0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Delen:

Livemuziek op Koningsdag

Livemuziek op Koningsdag is waar vele Nederlanders op af komen. Koningsdag is een van de belangrijkste nationale feestdagen in Nederland. Op deze dag vieren we de verjaardag van onze koning, Willem-Alexander. Traditioneel wordt deze dag gevierd met veel livemuziek, feesten en festivals, waarbij artiesten en bands optreden voor een enthousiast publiek.

Livemuziek op Koningsdag

Maar niet iedereen houdt van de drukte en het gedoe in de grote stad op deze dag, en dat kan het voor jezelf dan knap lastig maken om Koningsdag groots in de city te vieren. Ik hoor het vaak. Zelf genoeg jaren ondervonden. Het is er  ontzettend druk en je moet kilometers slenterend en stapvoets lopen om ergens te komen. Met als gevolg een paar voeten van heb ik jou daar en om over de mogelijkheden tot wat te eten of een toilet bezoek nog maar niet te spreken.

Thuis of in de grote stad

Wat een gezeur hè. Maar zo waren de Koningsdag belevingen voor mij overdag in Amsterdam. Daar heb ik een jaar of 10 geleden afscheid van genomen. Liet mij maar tuinieren. Geloofde het wel.

Maar er zijn natuurlijk genoeg  andere manieren om Koningsdag te vieren. Die heb ik met liefde omarmd, en intussen zijn er ook veel meer leuke activiteiten en evenementen bij gekomen. Niet alleen in de grote steden, maar ook in eigen woonplaats of nabij gelegen dorpen.

Livemuziek op Koningsdag

Zelf ben ik de laatste jaren steeds meer fan geworden van mijn optredens op deze dag. Als band of artiest kom je op Koningsdag op de leukste plekken terecht. Want livemuziek op Koningsdag, dat is natuurlijk een onmiskenbare combinatie! Je speelt voor een enthousiast publiek en krijgt de kans om je talent te laten zien aan een groot publiek. Het is fantastisch om te zien hoe mensen genieten van de muziek en het feestgedruis om je heen. Het is dan ook niet voor niets dat veel artiesten en bands ervoor kiezen om op Koningsdag op te treden.

Lokale muzikanten en bekende sterren

Een van de leukste aspecten van Koningsdag is de diversiteit aan artiesten en bands die optreden. Van lokale muzikanten tot internationaal bekende sterren, er is voor ieder wat wils. Het is fantastisch om te zien hoe je samen met deze artiesten en bands een sfeer kunt creëren die past bij de feestelijke sfeer van Koningsdag.

Grote Nederlandse sterren vliegen op deze dag vaak per helikopter van het ene optreden naar het andere. Dat is natuurlijk wel super kicken! Ik heb het nog niet mee mogen maken en ga er ook niet vanuit dat dat nog gebeurt, maar ik ben nogal visueel ingesteld dus ik kan me goed indenken hoe dat voor een artiest zal zijn. Dat MOET gewoon een van de tofste dingen zijn die je kunt meemaken. Zo gaaf! Vliegen over een oranje Nederland. Best bizar. Toch?

Koningsdag in Nederland

Kortom, Koningsdag is een fantastische dag om te vieren! Of je nou geniet in je eigen dorp of groots in de stad, of dat je je volledig stort op de Oud-Hollandse spelletjes en de springkussens…livemuziek op Koningsdag is er altijd. En hoe dan ook, deze dag is in feite altijd en overal gezellig!

Veel plezier allemaal morgen!

Photocredits: unsplash.com

Delen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?