0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Def Rhymz

Biografie Def Rhymz

Dennis Bouman is geboren in Paramaribo op 3 mei 1970 en is beter bekend als Def Rhymz.

Zijn teksten zijn vaak seksistisch, humoristisch en melig. Rond de eeuwwisseling scoorde de populaire rapper nummer 1 hits met “Doekoe” en “Puf / Schudden”. De rapper werd onder meer tweemaal onderscheiden met een TMF Award. Def Rhymz rapt sinds 1984 en behoort daarmee tot de eerste generatie rappers in Nederland.

Schudden met die billen

In 1986 werd hij op zestienjarige leeftijd Nederlands kampioen rappen. Hij werkte toen onder de artiestennamen Def Rijmen en Def Rhymz
In 1999 neemt Def Rhymz het nummer “Doekoe” (Surinaams voor geld) op. Het nummer wordt een grote hit.
Samen met Postmen neemt Def Rhymz in datzelfde jaar de Doe Maar cover “De Bom” op.  (doe maar coverband vind je hier)

Def Rhymz boeken voor scherpste gage

In 2001 komt zijn album “De Goeiste” uit. Op dit album staan de hits “Puf”, “Schudden”, “Ze zitten me achterna” en “Ik ben niet te stoppe”. In Schudden zit een sample van DJ Jeans Love come home die daarop ook zijn bijdrage levert.

Of zoek je een andere urban of rapartiest?
Diggy Dex
Sef
Dio
Ali B

 

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Def Rhymz boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties