0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Delen:

Coldplay concert in Amsterdam

Coldplay concert in Amsterdam. Afgelopen week was het dan eindelijk zover en vond er een magisch muzikaal spektakel plaats in de Amsterdam Arena, waar duizenden fans zich verzamelden om ‘Coldplay’, één van ’s werelds meest populaire bands, live te zien optreden.

Coldplay concert in Amsterdam

Met hun kenmerkende mix van betoverende melodieën, poëtische teksten en emotioneel geladen optredens, wist deze band het publiek als vanouds te verrassen, ontroeren en verbazen.

De magie van Coldplay

Hoewel ik zelf niet aanwezig kon zijn bij dit bijzondere concert, kan ik me goed voorstellen dat het nummer “The Scientist” alleen al de moeite waard was om live te aanschouwen.

Coldplay, bestaande uit frontman Chris Martin, gitarist Jonny Buckland, bassist Guy Berryman en drummer Will Champion, heeft een blijvende indruk achtergelaten in de muziekwereld. Hun unieke vermogen om emoties te kanaliseren in muziek is een van de vele redenen waarom hun fans zo diep geraakt worden door hun muziek.

Met elk nummer weten ze een verhaal te vertellen dat zich rechtstreeks in het hart van luisteraars nestelt.

Coldplay concert in Amsterdam

Het langverwachte concert van Coldplay in de Amsterdam Arena stelde niet teleur, als ik diverse vrienden en familieleden mag geloven die het met eigen ogen mochten aanschouwen.

De sfeer was doordrenkt van opwinding en anticipatie, terwijl fans uit alle hoeken van het land en daarbuiten zich verzamelden om hun muzikale helden te zien schitteren. De arena was verlicht met een zee van mobiele telefoons en lichtgevende armbanden, wat bijdroeg aan een betoverende ambiance.

Chris Martin, als charismatische frontman, liet zien waarom hij een van de meest geliefde zangers in de industrie is. Zijn energieke podium aanwezigheid en ongeëvenaarde vocale vaardigheden hielden het publiek geboeid van begin tot eind.

De bandleden waren perfect op elkaar ingespeeld; het samenspel van een meesterlijk gitaarspel, melodieuze baslijnen en krachtig drumwerk zorgden voor een onvergetelijke live-ervaring.

Terug naar de USA

Met Coldplay denk ik altijd terug aan mijn stageperiode in de USA, waar ik een zomer lang in Wisconsin vertoefde als activiteitenbegeleidster. En als enige met een rijbewijs op zak, maakte het dat ik veel onder weg was om de kinderen van A naar B te brengen.

Glooiende heuvels waar we met de minivan overheen reden. Van oud Amerikaanse dorpjes naar prachtige ranches, forrests, waterparken en grote steden. Met op de radio de grote diversiteit van country, rock en popmuziek van die tijd. HEER-LIJK!

Zelfs Radar Love van The Golden Earring kwam regelmatig voorbij en is daar nog steeds een hoog genoteerde hit in de Top10 van Billboard’s Greatest Car songs of all times. Laat mij maar autorijden! Het nummer ‘Clocks’ van Coldplay was op dat moment (en dan heb ik het over zomer 2003) een grote hit. Je hoefde de radio maar aan te zetten en het nummer schalmde uit de speakers.

Dat was mijn kennismaking met Coldplay. En nog altijd brengt deze band, en vooral het nummer ‘Clocks’, mij terug naar die mooie zomer. En nog altijd vind ik het een ijzersterke band. Net als iedere band en artiest heeft ook Coldplay zijn eigen herkenbare sound.

Het zijn immers ook de leden van Coldplay die erom bekend staan dat zij talloze stadions weten te vullen met fans en toeschouwers die zich vormen tot een zee van lichtgevende armbanden en lichtjes van mobiele telefoons tijdens hun concerten.

Coldplay tributeband

Het concert van Coldplay in de Amsterdam Arena zal zonder twijfel als een zeer gedenkwaardig concert worden herinnerd.  Als je er niet bij kon zijn, ben je zeker niet de enige die hoopt dat Coldplay binnenkort weer terugkeert naar het podium om nog meer muzikale magie te delen.

Maar gelukkig zijn er ook tribute bands, en die zijn vaak een stukje dichterbij huis te vinden, makkelijker te boeken en vaker te zien. Dus wil jij lekker naar die Coldplay vibes? Check dan even onze website voor onze te gekke Coldplay Tribute band; Yellow, en wie weet beleef je al deze liedjes binnenkort op jouw feest of in de buurt!

Photocredits: Patrick Makkes

Delen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?