0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Delen:

Martelmuziek

Vorige week was ik met mijn zus een dagje in Den Bosch. Wat een heerlijke stad is dat toch. Gezellige winkelstraatjes vol met leuke, bekende filialen en vooral ook lekker veel unieke boetiekjes. De horeca hier is ook heerlijk veelzijdig. Het is echt Brabants op zijn Bourgondisch! Genieten dus!

Martelmuziek

Toen we die dag gingen hadden we echter niet zo in de gaten dat iedereen natuurlijk al in de december stemming kwam. Uit de muziekboxjes in de winkels klonken stemmige Kerstnummers en een enkeling had gewoon Sky radio; the Christmas Station opstaan. Ik moest ook nog een cadeautje scoren voor een kinderverjaardag en dus stond de Intertoys nog op de lijst van places to be.

Zie ginds …

Zo hard als ik kan genieten van muziek, zo hard kan ik er ook gestoord van worden. Een soort slap aftreksel van het toch al mega irritante Kinderen voor Kinderen zong Sinterklaasliedjes. Verschrikkelijk! Echt na twee nummers werd ik bloedchagrijnig. Gelukkig stootte ik van pure frustratie tegen een rek met precies dat wat ik zocht. We grepen het en snelwandelde ons rap naar de kassa. De medewerkers hadden het zienderogen ook gehad. Wat een medelijden had ik met deze mensen. Met nog net geen bloedende oren gingen we snel weer naar buiten.

Kwèkfestijn

Zo blij dat we eindelijk van die vreselijke herrie af waren stonden we buiten met onze oren te klapperen. Maakte ons brein nog valse noten aan als naweeën? Het leek wel een soort hoempapapa met valse noten. Een dronken zwerver wellicht? Hoe verder we van de speelgoedzaak liepen hoe erger het ‘gedweil’. Een vrolijke uitgedoste vrouw kwam onze kant op gewandeld. Op de vraag of ze iets te vieren had, riep ze enthousiast: ‘Ja, natuurlijk! Vandaag is het Kwèkfestijn! Het jaarlijkse Oeteldonkse liedjesfestival waar we onze nieuwe composities laten horen!’ Ze sloot haar ogen en zette haar favoriete nummer in. Voor ons de perfecte kans snel weg te rennen.

Martelmuziek

Deze dag besefte ik voor het eerst dat muziek inderdaad een martelmanier is. Onlangs las ik ergens dat het Amerikaanse tijdschrift Mother Jones een martellijst heeft met 24 nummers die door militaire ondervragers in Irak en Guantanamo Bay worden gebruikt. Hierop staan bijvoorbeeld de tracks: White America van Eminem, Dirty van Christina Aguilera en Click Click Boom van Saliva.

Sommige artiesten vonden het verschrikkelijk om te horen dat hun muziek als martelinstrument werd gebruikt, andere vonden het wel wat hebben.

Mocht ik ooit geheime informatie moeten prijsgeven dan raad ik een kinder-cd met Sinterklaasliedjes aan. Mocht ik dan nog niets prijsgeven dan kun je er misschien een Kwekfestijn playlist aan toevoegen. Informatie gegarandeerd!

Delen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?