0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Delen:

Wat kost live muziek?

Jezelf afvragen wat live muziek kost is te vergelijken met de vraag wat een auto kost. Het ligt er totaal aan wat je wil én wat je nodig hebt. Het ligt met name aan het soort live muziek dat je voor ogen hebt, de lengte van het optreden en de behoefte aan licht en geluid.

Wat kost live muziek?

Wat wil je qua live muziek?

Je hebt een feest of evenement en je weet het zeker; je wilt live muziek. Leuk, dat begrijpen we wel!
Maar in welke vorm wil je dat? Zo is een accordeonist logischerwijs goedkoper dan een 12 koppige band. Niet alleen vanwege het aantal personen, maar ook omdat een volwaardige band zelf graag hun eigen geluidstechnicus meeneemt, zodat de live muziek ook het beste tot zijn recht komt. Daarnaast is de vraag of je live muziek wilt als achtergrondmuziek, als entertainment bij een evenement zoals een Koopzondag of wil je de live muziek echt als hoogtepunt van je feest neerzetten? Bij ons kun je eenvoudig door de database heen scrollen, een stukje lezen over de artiest die in het oog springt en uiteraard ook een filmpje bekijken. Bij iedere artiest staat een indicatiebudget of een prijs op aanvraag die je te allen tijde vrijblijvend kunt opvragen.

Wat is je budget voor live muziek?

Bij Burolivemuziek.nl is er voor bijna ieder budget wel een vorm van live muziek te boeken. Van een fantastische solist tot een onvergetelijke band. Een deel van de kosten voor live muziek zit ook in de techniek. Heb jij een feest of evenement waarbij minder dan 200 personen aanwezig zijn? Dan hoeft er meestal geen apart geluidsbedrijf ingehuurd te worden. Dat scheelt natuurlijk in de kosten. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het grootse deel van het budget opgaat aan live muziek. Het is net wat je wil en nodig hebt. Maar wees wel realistisch voor €200,- kun je geen goede live muziek verwachten, dan kun je beter in een talentenshow houden onder je gasten en hopen dat er iemand met talent bij zit.

Wat zijn de kosten dan ‘ongeveer’ voor live muziek?

Oké, je leest dit blog niet om geen antwoord te krijgen op jouw vraag. Een exacte prijs afgeven zonder te weten wat je wil, wat de locatie is en het aantal gasten is erg lastig. Maar je kunt ongeveer uitgaan van de volgende prijzen:
Solist: 300 – 500
Duo: 500 – 800
Trio: 800 – 1200
Quartet: 1200 – 1700
Band met eigen geluid: 1500 -2000
Band met geluidsbedrijf en beroepsmuzikanten: 2000 en hoger.

Bij deze prijzen zijn de bekende artiesten buiten beschouwing gelaten.

Hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?

Heb je wel een idee gekregen, maar weet je nog niet precies wat je wilt? Of heb je een bepaald budget in gedachten? Bespreek jouw muzikale wensen dan met René en krijg gratis, vrijblijvend en objectief een voorstel met een divers aanbod waaruit je kunt kiezen.
Dit kan direct via het Livemuziek Matchformulier

Delen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?