0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Delen:

Koningsdag – de W van Willem

Heb jij er zin in? Koningsnacht en Koningsdag? Overal in Nederland poppen de party’s op!
Voor mij is Koningsdag onlosmakelijk verbonden met muziek. Met straatartiesten die meestal de vaart van je pas er juist lekker inhouden.

Koningsdag – de W van Willem

Maar soms kunnen ze je met hun energie, prachtige klanken of heerlijke stem juist een welkome adempauze gunnen. Even weg van de rommelmarkt en het spijkerpoepen en heerlijk genieten van échte muziek.

Pure passie

Dat vind ik zo mooi. Iemand die je zo maar op de hoek van de straat kan raken met zijn of haar talent. En wat te denken van de DJ’s die eelt op hun handen krijgen van het draaien en bands die hun hebben en houden op het podium geven. Die drive van andere mensen willen laten genieten, dat vind ik echt mooi. Dat is voor mij ook vaak het verschil tussen een goede en minder goede artiest.. Joh, zelf het kind met de valse blokfluit kan ik nog waarderen als deze het doet uit passie in plaats van puur voor het spekken van het spaarvarken.

Onlosmakelijke verbinding

Nu ik er zo over nadenk is elk feest voor mij onlosmakelijk verbonden met muziek. Het is pas echt Kerstmis, als Mariah Carey op de radio is, nietwaar? Oud en Nieuw is aftellen naar de ultieme nummer één. Met Pasen is het steevast luisteren wie Jezus dit keer vertolkt. Valentijn is zoetsappige love songs op de radio. Zelf carnaval is geen carnaval zonder zijn eigen (slechte) muziek! Over slechte muziek gesproken… is er al een nieuw Koningsnummer? Want hét Koningslied vind ik echt vreselijk.

De W van Willem

Sowieso omdat het volgepropt is met ‘artiesten’. Maar de tekst is ook echt om te huilen en niet van emotie wat mij betreft. “De dag die je wist dat zou komen” zucht. Of de W is van wakker, stamppot eten? Ik weet niet, maar ik heb nog nooit stamppot gegeten als ontbijt. Had er dan op zijn minst de W is van wortelstamppot van gemaakt. Misschien was dat mijn grootste punt, het gebrek aan passie bij de meesten. Niemand werd betaald en toch heeft het een half miljoen gekost. Nou, had ze maar betaald misschien was dat beter geweest!

Eigen sfeer creëren

Soms kom je met Koningsdag op een ogenschijnlijk gezellige plek om deze dag te vieren en dan merk je dat er iets mist. Er zijn nog steeds mensen die leuke activiteiten of kneuterige Oud Hollandse Spelen organiseren maar de muziek vergeten. Zo jammer!

Muziek werkt als een magneet, het trekt mensen aan. Het laat ze langer blijven. Het brengt en houdt de sfeer erin. Sfeer kun je creëren met een solo artiest, leuk duo, trio, DJ of band. Het ligt aan jouw budget, maar geloof ons, goede muziek betaalt zich altijd terug.

Livemuziek boeken

Wat zou jij willen bereiken deze dag? Wil jij iemand die de aandacht grijpt en mensen op het puntje van hun stoel laat zitten? Of wil jij een band die iedereen laat dansen? Dat en alles er tussenin boek je bij Burolivemuziek.nl. Ook voor advies kun je contact opnemen. Boek nu al om de artiest naar keuze te hebben voor Koningsdag 2023. Fijne Koningsdag!

 

Delen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?