0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Delen:

Hoe boek ik livemuziek?

Jullie feest(avond) komt eraan en jullie willen hier livemuziek bij. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk, livemuziek boeken? Of het nou gaat om een privé feest of openbaar; bruiloft, kermis, reguliere feestavond of festival. Wanneer je livemuziek wilt boeken blijft het boekingsproces hetzelfde.

Hoe boek ik livemuziek?

Hoe boek ik livemuziek?

In ons blog van vorige week gaven we tips voor het vinden van een locatie voor livemuziek, maar voor het gehele proces komt er nog veel meer bij kijken. Burolivemuziek.nl regelt dit natuurlijk helemaal voor je, maar hoe gaat het boeken van livemuziek nou precies in zijn werk? Een vraag die wij regelmatig krijgen. Iets wat voor onze klanten in de meeste gevallen niet bij de dagelijkse bezigheden hoort natuurlijk. Daarom is het juist zo fijn om te weten welke vorm van livemuziek het beste bij jullie past, met de daarbij behorende tips en adviezen.

Livemuziek boeken

Om zeker te zijn van de juiste band, duo of artiest op jouw feest, werken wij niet met een webshop systeem; “hupsakee, in het winkelmandje, afrekenen en klaar”.

Nee, wij willen er zeker van zijn dat de gekozen livemuziek wel geschikt is en volledig bij de sfeer aansluit. Daarom nemen wij altijd contact met je op na ontvangst van jouw aanvraag.

Voorbeeld:

Er wordt om een band gevraagd voor 60 tot 75 gasten en de zaal is niet heel groot. En natuurlijk, als je dat echt wilt, dan doen we dat. Maar, besef wel dat een band dan heel bombastisch kan zijn voor dat aantal personen. Zeker als de zaal ook niet heel groot is. Het geluid kan flink op de gasten af komen en dat is niet fijn voor de oren. Dus, een band is niet overal geschikt.

Of precies andersom, een hele grote feestzaal, en/of een groot podium, met het verzoek voor één artiest. Wat zonde is, want een groot podium is juist zo geschikt om een band neer te zetten. Wanneer je een artiest wilt, zou je in een grote feestzaal of tent een combinatie kunnen maken van een band voor de hele avond, met daarbij een artiest als extra act. Of meerdere artiesten in de line-up voor de hele avond.

Livemuziek Match formulier

Door middel van ons Live Muziek Match formulier kunnen wij voor en met jou filteren om een beeld te krijgen wat er precies nodig is, en om jouw vraag “wat is de juiste muziek voor mijn feest?” door middel van een passend voorstel te kunnen beantwoorden.

Wanneer wij dit formulier ingevuld ontvangen gaan wij voor je aan de slag en op zoek in onze database welke bands en/of artiesten hierbij aansluiten. Aan de hand van de door ons gevonden resultaten maken wij een voorstel. In het voorstel ontvang je van ons een selectie van ca. 3 artiesten of bands (afhankelijk van wat je hebt aangegeven), welke het beste aansluiten op jullie wensen en details.

Was dit tóch niet wat jullie zoeken? Geen probleem. Dan sturen wij de andere mogelijkheden die wij ook nog op de lijst hadden staan voor jullie. Want wij zijn pas tevreden als jullie dat ook zijn.

Tips en Advies

Onze service gaat graag verder dan alleen een boeking maken voor jullie. Wij delen onze ervaringen en expertise juist graag. Waarom zouden wij dat niet doen? Daarom haken wij altijd dieper in op jullie aanvraag en denken wij met jullie mee, wijzen wij jullie op eventuele alternatieven, overige mogelijkheden, do’s and dont’s. Dus mocht je met vragen zitten, stel ze ons gerust, wij beantwoorden ze graag.

Boeking

Wanneer wij een voorstel hebben toegestuurd waar jullie helemaal tevreden mee zijn en bij ons willen vastleggen, gaan wij aan de slag en bevestigen wij de boeking bij de desbetreffende band of artiest.

Jullie ontvangen van ons dan een overeenkomst zodat jullie er zeker van zijn dat deze geheel voor jullie is gereserveerd op de gewenste data. De bijbehorende wensen en details nemen wij op in de overeenkomst, en zorgen ervoor dat alles verzorgd wordt zoals besproken. Jullie kunnen dit onderdeel nu met een gerust hart loslaten en verder gaan met het organisatie proces van jullie feest/evenement.

En toen? Toen was het zover… maar hoe gaat dat dan verder op de dag zelf?

Dat…lees je in ons blog van volgende week.

Stay tuned!

Meer weten over hoe je livemuziek kunt boeken? Bekijk dan hier ons instructie filmpje op de website.

 

fotocredits: Vidar Nordli-Mathisen

Delen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?