0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Anny Schilder

Biografie Anny Schilder

Van 1976 tot 1984 was zij, samen met Jan Keizer, het gezicht van de popgroep BZN.
In 1976 werd zij gevraagd door drummer Jack Veerman als zangeres. Hij herinnerde zich haar als meisje achter een viskraam dat goed kon zingen. Na een kleine auditie bleek dat zij eigenlijk niet durfde. Maar na lang aanhouden praatte Veerman haar om. Mon Amour werd op single uitgebracht en werd een grote hit. Daarna was de trein van succes niet meer te stoppen. Een lange reeks van top 10-hits zou volgen.

Anny Schilder als Solo zangeres

In 1984 verliet ze de band. De reden was om meer tijd aan haar gezin te besteden. Jaren later zou Anny bekendmaken dat het vele optreden haar veel te veel werd.
Haar opvolger in BZN werd Carola Smit en zelf ging Anny op solo tour.

Vanaf 2000 is Schilder actief in BZN ’66, een reünieband van oud-BZN-leden. De band speelt overwegend titels uit de beginperiode van BZN, waarin beat- en rockmuziek de boventoon voerden.

Schilder heeft na 25 jaar weer opgetreden met Jan Keizer. Samen brachten zij Mon Amour ten gehore ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van Mies Bouwman.
In 2010 hebben ze weer een plaat samen opgenomen.

 

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Anny Schilder boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties