0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Delen:

Boommuziek

Boommuziek, we kunnen het dan niet waarnemen met het blote oor, maar bomen en planten maken muziek.

Boommuziek

Er zijn verschillende apparaatjes die je gewoon kan aansluiten op jouw geraniums, Kerstboom of welke boom en plant dan ook buiten in de natuur. Zij zetten dan het subtiele geluid van het desbetreffende levende organisme om in voor ons hoorbare tonen. En dat is werkelijk muziek, boommuziek.

Herkenning

Het is op zich niets nieuws dat bomen en planten muziek maken en dat deze ook reageren op hun omgeving. Er was in de jaren 70 al een experiment met vijf kroppen sla. Er kwam een man binnen met een hakbijl en hakte een krop in stukjes. Ze hadden toen nog geen geluidsapparatuur maar wel kleine metertjes die uitsloegen toen dit gebeurde. Daarna sloegen de metertjes steeds weer uit wanneer deze man de ruimte binnenliep.

Boommuziek en concerten

Mensen lijken door de jaren heen steeds bewuster te worden van de energieën om ons heen. En bewuster van de kracht van muziek. Steeds vaker hoor je ook over bijvoorbeeld boomconcerten en hoe men dus de muziek van de bomen gebruikt in combinatie met een DJ bijvoorbeeld. Iedere boom en plant produceert ook een eigen geluid. In dichtbegroeide bosrijke gebieden klinken de bomen bijvoorbeeld veel serener dan bomen in een drukke woonwijk. Je kunt aan het geluid van de boom of plant horen hoe het met hem gaat en het geluid verandert ook wanneer je deze aanraakt.

Akoestische artiesten

Bij Buro Live muziek hebben ze (nog) geen boommuziek artiesten in het aanbod, maar wel artiesten die bijvoorbeeld akoestisch komen optreden. Deze kun je dus prima neerzetten in een mooie bosrijke omgeving, zodat de energie van de bomen nog steeds voelbaar is. Van fluitist tot sing & songwriter en van harpiste tot jazz trio. Kun je nagaan hoe blij de bomen hiervan worden?

Meer dan 100 akoestische artiesten die je in iedere omgeving kunt plaatsen. Hulp nodig bij het kiezen? René helpt je graag!

 

Delen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?