0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Delen:

Dierenmuziek

Dierenmuziek. Ik hou van de natuur, zeker nu met al het groen en de diversiteit aan kleuren en geuren. Maar het allermooiste van deze tijd zijn toch de geluiden? De vele vogeltjes die je hoort wanneer je in het bos, of bij ons zelfs in de wijk hoort tijdens het wandelen. De kikkers bij de vijvers wanneer je bijna slaapt en de haan die je wakker kraait.

Dierenmuziek

Krolse katten en balkende ezels

Een stukje verderop bij ons woont iemand met een halve kinderboerderij, als de wind goed staat hoor je de ezeltjes soms balken. Nu weet ik dat ze daarmee soms heel treurig om gezelschap vragen op deze manier, maar gelukkig zijn ze niet alleen. Dus deze ezels balken af en toe om de status in hun groep aangeven. Ik vind alle geluiden die de natuur produceert prachtig, zelfs een krolse kat kan ik waarderen, alleen maar een seconde of 30. Niet alles is even mooi, maar geef toe de verschillende communicatiemogelijkheden zijn ‘beren’ interessant!

Dierenmuziek

Nu denk je misschien als je dit blog leest: wat heeft dit met muziek te maken? Nou, ik denk dat er best wat muziekstukken zijn gebaseerd op een melodietje van een vogel. Want iedere vogel zingt zijn eigen lied. Ik weet in ieder geval dat er veel dierengeluiden in muziek worden gebruikt. Zo begint ‘Moving’ van Kate Bush met walvisgezang en zit er een angstaanjagend wolvengejank ‘Thriller’ van Michael Jackson.

Geblaf van honden wordt ook dikwijls gebruikt, zoals bij ‘She like to move’ van N.E.R.D en uiteraard ‘Who let the dogs out’ van Baha Men.
Het intense nummer ‘Auf der Maur’ van Skin Receiver begint met paardengehinnik. Ook het getrompetter van olifanten wordt gebruikt in muziek. Zo vind ik zelf het nummer ‘Safari’ van Andre Kraml nog wel lekker, maar The Elephant Song van Aphex Twin is mij een tikkeltje te hysterisch.

Ik wil graag afsluiten met The House of the Rising sun. Zitten daar dan dierengeluiden in, hoor ik je denken? Nee, maar het is wel een prachtig nummer van de Animals (dé Animals dan he, niet de Party Animals) dus ik tel hem goed!

Natuurmuziek

Ik heb een mooie tip voor jullie. Wanneer je naar buiten gaat of in bed ligt luister dan naar de geluiden die je hoort. Want het gezang van één vogel of gekwaak van één kikker is al mooi, maar alles bij elkaar heb je toch prachtige natuurmuziek?

 

Photocredits: Darren Welsh @Unsplash

Delen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?