0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Delen:

Afkoelmuziek

Afkoelmuziek. Sjonge, jonge wat is het heet! Ik heb ooit gelezen dat het echt helpt wanneer het koud is om naar beelden van een open haard te kijken. Dus nu zou het helpen om te kijken naar sneeuw of mensen die een verfrissende duik nemen. Maar ja, wanneer je aan het werk bent heb je natuurlijk geen tijd om zijdelings te staren naar een sneeuwballengevecht.
Zou er ook muziek zijn die je helpt afkoelen? Wellicht Ice, Ice baby?

Afkoelmuziek

Afkoelmuziek

Ik had het uitgeprobeerd, maar dacht terug aan de tijd van de weeksluitingen. We waren een jaar of elf en wilden dat nummer playbacken met zijn viertjes. Maar de juf vond het ongepast, wat wij echt niet begrepen. Wij dachten echt dat het over ijsjes ging, de artiest heette notabene Vanille-ijs.

Cold as ice

Ik probeerde ook nog Hot ’n Cold van Katy Perry en Cold as ice van Foreigner. Lekker, maar ik kan niet zeggen dat het als afkoelmuziek heeft geholpen. Toen ging ik nadenken over nummers met een winterse videoclip. Omdat ik dan misschien de combinatie beeld en geluid bij mezelf opwek. Ik dacht even aan Ice Queen van Within Tempation, maar bij het kijken van de videoclip bleek er meer vuur dan ijs in te zitten.

Eigenlijk wilde ik het opgeven toen ik ineens aan Mariah Carey dacht. Ik pakte Spotify erbij en dit werkt mensen! Het is perfecte afkoelmuziek! Zoek een afspeellijst met kerstmuziek en speel deze af, dan waan je jezelf terug in de donkere dagen thuis rondom de Kerstboom met warme chocomel. Genietend, maar vooral (ik in ieder geval) verlangend naar de zomer. Dus ik stop met verkoelende hits zoeken en ga gewoon genieten …

Zomerhit

Sowieso is genieten altijd belangrijk. Ieder seizoen, maar de zomer toch wel het meest. Het is niet voor niets, dat alleen de zomer zijn eigen hit heeft. Ieder jaar weer wordt er een nummer uitgeroepen tot ultieme zomerhit. Denk nog maar aan onze Mart Hoogkamer van vorig jaar. Zwemmen in Bacardi Lemon is nu nog steeds een grote zomerhit. Iets wat de herfst, winter en lente niet hebben. Dat ligt aan het hoge ‘genietgehalte’ van de zomer.

De klanken die uit een box knallen bij een festival, die je zacht hoort als achtergrond op het terras, of waar je tot in de laatste uurtjes op danst in een club. Zeker wanneer je een nummer live hoort blijft het je beter bij.

Zo was ik een paar weken terug bij Billie Eilish. Wat een bizarre beleving was dat. De eerste paar nummers die ze zong was ze zelf bijna niet te verstaan, omdat het uitzinnige publiek zo hard meezong!

Livemuziek

Ben je nu betrokken bij de organisatie van een festival of (dorps)feest en wil je voor wat onvergetelijks zorgen? Vergeet dan de slingers, maar zorg voor muziek. Muziek, en zeker livemuziek, kan écht de hele sfeer bepalen. Het brengt mensen samen en bouwt herinneringen op.

Wil jij weten welke bands en artiesten je kunt inhuren? Voor welke bedragen en voor welke dagen? Kijk dan op onze website naar de mogelijkheden. Heb je een beetje hulp nodig bij het kiezen van de juiste artiest of band? Neem dan contact op met René. Door middel van een aantal vragen weet hij snel welke richting jij op kunt denken.

 

Photocredits: Ethan Robertson

Delen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?