0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Delen:

Lady Gaga

Lady gaga. Een Artiest, een zangeres, een fashionista, een kunstenares, een…tja, wat is ze niet? Toen ze net bekend werd had ik eigenlijk geen idee wat ik van haar moest denken.

Lady Gaga

Misschien ook niet zo gek als je bedenkt dat ik haar in een jurk van hamlappen zag op tv, op het moment dat ik mij net wat serieuzer wilde gaan verdiepen in de persoon achter de muziek. Een jurk die de meesten onder ons nog wel weten.

Commerciële zet

Ik snapte het niet, begreep niet wat dit met muziek te maken had om je zo te gedragen. Later hoorde ik dat ook dit onderdeel was van een aantal goede commerciële acties. Haar onder de aandacht brengen, bekendheid opdoen in zowel de muziek als de fashion industrie. En heeft haar kennelijk geen windeieren gelegd😉. Goed bezugh!

Maar nogmaals, ik was ook he-le-maal niet met haar muziek bezig. Geen idee wie ze was en wat ze deed. Kennelijk had ik er toen niet zoveel mee. Vraag me niet waarom. Soms moet een bepaalde zanger, zangeres, band of muziekstijl naar je toe groeien. Oh well. It is what it is.

Leren waarderen

Maar Lady Gaga heb ik door de jaren heen leren waarderen. Eigenlijk een beetje hetzelfde als Queen. Wat ik in een vorig blog al zei: daar had ik ook niets mee. Maar dat was puur omdat de Bohemian Rhapsody mijn neus uitkwam. Denk ik. Of, bedenk ik mij nu, omdat zowel Lady Gaga als Freddie Mercury altijd zo bizar gekleed waren, waardoor ik het op een poppenkast vond lijken en het daardoor niet zo serieus nam.

Terwijl ik vandaag de dag echt wel houd van een goed geklede artiest die zich excentriek uitdost voor zijn show! Een mens veranderd in smaak. Ik dus ook. Zowel Queen als Lady Gaga zijn door de jaren heen naar mij toe gegroeid. Gelukkig maar, want het is mooie muziek!

A star is born

Ondertussen heb ik de nummers van Lady Gaga met diverse coverbands regelmatig gezongen. Het gaat er altijd in als koek, is mega energiek en heerlijk dansbaar. Maar eerlijk toegegeven, ik heb haar pas écht leren waarderen toen ik haar zag spelen als actrice in de film ‘A star is born’. En niet vanwege het chickflick verhaal (want persoonlijk vind ik de film nog niet eens zo chickflickerig vind), maar meer vanwege hoe ze haar rol heeft neergezet in combinatie met de soundtrack. Die muziek! Geweldig! Een mix van heel fragiel en een rauw randje. En ja, country natuurlijk, dat is altijd goed! Ik hou ervan! De chemie tussen haar en Bradley Cooper. Ik was volledig overtuigd. De nummers die hieruit voort zijn gekomen, de samenzang, de emotie. Sterk en krachtig. Fantastisch!

Ik vond het zelfs zo gaaf dat ik van alle nummers die zij zingt, en een paar van hem, in mijn repertoire heb opgenomen. Dus als je een ‘A star is Born’ avond wilt, bij deze. Verwacht echter geen hamlappen jurk, want zo zul je mij nooit zien lopen.

Ooit hoop ik nog een concert van haar te mogen bijwonen. Niet alleen voor de muziek maar ook voor de show. Sowieso is het wel weer eens leuk om een concert bij te wonen. Het is lang geleden voor ons allemaal. 😉 Dit jaar komt ze naar Gelredome in juli. Wie weet!

Lady Gaga Tribute

Geen idee wat Lady Gaga op het programma heeft staan. Maar waar ik wel achter kwam is dat er een te gekke Lady Gaga Tribute bestaat. Donna Marie uit Engeland is een ‘Multi award winning tribute show’. Een unieke in zijn soort. Deze zangeres gaat ver, heel ver om in de huid te kruipen van Lady Gaga. Ongekend!

Een show, een zangeres die het weet te evenaren. De muziek, de zang, de show…zelfs de kleding. Het is dan ook niet gek dat zelfs Lady Gaga herself heeft gezegd dat Donna Marie de beste Lady Gaga tribute en imitator is die ze gezien en gehoord heeft. Een mooier compliment Kun je als artiest niet krijgen wanneer dat je doel is.

Concert of en tribute show

Wie weet bezoek ik ooit nog eens een show van Donna Marie. Maar dat het de moeite waard is weet ik zeker. Bekijk hier de pagina voor meer info en filmpjes, dan snap je wat ik bedoel. Ik weet niet wat ik meer bijzonder vind; Lady Gaga zelf of iemand die haar weet te evenaren…Ik moet het meemaken.

Zo hebben we een mooi excuus om twee shows te bezoeken, toch? 😉

Delen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?