0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Delen:

Muziek is helend

Het kan je helpen om over een relatie heen te komen, helpen bij rouw, helpen om je strijdvaardig te voelen. Helpen om je op te peppen, helpen om je te ontspannen en helpen om je in de juiste stemming te laten komen. Wat dat ook mag zijn op dat moment …

Muziek is helend

Muziek is helend

Maar nu hebben we wel het toppunt gevonden van wat muziek kan doen. Want in een ziekenhuis in Beijing is er een medisch, muzikaal wonder gebeurd.

Een meisje van 10 jaar had een zware hersenbloeding gehad en lag al acht maanden in het ziekenhuis. De artsen en de familie hadden al enorm veel geprobeerd. Iedere dag was er wel iemand die tegen haar sprak en wensten dat ze snel weer terug zou keren bij haar familie en vrienden die haar zo misten.

Ontwaakt uit een coma

Tevergeefs, wat men ook zei of deed niets leek te veranderen aan haar toestand. Er werd al zachtjes gesproken over opgeven, want na drie maanden is de kans heel klein dat iemand nog uit een coma komt.

GANGNAM STYLE

Tot haar moeder op een dag bedacht haar lievelingsnummer te draaien. Daar hoefden de ouders niet lang over te denken want Gangnam Style van Psy werd grijs gedraaid in huize Ruixiang. Tot aan redelijke irritatie van de ouders toe.

Toen haar moeder naast het bed van het meisje het nummer op lekker volume opzetten, begon het meisje te glimlachen. En dat niet alleen. Ze neuriede zelfs mee. De volgende dag probeerde de moeder het weer, met hetzelfde resultaat.

Livemuziek

Alleen nu werd ze wakker. Aan het einde van de dag zat het meisje in een rolstoel met een zingende moeder. Want nooit en te nimmer zal zij nog ergeren aan de klanken van het nummer wat haar dochter deed ontwaken.

Dus wat je ook doet; onderschat nooit de kracht van muziek!

Delen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?