0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Delen:

Ik wil een broodje bal!

Ik wil een Broodje Bal! Sinterklaas is het land uit dus we mogen weer zonder enige gene de Kerstboom in huis halen. Het is ook al een tijdje de Elfde van de Elfde geweest wat betekent dat je zonder schaamte mag nadenken over jouw perfecte feest-outfit en volop carnavalsmuziek mag luisteren.

Ik wil een broodje bal!

Meelallen

Nu weet ik dat ik vorige keer schreef over martelmuziek en dat dit voor mij een combinatie was van Sinterklaasliedjes, Kerstdeuntjes en carnavalsmuziek. Dus ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb drie keer op een podium meegezongen tijdens onze lokale Liedjesavond. Nu denkt de oplettende lezer wellicht: ‘Dat collega blogger Melissa zangeres is wisten we, maar Eefke wisten we nog niet!’ Nou, die stempel verdien ik ook allerminst. Hoewel we wel een keer gewonnen hebben!

Winnaar

Toen we die felbegeerde prijs in de wacht hadden gesleept hadden we de eer om op te treden bij diverse carnaval gerelateerde zaken. Met mijn ultieme hoogtepunt; het optreden in het bejaardencentrum. Want daar waren de mensen zo aan het genieten van onze performance, dat ik me echt even een heuse artiest waande.

Ik weet het. Deze mensen zijn doorgaans een beetje slechtziend en behoorlijk doof en dat was waarschijnlijk ook de reden van het oorverdovende applaus. Want klappen, dat konden ze wel! Ik vond het fantastisch. Echt artiest zijn lijkt me een zwaar, maar schitterend vak!

Carnavalsartiesten

Ik denk dat het genre carnavalsartiesten wordt onderschat. Je denkt natuurlijk optreden voor een doorgaans aangeschoten publiek is makkelijker dan een droog bedrijfsfeest. Maar ik denk dat je jezelf daarin vergist. Want met carnaval is sfeer natuurlijk enorm belangrijk.

Als daar dan een foute artiest staat, of beter gezegd, een verkeerde artiest dan kan de sfeer ook ineens omslaan. En niet iedereen wordt jolig van dat extra biertje. De kans op uitjoelen en bier in je nek is aardig aanwezig. Dus naast een prima stem en goede performance heb je vooral zelfvertrouwen nodig!

Ik wil een Broodje bal

Zelfvertrouwen begint natuurlijk met weten wat je doet. Beseffen dat jouw act goed in elkaar steekt. Zo hoorde ik onlangs een liedje op de radio dat perfect was voor mijn toonhoogte. Ik zong mee en dacht: Goh, klinkt niet slecht. En dat had ik al jaren niet gehad. Tot deze plaat, die toevalligerwijs ook nog eens wordt bestempelt als dé Carnavalshit van 2023.

Volkomen terecht natuurlijk want hij is lekker! Deze kan ik echt perfect meezingen, dus als één van de mannen van Goed Blauw ziek is kunnen ze mij wel een appje sturen. Bij voorkeur wanneer ze optreden in de bejaardensoos. Gewoon voor de zekerheid 😉

Wil jij Broodje Bal op jouw event horen of één van de andere te gekke carnavalsacts?
Bekijk hier het aanbod!

Delen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?