0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Delen:

Country muziek is leuk!

Country muziek is leuk! Het wekkertje was er weer vroeg bij vandaag! Rise and shine en vroeg in de veren. Pot thee erbij, wie doet je wat!

Country muziek is leuk!

Lekker bezig met nieuwe dingen en oude, pré-corona, plannen weer oppakken om af te maken….dacht ik. Want er hangt weer een donkere C-wolk voor de deur. En ik ben heel hard voor die wolk aan het wegrennen. Wegwezen met die handel.

Ik merk dat ik er heel onrustig van wordt en soms sluit ik me dan ook het liefst even op. Zet mij maar op een berg ergens heel ver hier vandaan (gezin wel mee natuurlijk), afgelegen in een huisje waar ik dan mijn eigen studio van maak. En voor de gezelligheid een grazende berggeit naast de deur. Doe ik voor het beeld nog even 2 vlechten in. Een soort muzikale Heidi. Maar dat klopt niet echt met de muziek waar ik het over ga hebben; Country. Anderzijds, een Oostenrijkse Heidi die countrymuziek zingt…je moet alles een keer meegemaakt hebben in het leven. En misschien is het wel een hele leuke act op de markt, wie weet!

Opsluiten in muziek

Anyway, in tijden van onzekerheid duik ik altijd in mijn comfort zone muziek. Muziek waar ik mij goed bij voel. Wat voor genre is dat dan? Nou…bijna alles. Maar, wel bepaalde nummers. En vandaag even country. Heerlijk! Lekker hard meezingen met Dolly Parton, Linda Ronstadt, Ilse deLange, Shania Twain, Bette Midler, Steelers Wheel, you name it. Lekker hoor. Die echte country stem nabootsen vind ik ook zo leuk. Ik merk tijdens optredens ook dat mensen daar prat op gaan. Want als ik er diep op in ga, dan doen mijn gasten dat ook. En dan heb het over dansen, meezingen en genieten. 

Op dit moment schalmt Beast of Burden van Bette Midler uit de speakers. Lekker mee tetteren en brullen. En dat terwijl ik bezig ben met het doorlopen van mijn volledige country repertoire. Instuderen van aanvragen van diverse nieuwe country songs die op de planning staan voor komende optredens in 2022. 

Het brengt mij ontspanning. Rust in tijden van chaos en hectiek. Lekker met muziek bezig zijn. Ook al mag er nu weinig. Zoals door collega schrijfster Eefke Peeters in een vorig blog al eerder beschreven: muziek werkt ook als medicijn. 

Country muziek is leuk!

De laatste tijd merk ik dat er weer veel meer vraag naar country muziek is. Country & ‘Americana’ genre. Ik zing het al jaren. Zoveel nummers in mijn repertoire dat ik er een geheel avondvullend programma aan kan wijden. Geen probleem. Komt u maar! Voorheen werd ik nog wel eens aangekeken; country? Serieus? Is dat niet wat oubollig? Ha! Integendeel! Country muziek is leuk! Genoeg country artiesten en bands die hier nog dagelijks hun brood mee verdienen. Mijn antwoord is altijd ‘noem jij maar eens liedjes op die je graag luistert, wedden dat hiervan veel meer onder het country genre vallen dan je denkt!’. En dat is dus eigenlijk altijd nog zo gebleken. 

Country swingt, danst lekker weg en je wordt er blij van. Buiten dat heeft country muziek ook heel veel prachtige mogelijkheden in ballads. En dat zijn altijd weer fijne nummers om aan het begin van een avond te zingen. De kabbelende binnenkomertjes noem ik ze altijd. Maar vlak ze niet uit, want ook dat zijn meestal de vergeten pareltjes die de fundering zijn geweest voor heel veel muziekstijlen welke nu nog populair zijn. 

Veel meer country

ALS er tijdens mijn solo optredens nog niet gedanst wordt, dan gebeurt dat wel zodra ik mijn country setje begin. Het geijkte Country Roads van John Denver bijvoorbeeld, hoe meer country wil je het hebben? Succes gegarandeerd. Tijd voor een Foxtrot. Ik hou ervan! Ik weet zeker dat jij als lezer ook veel meer van country houd dan je denkt. Ga maar bij jezelf na of check je muzieklijst maar eens.  

The Eagles ben ik dol op. Het ‘niets aan de hand’ geluid op een druilerige middag als ik het huishouden aan het doen ben of sta te koken. En dan staan ’Hotel California’, ‘Take it Easy en ‘Peaceful easy feelings’ toch echt wel bovenaan dat lijstje.

Welke country song is jou favoriet? Die van mij is toch wel Jolene van Dolly. Tja, nothing beats Dolly natuurlijk! Vroeger zag ik mijzelf ook wel als een echte country zangeres op pad gaan. De wereld verkennen en mensen blij maken met wat de country muziek te bieden heeft. En ergens zie ik mij dat nog wel doen. Met een gitaar en een koffer in de hand, gewoon ergens gaan staan en lekker spelen wat je zelf leuk vind.

Country zangeres

Als solozangeres mag ik mij dus ook countryzangeres noemen. En als ik country muziek zing dan ga ik ook geheel in style. Sowieso loop ik altijd met mijn ouderwetse vintage country koffer te zeulen waar mijn mengpaneel in zit. Dat staat immers gezelliger dan zo’n zwarte kille flightcase waar je als gast tegenaan moet kijken. Zonder mijn koffer ben ik nergens. En daarbij woon ik zo’n beetje in mijn country laarzen. Ik ben er zelfs op getrouwd! Dus ja, deze is echt een country meisje. Een country meisje die zich dus nu heel graag opsluit in haar studio om met nieuwe projecten bezig te gaan, welke het vooruitzicht geven voor het volgende jaar. En daar blijven wij gewoon elke keer opnieuw hoopvol in. 

Vooruit blijven kijken

Als 2020 en 2021 het niet mochten worden, dan richten wij onze peilen op 2022. Want wat moeten we anders?

Geen zwarte wolken meer. Want daar halen we geen energie meer uit. Vandaag dus een gezellige country wolk. En wat het morgen zal zijn? Geen idee. Ik hou van alle stylen! Motown, klassiek, dance of misschien pak ik de koe bij de hoorns en rock ik morgen OP die wolk. Je moet er toch wat mee doen he ;-). Mijn volgende blog zal je vertellen.

Met andere woorden, geniet van wat je wel hebt en wat er wel kan. Voeg daar je favoriete muziek aan toe en je dag is ineens weer een stuk leuker! 

Doe je met me mee? 

Delen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?