0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Delen:

Afscheidsmuziek

Afscheidsmuziek. Mijn vader is tien jaar geleden overleden in Frankrijk. Daar gaan uitvaarten anders dan hier in Nederland. Zo zat er een strak tijdschema aan de duur van het afscheid. We hadden in totaal maar twintig minuten de tijd, wat resulteerde in ruimte voor slechts twee muzieknummers.

Afscheidsmuziek

En wat worden die twee nummers dan ineens beladen zeg. Mijn vader hield enorm van muziek en zijn muzieksmaak was erg breed waardoor het kiezen van zijn afscheidsmuziek het niet makkelijker maakte. Uiteindelijk hebben we gekozen voor één van zijn lievelingsnummers Hotel California van de Eagles en voor de Bensonhurst blues van Oscar Benton.

Die laatste hoor je niet zo snel op een crematie, maar wij horen het hem nog zo meezingen in de keuken. En mijn vader had niet graag twee standaard nummers gehad, want hij was zelf ook alles behalve standaard. We hadden nog wel tien andere nummers kunnen selecteren, die aan hem herinnerde. Wat zeg ik wel honderd…

Mag ik dan bij jou?

Na de beladen crematie kwamen we terug op de camping die hij had opgezet met zijn vrouw. Ze hadden een prachtige plek gecreëerd die door sommige mensen vanaf het eerste jaar trouw werd bezocht. Zo ook een mooie familie waarvan de dochter spontaan op de trap: ‘Mag ik dan bij jou?’ van Claudia de Breij begon te zingen.

En zo gaf zij mij met haar prachtige stem een intens mooie herinnering aan mijn vader erbij. Want wanneer ik dit nummer hoor, denk ik direct terug aan dit meisje op de trap. Maar ook de emotionele sfeer en de gezichten met een traan en een glimlach. Die glimlach voor het feit dat we niet alleen stilstonden bij zijn dood, maar ook het leven vierden wat hij had geleefd.

Juiste keuzes maken

Een nummer als Hotel California was achteraf nog steeds een hele goede keuze. Al is het alleen al omdat je dit nummer nog vaak hoort. Mijn oudste dochter appt mij altijd wanneer ze dit nummer hoort met de mededeling dat opa bij haar is op dat moment. Iets wat ik ook zeker weet.

Denk dus goed na over je muziekkeuze qua nummers, maar ook over de uitvoering. Wil je het subtiel vanuit de speakers in de zaal/kerk laten klinken, of wil je het live laten uitvoeren? Ik weet uit ervaring dat de herinnering vele malen intenser is met livemuziek.

Afscheidsmuziek boeken

Burolivemuziek heeft mooie opties geschikt voor de uitvaart, tijdens de ceremonie of op een ander moment. Bands, artiesten en zangers die ook goed weten hoe ze hiermee om moeten gaan. Mensen met ervaring die regelmatig spelen tijdens uitvaarten.

Daarom kunnen zij uitstekend meedenken over de te spelen muziek of passen zich aan op basis van de nummer dat je hebt geselecteerd. Vraag ons gerust om advies bij de band of artiest die het beste bij jou en jouw wensen past. Wij ondersteunen graag.

 

Photocredits: suhyeon-choi

Delen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?