0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Delen:

Trouwen in Corona tijd, met livemuziek

Trouwen in Corona tijd. Van die dingen. Vraagtekens. What to do?

Wat ons opvalt is dat veel bruidsparen hun ‘naar dit jaar verplaatste bruiloft van vorig jaar’ nu toch wel heel graag door willen laten gaan. Hoe dan ook. Wachten willen ze niet meer, dus dan maar in aangepaste setting en/of met minder gasten.

Trouwen in Corona tijd, met livemuziek

En logisch ook, want er wordt al zolang gewacht en als bruidspaar wil je intussen misschien ook verder in het huisje-boompje-beestje verhaal, maar dan wel als getrouwd koppel.

Trouwen en Trouwfeest

Trouwen in Corona tijd. Trouwen in 2021. Sinds januari tot nu hebben er al een aantal hoeveelheden plaatsgevonden, en er gaan er nog veel meer komen dit jaar. Met of zonder die allesbepalende en vervelende tante Corona.

Toch verbaasde het ons dat er flink in een tunnelvisie wordt gekeken wat betreft de mogelijkheden met de beperkte maatregelen waar we nu mee te maken hebben. ‘Het mag niet, dus houden we alles maar met wat er wel mag.’ Trouwceremonies vinden plaats, de ambtenaar doet het woordje en na het ja-woord mag er niets genuttigd worden, dus het vertrek nadert zo goed als direct na de felicitaties op 1,5m afstand. Buiten worden er nog wat foto’s gemaakt en als afsluiter krijgt iedereen een goodie bag mee. Bedankt dat jullie er waren, het was fantastisch, welthuis en tot snel.

Feesten en beperkte maatregelen

In onze optiek toch heel jammer. Want ook dat moment, jullie moment, jullie ceremonie kun je nog zoveel mooier aankleden. Veel meer memorabel maken dan je denkt of weet.

Trouwen in Corona tijd, zonder het gevoel van Corona aanwezigheid. Dat is toch wel zo fijn?

Livemuziek kan namelijk “gewoon” aanwezig zijn tijdens jullie ceremonie en geeft zoveel meer extra’s. Het is een echte aanvulling voor jullie moment waar jullie zolang naartoe hebben geleefd. Een soloartiest die jullie liedjes live zingt, begeleid middels een orkestband of live op bijvoorbeeld een piano. Of een duo; zanger[es] en gitarist. Er zijn zoveel mogelijkheden voor deze intieme setting.

Livemuziek voor jullie bruiloft

Beeld je eens in; de fotograaf is aanwezig, jullie gasten zitten klaar, allemaal in mooie kledij, en het moment is aangebroken om naar het altaar te lopen. Door de speakers klinkt de melodie van jullie gekozen lied. Het kippenvel momentje. Een lied die veel voor jullie betekend. Was het de eerste ontmoeting toen dit liedje gedraaid werd of in de Top40 stond, of wellicht met elkaar die hartstochtelijke eerste zoen gedeeld, of waarvan de tekst gewoon rake woorden spreekt die bij jullie leven en relatie aansluiten. Dat maakt het moment naar het altaar nog zoveel mooier (vergeet de doos met tissues niet voor jullie ouders, opa, oma en vriendinnen want die zitten altijd te snotteren). Vul dat aan door ook nog een lied te laten spelen tijdens het tekenen van de huwelijksakte, wat ook nog rustig 10 minuten nodig heeft om van alle handtekeningen te voorzien. Getuigen die heen en weer lopen. Allemaal extra geluiden. Extra geluiden en lange ongemakkelijke stiltes geven vaak als reactie dat mensen met elkaar gaan praten. Ook al is dat maar fluisterend, maar toch, het gebeurt is onze ervaring. Geef ze iets om naar te luisteren, iets herkenbaars. Live. Voor opa en oma misschien nog iets Nederlandstalig zodat ook zij begrijpen waar die muziek over gaat. En daarbij een laatste lied na afloop van de ceremonie. Jullie hebben gegarandeerd nog meer aandacht op die momenten.

Muziek en emotie

Kijk eens om je heen. De emotie komt harder binnen, mooier binnen bij de gasten. Traantjes om weg te pinken. En dát is die emotie die je wilt zien bij een bruiloft. Nog meer doen vergeten dat Corona er is. En daarom is dit juist een prachtige mogelijkheid om tijdens de ceremonie neer te zetten. Trouwen in Corona tijd, zonder Corona.

Ditzelfde geldt voor wanneer je dit na de ceremonie over laat lopen in een receptie/borrel en/of diner. Perfecte mogelijkheden, maar dat mag helaas nog “eventjes” niet. Daarover later meer in een ander blog wanneer de vooruitzichten meer mogelijkheden bieden.

Plaatje compleet in ieder geval voor een prachtige ceremonie. En waarom zou je het niet doen?

Livemuziek boeken

Het mooie hiervan is, is dat jullie ceremonie nog warmer wordt aangekleed. Een muzikale herinnering doet zoveel, en niet alleen voor jullie. Ook voor de gasten. Buiten dat is het ook nog eens zo dat wij als mens op deze wereld al vaak genoeg, zegge 24 uur per dag, worden herinnerd aan “Er is Corona”. Dat willen jullie op jullie grote dag zelf natuurlijk niet voelen, die aanwezigheid.

Een receptie/borrel, diner en feestavond zijn helaas nog even niet mogelijk. Maar de ceremonie kunnen jullie helemaal laten plaatsvinden, alsof er geen Corona is. Dat gevoel. En daar helpen wij jullie graag bij. Bij ons boek je namelijk niet alleen muziek. Wij geven ook altijd handige tools, tips en advies. Simpelweg omdat wij als geen ander weten wat er bij het plannen van een bruiloft komt kijken, en wat er juist ook daardoor vaak vergeten wordt. En dat is zonde.

Willen jullie meer informatie ontvangen over de mogelijkheden van livemuziek op jullie ceremonie? Neem dan contact met ons op. Samen kijken wij naar welke artiest het beste bij jullie muziekstijl, eventueel thema en wensen aansluit.

Want trouwen in Corona tijden moet ook gewoon een prachtige dag worden met een onvergetelijke herinnering.

 

Delen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?