0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Delen:

Carnaval komt eraan!

Carnaval komt eraan! Je haat het of je houdt er van! Er zijn maar weinig dingen in het leven waar er geen grijs gebied bij bestaat. Een neutrale mening hebben over carnaval kan bijna niet. Of je bent compleet besmet met dit feestvirus of je wordt letterlijk ziek bij het idee ervan.

Carnaval komt eraan!

Carnaval komt eraan!

Dit jaar vindt carnaval plaats van zaterdag 18 februari tot en met dinsdag 21 februari. Waarbij vaak op vrijdag de sleutelopdracht is en woensdag nog een haring wordt gehapt.

Oorsprong van carnaval

De reden dat we carnaval vieren is bij de meeste mensen wel bekend. De katholieken hebben het gekoppeld aan Pasen. Het is het feest dat vooraf gaat aan de vastentijd van 40 dagen tot aan Pasen. De bedoeling is dus vier dagen uitbundig feesten en vervolgens veertig dagen ingetogen vasten. Alleen dat vasten doet niemand meer…

Dat de Katholieken dit feest ook daadwerkelijk bedachten is zeer onwaarschijnlijk. Het lijkt erop dat de Grieken en Romeinen al carnavaleske feesten hielden waar overmatig eten en drinken en gemaskerde ballen de overhand hadden. Dat verkleden vindt zijn oorsprong in het feit dat feesten dikwijls illegaal waren en men dus onherkenbaar de deur uit ging.

Omgekeerde wereld

Het is altijd het feest van de omgekeerde wereld geweest. Waar slaven meesters werden en andersom. Waar vandaag de dag nog steeds een nieuwe prins wordt gekozen die de scepter zwaait over het volk met meestal minimaal elf andere zotten in zijn kielzog.

Ook qua muziek lijkt het wel de omgekeerde wereld. Waar je normaal de zender verandert wanneer er Duitse muziek op is kan men deze dagen hun Duitse Schlager geluk niet op. Nummers kunnen niet lelijk genoeg zijn wanneer het om carnaval gaat en iedereen zingt uit volle borst mee, zangstem of niet…

En als het écht te fout voor woorden is, gaan we ook nog met zijn allen in de polonaise door de desbetreffende ruimte heen lallend verbonden door ons carnavalsbloed.

Act boeken

Ben jij bezig met de voorbereidingen voor carnaval en heb je nog geen live-act? Kijk dan snel bij ons aanbod aan carnavalsacts, oktoberfest en schlagerbands. De link met goede carnavalsmuziek en bier dat niet aangetapt kan worden is groot!

Er zijn zelfs bands die worden geboekt met de simpele reden dat de bierkraan continue openstaat wanneer zij op het podium staan. Investeren in een goede carnavaleske act is daarom zo zot nog niet 😉

Delen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?