0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Delen:

Wat doet muziek met je lijf?

Dat je slimmer kunt worden van muziek dat hadden we al eens eerder geschreven, net als dat het luisteren naar muziek kan helpen bij ziektes als dementie en alzheimer. Maar wist je dat muziek ook een goede remedie is wanneer je bijvoorbeeld bang bent voor de tandarts.

Wat doet muziek met je lijf?

Wat doet muziek met je lijf?

Het kan namelijk angst en pijn, flink verminderen. Magisch toch? Geef dit gerust aan bij je tandarts en hij of zij biedt jou vrijwel altijd de ruimte om oortjes in te doen tijdens een behandeling. Voor je het weet baal je dat het er alweer opzit 😉.

Muziek tegen stress

Heel veel mensen ervaren (in deze tijd) een verhoogd gevoel van stress. Je kunt dan proberen te ontspannen door te gaan bewegen of een massage te nemen. Of: muziek te luisteren! Want ook muziek geeft het anti-stress hormoon cortisol vrij.

Zelfs op een dusdanige manier dat het effect van een uur luisteren naar muziek hetzelfde effect heeft als een blokje om of een lichaamsmassage. Dus radio aan! Of nog beter wandel in de frisse buitenlucht met lekkere muziek in je oortjes of boek een massage met fijne achtergrondmuziek.

Muziek voor een betere nachtrust

Een kwart van de Nederlanders heeft moeite met slapen en dan met name het in slaap vallen. Wist je dat ook hier het luisteren naar muziek kan helpen? Met name klassieke muziek, of instrumentale lounge zorgt ervoor dat je zenuwstelsel minder prikkels te verduren krijgt waardoor je beter in slaap valt, dieper slaapt en uitgeruster wakker wordt.

Er zijn verschillende gratis apps met begeleidende muziek te downloaden om jou te helpen beter in slaap te vallen.

Muziek verbetert je ademhaling

Niet alleen je angst voor de tandarts, pijn, je stressgehalte en je slaapproblemen kun je verzachten met muziek ook een slechte ademhaling kan je met muziek positief stimuleren. Het luisteren naar muziek brengt je tot rust en verlaagt je ademhaling en hartslag waardoor ook je bloeddruk stabiliseert.

Mocht je nu muziek luisteren waardoor je niets anders kan dan dansen of meezingen? Wees niet bang, ook dat is een boost voor je gezondheid. De effecten van muziek op je lijf zijn ongekend. Kun je nagaan wat het luisteren en kijken naar een live optreden kan doen?

fotocredits: Karolina Grabowska

Delen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?