0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
The Beatles Revival (Beatles tribute)

Biografie The Beatles Revival (Beatles tribute)

Hier kunt u kennis maken met één van Europa’s beste en populairste tribute coverbands: The Beatles Revival uit Praag. Sinds de oprichting deed deze band meer dan 1100 concerten, waaronder diverse voor tv shows.

Tributebands boeken of inhuren

The Beatles Revival gaf theaterconcerten en was te zien op festivals, speelde voor culturele centra, bedrijven, op privéfeesten en op grote nieuwejaarsfeesten. The Beatles Revival gaf de afgelopen jaren acte de presence in Tsjechië, Slowakije, Polen, Hongarije, Oostenrijk, Frankrijk, Nederland en zelfs in de UK en wel in de geboorteplaats van The Beatles: Liverpool!

Beatles Revival band boeken voor scherp gage

The Beatles Revival (Beatles tribute) Burolivemuziek.nlThe real thing! – De reden van de hand over hand toenemende populariteit ligt aan de bijna ongelooflijke gelijkenis met de echte Beatles. Dezelfde kapsels (geen pruiken), de kostuums, kompleet met Chelsea Cavern Boots en de instrumenten, apparatuur (Rickenbacker, Gretsch, Hofner, Ludwig en Vox) en zelfs de chromen standers voor de versterkers zijn gelijk aan de originele! Deze perfecte “stage look“ is compleet dankzij de net als bij Paul McCartney linkshandig gespeelde bas.

De muziek! – De grootste gelijkenis ligt echter op het muzikale vlak. Elk nummer wordt tot in detail zo griezelig perfect gebracht dat menig Beatleskenner dit authentieke geluid niet kan onderscheiden van het originele. De leadzang, de backingvocals, de gitaarsound, het bas- en drumwerk, alles klinkt zoals we dat kennen van de liveconcerten en LP’s: zuiver, kraakhelder, energiek en opwindend.

Een tribute to the Beatles

The Beatles Revival (Beatles tribute) Burolivemuziek.nlThe Cavern – Liverpool! – Een concert van The Beatles Revival is een volledige kopie van dat van de legendarische Fab Four. Een bewijs hiervoor is de uitnodiging om in de geboorteplaats van The Beatles – Liverpool – te komen spelen in de Cavern Club. Drie concerten werden er gedaan en tevens was er een uur durend interview met de band in het programma “On The Beat” voor Liverpool BBC Merseyside Radio. Dit lukte tot nu toe nog geen enkele niet-Engelse band!

Mogelijke shows te boeken

– The Beatles Story –
Dit is een 2 x 40 minuten durend optreden met een pauze om kostuums te kunnen wisselen. De songs worden in chronologische volgorde gespeeld.
Voor de pauze de nummers tot 1964 en na de pauze de liedjes van de LP’s : Help, Rubber Soul en Let it be. Voorafgaand aan de nummers krijgt u een korte geschiedenis en belangrijke informatie uit het leven van The Beatles. Deze optredens zijn vooral geschikt voor theaters en culturele aangelegenheden.

– Best Of –
Dit optreden duurt 60 minuut zonder pauze en bestaat uit een selectie greatest hits waarbij geen kostuumwisselingen plaatsvinden.
Deze show is met name geschikt voor festivals en bedrijfsfeesten en zal zowel dansliefhebbers als luisteraars aanspreken.

– Show op maat –
Al naar gelang de aard van de gelegenheid kan in overleg een invulling gegeven worden waarbij het aantal sets en de lengte hiervan kan worden aangepast aan de specifieke wensen van de opdrachtgever. – Playback set – Deze set duurt 15 minuten en is geschikt voor televisie programma’s of bepaalde promotionele aangelegenheden.

tribute band boeken of inhuren

Origineel instrumentarium en stage apparatuur – Solo gitaar – Gretsch Country Classic 6122 gebruikt bij opnames en concerten van The Beatles in de jaren 1962 -1965. Verder de Rickenbacker 360, die George Harrison gebruikte bij studio-opnames van A Hard Day’s Night. – Slaggitaar – Rickenbacker 325 die John Lennon gebruikt vanaf zijn eerste optreden met The Beatles in de Starclub in Hamburg. – Basgitaar – De linkshandige Höfner Violin Bass. – Drums – Ludwig Black Oyster die Ringo Starr gebruikte tijdens zijn hele Beatles carriere. – Voor gitaarversterking wordt de beroemde VOX AC30 gebruikt (compleet met chrome stander) Verder wordt er gespeeld op de VOX T100 basversterker die Paul gebruikte in de sixties.

Beatles outfit – Kopie van de grijze kostuums in de tijd van From Me To You + Beatle Chelsea Cavern Boots – Kopie van de zwarte kostuums gebruikt in de jaren 1962 -1964 + Beatle Chelsea Cavern Boots – Kopie van de grijs met zwarte kostuums van de jaren 1963 -1965 + Beatle Chelsea Cavern Boots – Kopie van de Shea Stadium Jackets van de jaren 1965 -1966 + Beatle Chelsea Cavern Boots

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je The Beatles Revival (Beatles tribute) boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties