0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Delen:

Sporten en Muziek

Sporten en muziek! Ik ben echt bloedfanatiek. Sporten is mijn uitlaatklep en ik vind het heerlijk.
Ook in tijden dat je niet naar de sportschool kon maakte ik tijd om thuis en ook buiten te sporten.
Zo heb ik een favoriete up-tempo hardloop lijst waar ik lekker mee kan runnen.

Sporten en Muziek

Sporten en muziek

Muziek aan en gaan! Ik gooi er af en toe een ander nummer in, om mezelf te verrassen en nog verder mijn grenzen te verleggen. Ik hou namelijk nauwkeurig bij wat mijn vooruitgang is. Voor mijn wekelijkse Zumba-les heb ik een speciale vrolijke mix vol Spaanse invloeden die me heerlijk laten heupwiegen en ondertussen ook laat wegdromen over verre, zonnige oorden. En wanneer ik kick-box dan kies ik voor een serie van de beste heavy metal platen. Want dan kan ik zo lekker meebrullen wanneer ik een fikse uppercut of ferme high-kick uitdeel aan mijn boksbal. Release your inner beast en reken af met die opgekropte woede! Muziek kan echt je sportmaatje zijn. Vind je niet?

Bewezen beats

Het is ook een bekend feit dat je met de juiste muziek in de juiste mood komt. En dan bedoel ik qua sporten, hoewel dit net zo goed voor de slaapkamer geldt, wat ook de nodige calorieën kan verbranden. Niet voor niets zijn er op de bekende streamingsdiensten talloze (zwoele) work-out lijsten te vinden, passend bij iedere tak van sport. Zo blijkt dat de ideale muziek om te luisteren tijdens je work-out tussen de 120 en 140 beats per minuut is. De juiste muziek brengt je humeur ook direct in een lift!

Einaudi

Oké, eerlijk is eerlijk. Ik ben helemaal geen hardloper, geen Zumba danseres en al helemaal geen kick-boxer. Mijn inner beast is meer een soort van Garfield. Hij doet wel wat yoga en soms pilates maar dan met de heerlijke ontspannende klanken van Einaudi die rustig op de achtergrond klinkt. Wanneer ik wandel hou ik van platen als die van Sade, heerlijk slenteren wanneer de zon opkomt of ondergaat. Ik zou wel willen dat ik die persoon was die ik in het begin beschreef, maar ik kan er niks aan doen, het zit er niet in. Behalve … als ik livemuziek hoor!

DJ of band

Serieus geef me een DJ of een band en ik ga compleet uit mijn dak. Ik dans alsof ik iedere week drie keer een BBB dance work-out volg. Een goede (cover)band of DJ weet ook precies het tempo zo op te bouwen dat je wilt blijven dansen. Met af en toe een iets rustiger nummer tussendoor om op adem te komen. Heerlijk dat het weer kan. Dat je de hele avond kan dansen, net zolang tot je er spierpijn aan over houdt. Het is de lekkerste spierpijn die er is.
Live dansspierpijn, het geeft je het gevoel dat je leeft. Live is life!

 

Photocredits: Geert Pieters – Unsplash

Delen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?