebben een geweldig feest gehad. Alles is super verlopen. We horen alleen maar top reacties van collega’s.
Ik wil je graag bedanken voor al je hulp!!

35 jaar Koenen & Co

Het was inderdaad een zeer geslaagd feest! Veel dank voor jouw inzet om alles te regelen rondom het licht/geluid, DJ en de band natuurlijk.
Ik was erg tevreden over met name de band, ze hebben waanzinnig goed gespeeld, en ook de mogelijkheid om verzoeknummers bij ze in te dienen beviel goed.

 

Min. van Justitie