0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Delen:

Muziek tijdens de kerstdagen

Muziek tijdens de kerstdagen, ik hou ervan! Zo leuk dat ik er al op tijd mee begin. Vanaf oktober staat Skyradio staan als warming up naar kerst. In volle borst meezingen met Chris Rea en zijn ‘Driving home for Christmas’. HEER-LIJK!

Muziek tijdens de kerstdagen

Ja ik ben ook zo’n muts die blij wordt van Ruud de Wild zijn dagelijkse countdown naar kerst die elk jaar in (volgens mij) januari al begint. En ja, heel erg, ik zou het hele jaar in kerstsferen kunnen wonen. Zet mij maar op de noordpool. Niet dat ik niet geniet van het voorjaar en het zomerzonnetje. Zeker wel! Want na de afloop van elk seizoen ben ik ook altijd dringend toe aan de invloeden van het seizoen wat voor de deur staat. Zeker wel. Maar kerst ach dat mag echt het hele jaar. Wat dat betreft zou ik het goed doen in de functie van ‘Santa’s Wife’.

Weer een jaar zonder…

Wie had dat vorig jaar kunnen bedenken, dat we een jaar later, met kerst 2021 nog steeds in die wereld van beperkingen zouden zitten. Laat staan een volledige lockdown! Niemand toch? Gelukkig dat we dat ook maar niet van te voren weten. Je zou er depressief(ver) van worden! Maar er is nog altijd muziek. Thank god! 

Muziek tijdens de kerstdagen

Waar zouden we zijn zonder muziek! En helemaal muziek tijdens de kerstdagen. Juist in deze laatste twee jaren, waar we het moeten hebben van gezellig maken binnenshuis. We kunnen het nog zo gezellig maken met alle decoratie maar zonder muziek is het maar stil vind je niet? Of je kijkt een film tijdens deze lockdown dagen. Maar ook daar zit muziek in. Je kunt er niet omheen.

Dus wat is jouw muziek tijdens de kerstdagen? Natuurlijk alle kersthits die voorbij komen. Misschien luister je wel naar de beroemde Top2000 op NPO radio 2! Of heb je je eigen streaminglijst met favo songs! (Zo ja, laat ons weten welke, altijd leuk om te horen).

Tijd voor vakantie

Deze kerst ga ik heerlijk vakantie vieren met mijn gezin. En écht zo min mogelijk doen. Het zal wat kilo’s kosten en weer de nodige ‘sportieve’ voornemens in januari, maar whatever. Deze twee weken kerstvakantie, wat inmiddels 3 weken zijn geworden, zijn voor uitrusten, uitslapen (hoop ik?), film kijken, huispak aan, lezen, misschien wat schrijven, spelletjes doen en lekker eten. En dat doen we met muziek! Ik hoop dat jullie ook mogen genieten van leuke dingen die wél kunnen. 

Livemuziek mag weer even niet. Horeca en winkelen mag ook weer even niet. En juist in deze tijd zo gezellig, dus enorm jammer dat het niet kan en mag. Maar probeer te kijken naar wat wel mag. Zoek de horeca op en haal een to-go menu bij ze. Geef op die manier jouw steun. Ga thuis kokkerellen met deze heerlijke ingrediënten. Muziek is er eentje van. Zet je playlist aan en maak het sfeervol binnen deze beperkingen. 

Samen genieten

Ook al is ook dit jaar alles behalve normaal. Blijf vooruit kijken. Geniet van de kleine dingen. Want hoe saai we het misschien ook mogen vinden, er zijn ergere dingen. Zoals alleen zijn met kerst bijvoorbeeld. Kijk om je heen, houd de eenzame mensen in de gaten. Geef ze een beetje extra aandacht in deze voor hen vaak extra moeilijke tijd. Zing een liedje voor ze, of nog gezelliger: met ze. Een glimlach, een klein gebaar kan voor een ander zo enorm groots en onvergetelijk zijn. 

En onthoud: wanneer alles wel weer mag zullen we er ook tien keer zoveel van genieten. 

Wat jullie ook gaan doen, hele fijne kerst toegewenst lieve mensen.
Maak er iets moois van. En met een beetje muziek tijdens de kerstdagen moet dat helemaal goed komen.

Delen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?