0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Delen:

Muziek is herinneren

Livemuziek zorgt voor herinneringen. Wat zijn jouw mooiste herinneringen aan muziek en bij welk nummer denk jij aan een bepaalde gebeurtenis uit je leven. Muziek koppelt herinneringen aan elkaar.

Muziek is herinneren

Muziek is herinneren

Mijn mooiste herinneringen bevatten altijd muziek. Dansen met mijn vriendinnen op zaterdagavond, kussen met mijn eerste vriendje en met het hele gezin zingen op weg naar ons vakantieadres. Mijn meest dierbare schaterlach momenten zijn ook verbonden met muziek.

Met mijn vader op straat gekke nummers zingen terwijl we er een raar dansje bij deden. Of met mijn zus tijdens een serieuze meditatie oefening in de lach schieten vanwege het vage achtergrondmuziekje. Muziek is herinneren. Het is ook ongeveer het eerste wat je doet als je verliefd bent, toch? Samen een liedje kiezen. Want muziek is gevoel.

Opvallend is dat wanneer je verliefd bent je alleen maar zoetsappige zwijmel nummers hoort en dat wanneer je gekwetst bent er alleen tranentrekkers lijken te worden gedraaid.

Muziek en dementie

Heb je een ouder of opa of oma die dementerend is. Neem dan eens muziek mee. Het is ongelooflijk wat de muziek waar je van houdt, doet met je herinneringen. Soms kan iemand met dementie of Alzheimer lastig praten, maar kunnen ze wel een hele songtekst meezingen. Muziek kan activeren en rust brengen wanneer nodig.

Het kan ook opvrolijken in lastige tijden, omdat het direct herinneringen oproept. Het geneest of vertraagd de ziekte niet, maar het verbetert wel de levenskwaliteit.

Muziek medicijn voor een gebroken hart

In tegenstelling tot dementie helpt muziek wel tegen een gebroken hart. Recept; ‘I will survive’ loeihard en verder leven! Het helpt! Geloof je niet in de kracht van muziek?
Denk eens terug aan een nummer dat er werd gedraaid tijdens een uitvaart. Ik kan van een vrolijke bui in tranen uitbarsten als ik daarmee wordt geconfronteerd.

Gelukkig werkt het ook andersom, wanneer ik een baaldag heb en ik draai een nummer van een van mijn favoriete herinneringen kan ik mijn humeur zo omdraaien!

Geschikte band of artiest

Denk jij na over muziek op jouw feest of evenement? Denk daar dan niet te licht over. Een artiest of band die weet hoe hij de mooiste herinneringen kan maken aan die speciale avond is de act die je nodig hebt. Dus onderschat muziek nooit en te nimmer. Het doet iets met je hoofd en met je hart!

Delen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?