0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Delen:

Corona soundtracks

Je kent het wel, de geur van versgebakken appeltaart die je aan je oma doet denken, de geur van dennenbomen aan Kerst en van Martini aan die ene foute avond..

Corona soundtracks

Zo werkt het ook met muziek. In drie tonen voel je weer de liefde toen je beste vrienden trouwden, voel je weer het verdriet van de begrafenis of de vlinders van je eerste kus.
Nu in een tijd waar herinneringen maken erg lastig is, koppelen we deze vreemde coronatijd wel aan bepaalde muziek. Zodat je hopelijk in de nabije toekomst een nummer hoort en denkt; ‘Och, ja, weet je nog? Dit was ons lockdownlied.’

Saamhorigheid

Er waren best wat nummers die de saamhorigheid probeerden te onderstrepen. Zoals het speciaal geschreven nummer van Davina Michelle & Snelle: 17 miljoen mensen, een remake van 15 miljoen mensen. Sowieso waren de streamers waar deze twee ook regelmatig aanwezig waren een boegbeeld van de corona crisis.

Maar ook radio DJ Niels Geuzebroek schreef speciaal een nummer voor alle getroffen ondernemers om hen een hart onder de riem te steken; ‘Nooit alleen’ was daar het mooie gevolg van.
Werelwijd brak het nummer Jerusalema van Master KG door.

Mocht je de naam en titel niet direct herkennen, dan wel het dansje waarop heel veel zorginstellingen hun saamhorigheid lieten zien. Een dans-challenge die symbool staat in deze wereldwijde crisis.
Ook David Guetta probeerde met; Let’s love, liefde te verspreiden in plaats van haat.

Strijdnummers

Maar er zijn ook strijdnummers die oproepen om vol te houden.
Het Soldier On van Di-rect is daar een mooi voorbeeld van, maar zeker ook rollercoaster van Danny Vera. Uiteraard ook oude nummers zoals Ghost Town van de Rolling Stones, de Sugarbabes met Stronger of hét strijdnummer van Nederland: I will survive.

Livemuziek boeken

Laten we hopen dat we niet lang meer corona nummers hoeven te verzamelen, maar dat het snel herinneringen worden aan een rare en onwerkelijke tijd.
Maar voor het compleet achter de rug is. Wat is jouw ultieme corona nummer?

Delen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?