0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Delen:

Motown muziek maakt je blij!

We hebben het over Motown muziek. Lekker man. Ik zou haast zeggen: lekker dansen! Maar dat mag natuurlijk niet, en dat is wel een probleem. Want met die soul en disco sound kún je gewoon niet stilzitten!

Motown muziek maakt je blij!

Afgelopen weekend mocht ik nog heel even een mooi optreden verzorgen tot 20:00 uur. Het was een dinner and music avond. Een concept wat ik vaker doe, vooral in de wintermaanden. De gasten genoten heerlijk van hun gangen diner welke er stuk voor stuk als kunstwerken uitzagen. En ik verzorgde de muziek! Niet zomaar muziek, nee… MOTOWN muziek! Lekker terug naar de 60’s en 70’s met wat flinke scheuten soul en disco. Terug naar die goeie ouwe tijd. 

Geschiedenis van Motown

Motown, wie kent het niet. Ook bekend als naam van een recordlabel, opgericht eind jaren ’50. Maar het was meer dan alleen het inmiddels bekende platenlabel. Motown is de basis vormde de basis voor de doorbraak van de populaire Afro-Amerikaanse muziek! Een fundering voor vele artiesten. Muziek met de lekkerste soul, funk en disco sound uit de jaren ’60 en ’70. Ook jij kent ze ongetwijfeld allemaal, of bijna allemaal. Je zult in ieder geval een heel eind komen. De grootste en bekende Motown artiesten zijn in mijn ogen toch wel Stevie Wonder, Michael Jackson, The Jackson 5, Diana Ross en de Supremes. Maar oe! Ook niet te vergeten: Stevie Wonder, The Four Tops, Marvin Gaye, The Trammps, The Pointer Sisters, The Temptations en nog zoooooooveel meer andere artiesten. 

En hoe lekker is het dan dat je deze onvergetelijke muziek, de grootste hits van deze artiesten voor anderen mag zingen. Ik geniet hier oprecht zo van. Want weet je, je kunt ze in alle soorten en maten voorbij laten komen; easy listening tijdens het eten, en lekkere dance/uptempo tussendoor. Het is daarom ook steeds een uitdaging om de juiste selectie te maken. Want ik zing zo’n 40 songs weg op zo’n avond, maar ik heb er veel meer! Welke doe je dan wel en niet….dilemma. Totáál onbelangrijk probleem natuurlijk.

Motown muziek maakt je blij!

Dansen mocht niet. Maar wiebelen op de billen werd zeker wel gedaan! Want Motown muziek maakt je blij joh! En het was heel gezellig! Zo hebben we op afstand van elkaar toch heel veel plezier gehad met elkaar. En dat kan prima zolang we ons netjes aan de maatregelen houden. Elk gezelschap aan zijn eigen tafel, in een grote ruimte met voldoende afstand tussen de andere tafels. Zelfs het personeel stond al wiebelend achter de bar de drankjes in te schenken. Tja, laten we eerlijk zijn, het is toch best lastig om stil te blijven staan. Wat was het leuk en wat heb ik dit gemist! En nog steeds mis ik dit, net als mijn collega muzikanten. Maar we blijven vol goede moed, want niemand neemt ons de muziek af. Het zit in alle vezels van het lijf. 

Toe aan ontspanning

Het is zo aanwezig, zo enorm te merken dat iedereen toe is aan plezier, ontspanning en een lach op het gezicht. Maar goed, dat was zaterdag. Toen het nog tot 20:00 uur mocht. Sinds gisteren is dat natuurlijk heel anders. Dicht om 17:00 uur. Dat zijn andere tijden. En daar verzinnen we ook wel weer wat op. Een motown brunch kan bijvoorbeeld ook heel. Gezellig zijn! Beginnen om 11:00 uur en weg om 17:00 uur. Wie doet je wat! 

Natuurlijk is dat het minst belangrijke als je de wereldproblemen hoort en je als mens (dood)ziek bent. Laten we voorop stellen dat we dat niet vergeten. Maar muziek, dat maakt ons blij en in dat straatje vertel ik graag wat er gebeurt met de mens. Ik ben blij dat ik anderen blij mag maken. Muziek wordt daarin vaak ondergewaardeerd. 

Jeugdsentiment en terug naar vroeger

Als zangeres houd ik enorm van golden oldies. Het brengt je terug naar vroeger. Jeugdsentiment. En dan kom ik uit de jaren 80. Maar mijn sentiment ligt bij de jaren 60-70-80. Twintig jaar daarvan was ik er dus niet eens bij. Althans niet in dit persoontje. Mijn vriendin zegt wel eens: “jij hebt in je vorige even echt in die tijd geleefd hoor, dat kan niet anders. En niet zo’n klein beetje ook.” En ik geloof het ook nog! Zou natuurlijk goed kunnen. Maar goed, dit blog gaat niet over reïncarneren. We hebben het over Motown muziek.

Lekker man. Ik zou haast zeggen: lekker dansen! Maar dat mag natuurlijk niet, en dat is wel een probleem. Want met die soul en disco sound kún je gewoon niet stilzitten! Op zijn minst knik je met je hoofd mee op de muziek. Je kunt je er zo lekker in laten gaan of juist lekker in gaan hangen zeg ik wel eens. Lekkere soul muziek. En oh… die powervrouwen uit die tijd, wat een strotten hadden ze toch. Niet te evenaren. Gaan we ook niet doen. Moet je ook niet willen. Maar een middag of avond deze muziek mogen zingen voor de liefhebbers is heerlijk. 

Gekleed in Motown style

Als ik op thema avonden zing, ga ik ook graag gekleed in style. Want zo maak je het feestje nog meer compleet en het oogt ook net even leuker. Ik moet je zeggen dat je ook veel sneller interactie hebt met je gasten. Heel gek, maar tis waar. Motown muziek brengt ook leuke kleding met zich mee. En ik ben dan toch een meisje he. Lekker uitdossen in vrolijke jurken, dan ga ik helemaal los.

Maak je eigen dansvloer

Voor nu moeten we het ‘even’ doen met openingstijden tot 17:00 uur. Zoek locaties op die wat organiseren. Doe je avond plan in de middag. Draai het gewoon om! Eet je je ontbijtje toch gewoon ’s avonds? Blijf je liever binnen? Zoek je muzieklijsten op, maak de woonkamer ruim en creëer je eigen dansvloer! Want zo makkelijk kan het zijn he! En over dansen, alleen, in je eigen woonkamer…is niets gezegd 😉

En als het weer mag? Dan weet je ons te vinden. De mogelijkheden zijn eindeloos bij Burolivemuziek.nl

Delen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?