0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Delen:

Tijd voor kerst

Het tijd voor kerstmuziek. Merry christmas everybody! De dagen van samenzijn en lekker eten zijn weer aangekomen. Kerst, een magische tijd. Zo voelt het altijd als je naar de zoete Amerikaanse films kijkt die elk jaar weer opnieuw voorbij komen, en waar ik ook elk jaar weer uitgebreid voor ga zitten.

Tijd voor kerst

Tijd voor kerst

Omdat het leuke films zijn, je een feelgood-gevoeltje geven, omdat dan eventjes alles goed is, lekker even lachen en genieten terwijl je languit op de bank ligt met de kerstboom naast je.

De realiteit in ons dagelijks leven is natuurlijk anders. Want het kan niet het hele jaar kerst zijn, en voor velen is het met kerst helemaal niet magisch. Voor velen juist eenzaam of verdrietig. Omdat ze een of meer dierbaren moeten missen, of juist met kerst verloren zijn. Dan weegt de kerst juist extra zwaar.

Melangolische kerstmuziek

Ik ben een echt kerstmens en kijk altijd uit naar deze dagen, maar ik kan in een ommezwaai ook zo melangolisch als de pest worden. Helemaal als er muziek aan staat die bepaalde emoties omhoog brengt.

Op kerstavond vieren wij altijd kerst bij mijn moeder en haar man. Dan gaan we traditiegetrouw en heel cliché lekker gourmetten, uitgebreid tafelen, kletsen we erop los met de nodige wijntjes in onze handen en volgt er het jaarlijkse dobbelspel met kadootjes die we voor elkaar gekocht hebben. Wie zal het winnen? Altijd weer spannend.

Toch heb ik elk jaar weer, zodra ik bij hun de woonkamer in loop, altijd even dat momentje van stilstaan. Want ik besef mij dan altijd dondersgoed det dit niet vanzelfsprekend is. Dat niet iedereen blij wordt van kerst. Dat er mensen alleen zijn of met immens verdriet.

Het feit dat er bij de binnenkomst altijd klassieke (kerst)muziek aanstaat helpt daar natuurlijk ook goed aan mee, want de emotie wordt dan nog harder geraakt.

Je moet nou niet denken dat mijn persoontje als een emotioneel wrak de kerstdagen in gaat hoor. Zeker niet. Maar…ik wil er altijd eventjes bij stil staan. Het is allemaal niet zo vanzelfsprekend.

Kerstmuziek op Spotify

Gelukkig volgen na de klassieke stukken al gauw de vrolijke noten van Chris rea met zijn ‘Driving Home for Christmas’. Onmisbaar natuurlijk. Tijd om te proosten. En stuk voor stuk komen de mooiste kerstklassiekers voorbij. We streamen met onze Spotify en de één weet altijd een nog leuker liedje te vinden dan de ander.

Tot grote frustratie van de man van mijn moeder, die dan niet begrijpt wat er met zijn ‘stereotoren’ aan de hand is. Hij snapt niets van streaming toestanden en elke keer confuus als er een liedje zomaar wordt afgebroken en vervangen voor een ander. “Hoe kan dat nou!!!”

Het dringt nog altijd niet tot hem door dat wij onze telefoons gekoppeld hebben en beheren over de playlist. Altijd een stiekem geintje die we er ook traditiegetrouw inhouden. Voor de lol, vinden we leuk.

Favoriete kerstmuziek

Mijn persoonlijke kerstfavorieten zijn toch wel die van Queen – Thank god it’s christmas, Chris Rea – Driving home for Christmas en natuurlijk Wham – Last Christmas. Ik vind die videoclip nog altijd fantastisch! En ja, heel fout, maar  Christmas time van The Backstreet Boys vind je ook in m’n lijstje. Sorry, jeugdsentiment.

Maar ook de klassieker ‘Have yourself a merry little Christmas’ van Frank Sinatra en ‘The Christmas Song’ van Nat King Cole vind ik prachtig!

Kerstmuziek in de zomer

In de zomermaanden spelen we het nummer Merry Christmas van Slade nog wel op festivals en kermissen. Gaat er altijd in als koek! De hele tent op zijn kop en dat is dan elke keer weer lachen gieren brullen.

Hoe dan ook, geen kerst zonder kerstmuziek natuurlijk. Nu we het er toch over hebben, ik zet de oude platenspeler even aan met de kerstplaat die we nog hebben uit de jaren 70.

Fijne feestdagen

Het is tijd voor kerst. Ik wens jullie allemaal hele fijne kerstdagen lieve mensen. Geniet van elkaar en proost op het leven, op de rijkdom die wij hier mogen hebben. Vergeet de mensen om jullie heen niet die alleen, eenzaam of verdrietig zijn. Geef ze een extra knuffel. En bovenal…DANS en ZING mee op muziek deze dagen! Of het nou kerstmuziek is of andere muziek. Als jij het maar leuk vind. Worden we blij van en dat is altijd goed!

Maak er iets moois van met zijn allen.
Proost! Op jullie!

Liefs Melissa

 

Photocredits: Ryan Johns – Unsplash.com

Delen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?