0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Delen:

Zomer en wintermuziek

Zomer en wintermuziek. Zit daar ook nog verschil in? Jazeker wel. Kijk maar eens goed naar de muziek welke je afspeelt in de winter en waar je in de lente/zomer naar luistert. Bij de meesten een wezenlijk verschil.

Zomer en wintermuziek

Wanneer de blaadjes van de bomen vallen en donkere dagen beginnen, zo rond september/oktober, dan komen de sfeervolle ‘muziekjes’ naar voren. Niet dat die er in de zomer niet zijn, natuurlijk wel. Maar zomermuziek heeft dan veel meer de overhand. Denk aan feestnummers, festival hits, vakantie muziek en de dansbare Spaanse of Cubaanse salsa muziek.

Zomer en wintermuziek

De lieflijke ballads worden veel meer in het najaar en in de winter afgespeeld. Ook op de radio stations. En natuurlijk ons jaarlijks portie kerstmuziek. Wintermuziek dus.

Muziek wat gepaard gaat met de weersomstandigheden en het seizoen. In mijn optiek zou het ook best een beetje gek zijn om zomerse salsa muziek te draaien in december terwijl de kerstboom in de woonkamer staat. Uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd. Zo heb ik een zusje die vroeger in de zomermaanden al zin had in kerst. Dus je kunt je bedenken wat er bij ons uit de speakers kwam, terwijl we in korte broeken en rokjes liepen. In de wintermaanden kwam ze ons daarentegen weer tegemoet met zomermuziek.

Wintermuziek

Als seizoensmens ga ik dus ook heerlijk mee in de muziek van het seizoen. In het najaar beginnen de kerstkriebels al. Dus ja, ik luister in oktober ook al naar Skyradio – the Christmas Station. Who cares! Daarbij natuurlijk ook de ballad muziek. Easy listening. Mooie verhalenmuziek noem ik het. Want dat zijn toch wel de liedjes waar krachtige teksten en verhalen in zitten. En in de ballad modus in de winter luisteren wij kennelijk toch meer naar de tekst van dit genre dan in de zomer. Het komt dan beter binnen.

Zomermuziek

Zodra het voorjaar begint, en dan spreek ik over een voorjaar a la 2020 met heel veel zonnestralen, blauwe luchten, vogeltjes om ons heen en een heerlijke lente temperatuur, dan zijn mensen weer een stuk vrolijker, blijer. Want het zonnetje is er en dat is goed voor ons. Worden we blij van. En dat gaat dus weer gepaard met vrolijke up-tempo muziek. Best logisch toch ook als je het zo bekijkt. Ook de radiostations, de Top40 vult zijn lijsten met vrolijke noten.

De carnavalshit die nog een tijdje blijft plakken. Ook zijn we rond deze tijd in afwachting welke hit het gaat maken als zomerhit van dit jaar. De hit die uitgemolken gaat worden op elk feest. Waar elk festival en elke kermis mee op zijn kop gaat. Die op de campings hier in Nederland en ver daar buiten tot oktober duidelijk te horen zijn. Die hit. Vorig jaar was dat natuurlijk Mart Hoogkamer met zijn zwemmen in Bacardi Lemon. Benieuwd welke het dit jaar zal zijn.

Zomer in m’n bol

Ik heb de zomer in m’n bol! Nu al? Ja, nu al! De krokusvakantie is nog gaande, het is nog februari en we zitten nog volop in de après-ski muziek en carnavalsferen, maar laat de lente maar beginnen met heerlijk zomers weer! Want deze lange druilerige herfst heb ik nu wel bekeken.

Lekker het terras op, luisterend naar livemuziek van een zanger, zangeres of duo terwijl we genieten van een wijntje of een heerlijke lunch. En straks hopelijk weer de ouderwetse gezelligheid van de kermissen en festivals. Heerlijk luisteren naar lekkerste coverbands en de tofste tributebands. Mooie vooruitzichten. Ik gun het iedereen na deze lange tijd. Vooral de artiesten, bands en iedereen uit de evenementen en cultuur sector.

Wintermuziek is heerlijk, maar van mij mag die zomermuziek wel beginnen, en dat heerlijke voorjaar ook! Ik kan niet wachten!

Delen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?