0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Delen:

The Beatles zijn alive and kicking!

The Beatles zijn alive and kicking! Ze zijn ook nooit uit de muzikale mode geweest als je het mij vraagt. Dat is eigenlijk ook onmogelijk als je beschouwd wordt als invloedrijkste band uit de geschiedenis van de popmuziek.

The Beatles zijn alive and kicking!

Jeugdsentiment

Ik hou ervan en kan er geen genoeg van krijgen! Zoveel liedjes door hen geschreven, gespeeld en uitgebracht. Zoveel te gekke albums, en zo divers. Natuurlijk horen ook The Beatles voor mij bij een tijd die je terugbrengt naar vroeger. En dat terwijl ik als eighties kind zeker niet uit het Beatle tijdperk dateer, want ze waren toen al ruim 11 jaar uit elkaar.

Maar toch, het was alom aanwezig en hun muziek schalmde dagelijks uit de ‘stereotoren’. Elke radio zender draaide hun muziek dagelijks meerdere nummers van ze En anders kwam het wel van een cassette bandje welke mijn vader of moeder afspeelde (dat is dan nog wel mijn tijdperk).

Mijn ouders wel hebben het volop meegemaakt. Het was hun jeugdmuziek. In de kroeg speelde deze muziek destijds als een van de nieuwste hits. Dat was standaard. Koppels die verliefd zijn geworden in de jaren ’60 terwijl The Beatles op muzikale wijze bijdroegen aan het begin van hun romance.

Met de paplepel…

Hoe je het ook wendt of keert, The Beatles zijn alive and kicking en zij zullen dat ook altijd blijven. Zelfs mijn jongste leerlingen komen tijdens hun zanglessen met het verzoek om een liedje van de Beatles te leren, evenals mijn man als docent gitaar. Leerlingen die binnenkomen met het de gemotiveerde vraag om een liedje te leren van The Beatles “want papa draait deze altijd en ik vind het zo cool!” Het gaat van generatie op generatie. Het is de muziek van toen en nu.

Het is ook eigenlijk gewoon iets waar je vanaf je geboorte mee in verweven raakt. Onmogelijk om te vermijden. Je bent verplicht om het leuk te vinden. Maar zo moeilijk is dat ook niet, toch? Niet voor mij althans. Heerlijke muziek om op te dansen, prachtige ballads om bij weg dromen en lekkere songs op de achtergrond tijdens een etentje thuis of in een restaurant, het kan gewoon echt overal en het zijn de leukste meezingers van vroeger.

Fantastic Four

Natuurlijk nog zóóóóóveel andere bands en artiesten uit deze tijd die echt hun stempel hebben gezet op de muziek. Het zijn er ontelbaar veel. En zo hebben The Beatles op hun manier geschiedenis geschreven in de popmuziek. Geweldige songwriters en zangers. Echte muzikanten.

Helaas heeft de wereld twee leden van deze Fantastic Four al veel te jong moeten verliezen, maar gelukkig hebben we nog altijd de muziek! En wat dacht je van de vele tributes! Het is toch heerlijk om naar Beatle tributes te mogen kijken, luisteren en mee op de dansvloer te staan en je jeugd weer te doen herleven! Een regelrechte trip down memory lane met deze band.

All you need is love

Let it be, Ob-La-Di-Ob-La-Da, Paperback writer, Here comes the sun, Penny Lane, Don’t let Me down, Get Back, Twist and Shout, While my guitar gently weeps, We can work it out…..en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Niet te vergeten ‘All you need is love’. Hét intro nummer van het gelijknamige en in Nederland wereldberoemde TV programma gepresenteerd door onze TV vader Robert ten Brink! Wie kent het niet!

Nog niet eens te spreken over ‘Blackbird’, de vingerbreker onder de gitaristen; weet je deze te spelen, dan kom je er wel.

Get Back

Vorige week ontdekte ik de documentaire ‘Get Back’. Beelden die over deze te gekke band, geheel gerestaureerd. Materiaal van 51 jaar geleden! Beelden welke van origine zwart/wit waren en door regisseur Peter Jackson (mega Beatle fanaat) en zijn crew helemaal zijn ingekleurd. Een fantastische docu waarvan je het idee hebt dat je naar live beelden van vandaag de dag zit te kijken! Zeker de moeite waard voor de Beatle fan want je leert deze heren nóg beter kennen. En ja…je krijgt hierdoor nóg zoveel meer zin in een avondje ouderwets The Beatles! Bij mij ging de platenspeler meteen aan! Heerlijk!

The Beatles zijn alive and kicking!

Ja, The Beatles zijn alive and kicking en als het aan mij ligt zal dat ook altijd zo blijven. Genoeg tribute bands die het met mij eens zijn. Zoals de Tribute band: The Beatles Revival bijvoorbeeld. Heerlijk toch! Het leven is een feestje, we moeten alleen zelf de slingers ophangen en met The Beatles en consorte uit dit tijdperk heb jij echt een heerlijke feestavond die niet stuk te krijgen is! Je moest eens weten hoeveel trouwceremonies ik ook muzikaal heb bekleed met een liedje van The Beatles.

De retro ’50’s

Maar goed, misschien ben ik niet zo’n goede graadmeter als een van de grootste vintage muziekliefhebbers. Zelfs de retro ’50’s! Lekker terug naar vroegah. Ook hier zal binnenkort een blog over verschijnen, want vergis je niet, die tijd leeft nog. Ook al is het meer dan 70 jaar geleden. Ze zeggen toch niet voor niets: Als je het lang genoeg bewaard, komt het vanzelf weer in de mode. Dus voor zij waarbij het wel uit de mode is geweest, het kan zomaar zijn dat je binnenkort helemaal wauws bent van deze muziek! En als het dan zo ver is, dan is Burolivemuziek het juiste adres met het breedste aanbod.

Bekijk alle tribute bands en artiesten hier op onze website en check de mogelijkheden.

Delen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?