0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Delen:

Pauze muziek tijdens de feestavond

Bij een boeking gaat er de ene keer weinig verkeer over en weer, en de andere keer heb je ontelbaar veel mailtjes met vragen, details, verzoekjes etc. Helemaal niet erg, want dat hoort erbij. Het is jullie bruiloft, dus dat wil je tot in de puntjes perfect verzorgd hebben. Tot de pauze muziek aan toe.

Pauze muziek tijdens de feestavond

Pauze muziek tijdens de feestavond

Je hebt een band geboekt voor jullie feestavond. Dat wordt knallen en helemaal te gek natuurlijk! Tijdens het boekingsproces komen bruidsparen meestal met vrijwel dezelfde vragen. En ook dat is logisch. Want ze hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen: een wedding party! 😄 Een veel voorkomend vraagstuk is de pauze muziek:

“Spelen jullie zelf muziek af als jullie pauze hebben of moeten wij dat verzorgen?”

Als je een goede band hebt geboekt komen zij ook met een goed geluidsbedrijf en zullen zij ervoor zorgen dat jullie tijdens de pauze van de band niet zonder muziek komen te zitten. Pauze muziek afspelen kan via diverse kanalen. Zeker met de tientallen sreamingsdiensten van vandaag de dag.

DJ in de pauze van de band

Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een DJ te laten draaien als de band pauze heeft, wat ook heel gemakkelijk mogelijk is. Een DJ begint dan meestal een half uurtje/uurtje voorafgaand aan het feest, draait tijdens de pauzes van de band en wellicht nog een keer als afsluiter van de feestavond wanneer de band klaar is. Jullie hebben dan het complete pakket voor jullie feestavond. Het moet echter wel binnen het budget passen.

Als je een goede DJ hebt, dan past hij zich aan, aan de sfeer waar jullie met de band net uit komen (mits die sfeer compleet AAN staat op de dansvloer). Mijn tenen kunnen meer dan krom gaan staan als de mensen net lekker uit hun stekker zijn gegaan op bijvoorbeeld een reeks 70’s hits (ik noem maar wat) en de DJ begint te rammen met een partijtje trance muziek wat totaal niet in de sfeer past. Geloof mij, ze zijn er. Krijgt de band de voetjes nog niet van de vloer, dan is het dikke prima als de DJ eventjes wat anders probeert natuurlijk. Maar bespreek goed met hem of haar wat je graag wilt horen en van die persoon verwacht.

Artiest als surprise act

Wat ook supertof is, is een artiest als surprise act voor de gasten. Een half uurtje meezingen met de smartlappen van vroeger, of misschien is er wel voorkeur voor een beroemde artiest of juist een imitator. Die heb je natuurlijk ook in alle genres en zijn er van Frank Sinatra tot André Hazes en van Tina Turner tot Abba. Bespreek het echter wel goed met de band, zodat zij ook weten wat er komt en het niet hun halve repertoire voor de rest van de feestavond ontneemt. 😉

Stukjes tijdens de pauze

Soms moet je je afvragen of het nodig is. Sta je open voor ’stukjes’ die voorgedragen worden door vrienden en familie, verwacht dan jullie levensverhaal of anekdotes van je (schoon)ouders en (schoon)familie. Of van de vriendengroep die ongetwijfeld het vrijgezellenuitje uitvoerig bespreken op jullie feestavond. Want een pauze van de band is daar uitermate geschikt voor.

Ik kan het niet meer op 2 handen tellen dat wij net uit onze pauze kwamen en de familie ging een voordracht doen. Prima natuurlijk. Maar als advies geef ik altijd mee aan de ceremoniemeester; doe de stukjes in de pauze van de band. Want als een bruidspaar livemuziek boekt, dan willen ze graag dansen, anders boek je geen band. En hoe zonde is het als de band buiten hun pauzes om nog eens een uur of soms zelfs langer (echt) bij elkaar over de avond genomen, aan de kant zitten te wachten.

Persoonlijk vind ik het altijd wel iets hebben als er stukjes gedaan worden. Hangt er natuurlijk vanaf hoe lang ze duren en hoe leuk ze zijn. Laten we er niet omheen draaien: de stoffige en oubollige ABC’tjes zit niemand meer op te wachten. Nog niet te spreken over zij die uiteindelijk helemaal niet zo goed blijken te zijn in het vertellen van een leuk verhaal.

Pauze muziek zelf samenstellen

Pauze muziek is dus een veelvoorkomend vraagstuk in het boekingsproces. Het is geen vraagstuk waar een boeking van afhangt. Gelukkig niet, maar grappig genoeg wel iets waar elk bruidspaar als een van de eerste punten aan denkt. Zelf geef ik klanten altijd de mogelijkheid om zelf een lijst samen te stellen.

Stel je voor: je hebt een liedje of een bepaald genre die je graag wilt horen tijdens de pauze omdat het niet in het repertoire van de band zit, hoe handig is het dan als je ze zelf samenstelt in een lijstje. Zo weet je zeker dat je die liedjes evengoed te horen krijgt.

Zo wordt er wel vaker gevraagd naar een kwartiertje hossen op de foute nineties van vroeger, lekker hakkuh met de Party Animals, of waar de vriendengroep van de bruidegom (vader incluis) even uit hun stekker wilden gaan op een portie rock of heavy metal (Als je wilt dat opa en oma hun advocaatje mee naar huis moeten nemen zou ik dit vooral doen).

Dus stel een lijstje samen, deel deze met de band of het geluidsbedrijf en klaar! Zo is dus letterlijk alles mogelijk qua muziekwensen op jullie feestavond.

Wil je nou toch graag een DJ bijboeken? Neem dan contact op met René. Hij komt dan in hoogsteigen persoon bij jullie draaien en bied een perfecte aansluiting op de livemuziek tijdens jullie feestavond.

Photocredits: Haley Lawrensce – Unsplash.com

Delen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?