0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Delen:

Later als ik groot ben, dan word ik zangeres

Later als ik groot ben, dan word ik zangeres. Ja… ook ik was zo’n meisje die voor de spiegel stond met een haarborstel als microfoon in haar handen. Met voor ogen duizenden mensen die meezongen op MIJN liedjes. De grootste hits kwamen voorbij!

Later als ik groot ben, dan word ik zangeres

Kleine meisjes, grote dromen

Vroeger…kinderdromen. Is het niet heerlijk? Konden we daar als mens maar langer in blijven hangen, voordat we uit die bubbel getrokken worden voor het “echte en serieuze” leven.

Dromen over zingen, dansen, acteren en schrijven. Want dat was wat ik wilde. Als muzikante in de voetsporen van mijn vader treden. Ik wilde in een band spelen en solozangeres worden. Maar dan ook nog “even” actrice en danseres erbij. En niet zomaar eentje, nee, de allerbeste. Met een opleiding van het conservatorium op zak zou ik zo door naar Julliard in New York, om vervolgens ontdekt te worden in Hollywood. Hier volgt natuurlijk al snel mijn eigen ster op de Hollywood Walk of Fame, door een paar succesvolle dans- en muziekfilms. En met tevens een dikke vette Grammy award in the pocket en prijzen voor de allerleukste boeken en best-selling stories. Ja, nou, dat was best haalbaar…vond ik. Waarom niet? Een creatief meisje uit het Noord-Hollandse Medemblik kan het toch ook best maken op die manier op deze wereld?

Is this the real life, or is it just fantasy?

Natuurlijk had ik gerust in de gaten dat dit voor de buitenwereld “a little too much” was en dat nogal behoorlijke “high expectations” waren. Dus ik hield mijn bubbel lekker voor mijzelf, op mijn slaapkamertje waar ik danste en acteerde en allerlei liedjes meezong. Dat was mijn podium en daar was al mijn publiek. Het was niet echt, dat wist ik. Het was fantasie. Maar zodra ik mijn ogen sloot, was ik daar en zag ik het allemaal voor me.

En weet je? Ik ben blij dat ik zo lang in die bubbel heb mogen leven. Het gaf mij motivatie. Uiteraard werd die bubbel een beetje kapot gespat toen het echte leven begon en er gewerkt moest worden, want de toekomst stond voor de deur. Diploma’s, papiertjes halen voor een goede basis genaamd; zekerheid. Een basis die al snel diverse funderingen kreeg. Want als je passie in muziek zit, dan is alles wat je er omheen doet niet van lange duur. En zo dus ook bij mij. Genoeg uitgeprobeerd. Een creatief mens, die heel veel dingen leuk vindt maar ook snel de uitdaging verloor omdat het hart er niet 100% lag. Soms was dat best frustrerend want jeetje, come on! Weet je het nou ‘ns?

Professioneel

Ja, in 2019 wist ik het. Iets wat ik al mijn hele leven wist, maar voor de buitenwereld nooit durfde uit te spreken; ik word professioneel zangeres en schrijfster. Want ik wist dat ik dat kon. Ik zong al professioneel, want ik trad al jaren op als solozangeres en tevens als leadzangeres in een te gekke coverband. Maar het was altijd een combinatie van muziek en een andere baan erbij. Die baan was voor “zekerheid”. Waardoor ik vaak vele opdrachten moest weigeren want het was niet te combineren in de agenda. Het stond in de weg en ik wist dat ik mijn eigen zekerheid met mijn passie vak ook kon creëren. Die kans had ik mezelf daarvoor nooit gegeven. En nu was het genoeg.

Zangeres boeken

In september 2019 trok ik de stoute schoenen aan en boy was ik blij dat ik dat gedaan had. De agenda vulde zich en ik kon mij volop concentreren op muziek en schrijven, met als resultaat; een volle agenda in 2020! Als een kind zo blij. En wat een rust in het hoofd met alleen bezig zijn in het doen wat je leuk vindt. En niets anders. Opnieuw in een bubbel, maar dan anders; een realistische bubbel, met twee voeten op de grond. Of toch niet?

Corona

Want wat ik, net als de rest van de wereld, niet wist was dat tante Corona op de stoep stond om die bubbel even lekker te laten ontploffen op de meest brute wijze die je kunt bedenken.

Huilend heb ik strepen moeten zetten door optredens. Gelukkig de meesten wel verplaatst. Maar goed, je bent ze wel kwijt voor dat jaar; je passie, je uitlaadklep en je inkomsten.

Best een dingetje. We hadden nog geen idee hoe dat allemaal zou uitpakken.

Nu een jaar verder voel ik nog altijd dezelfde liefde voor het vak en vertrouw ik er nog steeds volop in dat het echt weer terug komt als we eenmaal weer mogen. Dat moet gewoon. Dat ben ik dat kleine, voor-de-spiegel-zingende-meisje van verschuldigd.

Maar er zijn weliswaar belangrijkere dingen als werk en muziek op dit moment.

We moeten onze gezondheid koesteren. Dat staat voorop. Hoe zat we deze hele toestand ook zijn en we allemaal weer lekker de dansvloer op willen.

Hoop op de toekomst

Menig artiest en kunstenaar, in welke vorm en wat voor vak dan ook, zal het met mij eens zijn als ik zeg: ik kan niet wachten tot alles weer mag en we weer “back to normal” zijn.

De evenementen branche heeft flink op zijn donder gehad. Het lag als eerste op zijn gat en het zal het laatste zijn die weer mag opstaan en aansluiten. Toch blijf ik volhouden. Want ooit zijn we weer aan de beurt. De mens heeft deze branche nodig en kan niet zonder vertier, ontspanning en zonder een uitgaansleven. En laten we eerlijk zijn, bruiloften, kermissen en festivals zonder livemuziek…stel je eens voor.

Boek livemuziek

Ik ben gezegend en blij dat ik mijn vak als schrijfster nog wel kan blijven uitvoeren. En bloggen voor Burolivemuziek.nl is dan helemaal fantastisch! Een passie hebben voor schrijven, en dan mag je ook nog eens schrijven over muziek! Niets vervelends aan toch?

Maar…als we het podium weer op mogen dan geven wij als artiesten, als muzikanten, wij als boekingsbureau, de geluidsbedrijven en eenieder die hierbij hoort, ons alles, onze volle 1000% om er voor jou te staan. Dan maken we feest als nooit tevoren.

Doe je mee?

fotocredits: Studiotwisk.nl  

Delen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?