0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Delen:

Van het aanrecht naar het podium

Van het aanrecht naar het podium. Dat is hoe het gaat in ‘Rock ‘n roll’ land. Cool hè! Al die glitter en glamour waarmee je on stage staat te ‘shinen’ lazert keihard van je af zodra je het podium afstapt. De ‘echte’ wereld weer in. En nee, dan heb ik het niet over linea recta naar het ‘aanrecht’.

Van het aanrecht naar het podium

Mijn persoontje is dolletjes op livemuziek. Zou een beetje gek zijn als dat niet zo was. Als muzikant is het oor en het oog natuurlijk heel scherp op hoe een andere band of zangeres het doet. Wie weet leer ik er nog wat van. En soms denk ik…dit kan echt niet. Ja, sorry. Zal van mij ook ongetwijfeld wel eens gedacht worden. Zo gaan die dingen.

Van het aanrecht naar het podium

Onlangs moest ik denken aan een optreden van een andere band, een jaar of wat geleden. Ik had ze al eens eerder gezien en ze speelden altijd wel lekkere golden oldies, top40 en top100 muziek. Dus kom maar op dacht ik. Klonk ook te gek! Maar mijn oog raakte dit keer niet zo geamuseerd van wat ik zag. Ik keek mijn vriendin aan en zei; “Is die zangeres zo vanaf het aanrecht naar het podium gelopen ofzo?”

De Rock ’n roll ontbrak aan alle kanten. Het was gewoon een huis tuin en keuken outfit zonder ook maar enig showelement. En dan bedoel ik: jeans en een simpel oud t-shirtje waarvan leek dat ze die al een paar dagen aan had. Om over het haar nog maar niet te spreken. Ik vraag me af of ze daar überaupt wel iets aan gedaan had. Leek een beetje op die vrouw uit de Andrélon reclame die er niets meer om gaf. Ken je die nog? Goed, eerlijk is eerlijk, ik had zelf nog geen kinderen dus mijn oordeel was misschien niet geheel terecht en (te) makkelijk gezegd.

Doorgeleefde huisvrouw

Vond het zo enorm jammer. Want ze had een strot van heb ik jou daar en de band was echt top! Maar het showelement ontbrak op elk front. Nogmaals, ik had nog geen kinderen. Zij wel begreep ik. En ja, wie weet had ze wel iets ernstigs meegemaakt, zat ze niet lekker in haar vel of wat dan ook. Anyways, voor een optreden mag dat niet uit maken. Dan moet je er staan want je toeschouwers hebben daar geen boodschap aan. Jouw toet, jouw vibe is je visitekaartje.

Als je moet optreden moet je altijd voor een beetje (of een beetje boel) meer gaan. Ondanks dat ze een heldin is en dit nog eventjes presteert na een hele dag een keiharde machine draaiende heeft weten te houden; het gezin, het huishouden, misschien nog gewerkt overdag. Echt, zonder geintjes, petje af. That ain’t easy. Is hard werken. Intussen weet ik dat zelf ook.

On stage is on stage

Maar juist daarom! Hoe lekker is het om je dan na zo’n dag eventjes op te doffen. Jezelf mooi te maken? Het gaat er niet om of je wel of geen knappe kop hebt. Absoluut niet, maar laat op zijn minst zien dat je een beetje je best heb gedaan om goed voor de dag te komen, ook al heb je een (biep)dag achter de rug. On stage is on stage!

Mijn tas zit altijd vol met 3-4 outfits + een tas met 5 paar schoenen. Want ja, soms weet ik gewoon niet wat ik aan wil of wil ik voorbereid zijn als ik zie dat er een thema is of de uitstraling van de gasten en de sfeer van de feestavond anders wenst. Overal zit een glimmertje of glittertje in. Voor nét dat beetje meer.

Optreden in mijn onesie

Nu ik zelf kinderen heb en getrouwd ben met een man die ook muzikant is, wat vaak een behoorlijk strakke planning met zich meebrengt om alles logistiek op die dag in goede banen te leiden voor vertrek, snap ik dat het vaak echt ‘halsoverkop’ werk is. Hoe ver je van te voren het optreden al in je agenda hebt staan, hoe goed je het planmatig ook in je hoofd hebt uitgestippeld, het-gaat-al-tijd-anders en je bent soms bekaf nog voor je moet beginnen. Soms denk ik na een dag huishouden ook wel eens: mag ik alsjeblieft gewoon mijn onesie aanhouden??

Dat DENK ik dan. Maar ik DOE het niet! Je wilt dat de mensen goed over jou en de band spreken. Daar krijg je goede reviews van. Het is je visitekaartje. Het zou leuk zijn als daar weer een andere boeking uit komt 😄. Dus hoe moe ook, en al loop je vanaf het aanrecht naar het podium, pump it up sweetheart! Let’s go!

Shine your ass off!

Zit je lijf even niet mee, ook daar zijn middelen voor. Desnoods een push-up BH aan als er 2 verlepte theezakjes hangen. Of een stevige panty voor de billen of buik (écht Hema)! Maar doe me een lol en shine-your-freakin’-ass-off! Make-up’je en een mooie glimlach op je toet, toffe outfit, een paar toffe boots aan je voetjes en gaan met die machine!

Act like Tina Turner! Stel jezelf een volle concertzaal voor. Je staat er immers toch. Dus waarom niet. Óf je gaat er helemaal voor óf je doet het helemaal niet. Maar ga niet half. Dat zeg ik tegen mijn leerlingen ook altijd.

Een lekker avondje uit

Ik heb die band daarna nooit meer gezien, maar als ze weer een keer bij ons in de buurt optreden ga ik zeker een keer kijken. Want aan de muziek lag het zeker niet! Ik hou van 80’s muziek. Dus wat repertoire betreft is het dan al snel goed. Biertje in de hand en de dansvloer op!

Weten welke band bij jullie feestavond past? Vul het livemuziek match formulier in en we helpen je graag in het maken van de beste keuze.

 

Fotocredits: Anna Syla – Unsplash.com

Delen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?