0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Delen:

Livemuziek rechtstreeks of via boekingsbureau boeken?

Wat is nou wijsheid, waar doe je goed aan en waar betaal ik meer? Dat zijn de veel voorkomende vragen wanneer het gaat om livemuziek boeken; rechtstreeks of via het boekingsbureau.

Daarom vonden wij dit een leuk item om aan te snijden. Tijd om dit eventjes uit te leggen, want hoe zit dit nou precies?

Livemuziek rechtstreeks of via boekingsbureau boeken?

Wanneer je interesse hebt in livemuziek voor jouw feest, bruiloft of evenement, zijn er meerdere wegen om deze vast te leggen; rechtstreeks bij de band of artiest of via een boekingskantoor. Rechtstreeks is natuurlijk goedkoper… zou je denken. Maar die gedachte is echter onjuist. Want een boekingsbureau maakt samen met de bands en artiesten een prijsafspraak, waardoor de prijs via een boekingskantoor vrijwel altijd hetzelfde is als wanneer je rechtstreeks bij de band of artiest zou boeken.

Garantie

Voordeel van een boekingsbureau is echter dat je verzekerd bent van gegarandeerd livemuziek op je feestavond. Wat er ook gebeurt. Stel je voor dat de geboekte band wegens ziekte of andere omstandigheden op de dag zelf ineens niet aanwezig kan zijn. Dit is natuurlijk “worstcasescenario”, maar het kan wel gebeuren. Burolivemuziek.nl werkt met professionele bands en artiesten, die hun werk altijd netjes uitvoeren, dus gelukkig hebben wij hier in al die jaren minimaal mee te maken gehad. Maar áls het gebeurt, dat is natuurlijk heel vervelend. Echter, artiesten zijn ook mensen. Ook bij hen kunnen onvoorziene omstandigheden plaatsvinden; ziekte, ongeval of nog erger…

Wat we net al aangaven; gelukkig komt het zelden tot nooit voor. Maar als het wél zo is, dan is ons voordeel als boekingsbureau dat wij beschikken over een database met een groot aantal artiesten en bands, waarmee wij korte lijnen hebben en daardoor snel voor jou kunnen handelen.

Mijn geboekte artiest kan onverwachts niet

Nou, heb je bijvoorbeeld een artiest geboekt, of een duo of een complete band? En deze valt om wat voor omstandigheden dan ook onverwachts en last-minute uit, dan nemen wij contact op om jou hierover te informeren. Wij gaan dan opzoek naar geschikt alternatief welke deze opdracht wél kan uitvoeren, zodat jullie avond evengoed naar wens door kan gaan. Daar staan wij als boekingsbureau garant voor. En die sporadische keren dát dit is gebeurd, hebben wij dat nog altijd goed kunnen oplossen, met als resultaat een zeer tevreden klant. En dat zien wij natuurlijk graag!

Livemuziek rechtstreeks boeken

Wanneer je direct bij een artiest of band hebt geboekt is het de vraag wie je als alternatief aangeboden krijgt, of moet je zelf op zoek. De meesten onder hen zullen natuurlijk ook hun best voor je doen en met jou meedenken, maar ze zijn het niet verplicht. Daarbij moeten zij ook maar net over de middelen beschikken om dit zo snel te kunnen verzorgen. Of contacten hebben met de juiste collega muzikanten die geschikt zijn.

Elk voordeel heeft zijn nadeel. Maar in dit geval dus niet. Er zijn voor jou alleen maar voordelen.

Gewoon een spetterende feestavond, maar dan met garantie!

Nou… laten we eerlijk zijn. Dat is toch een veel lekkerder gevoel?

fotocredits: Tadas Mikuckis

Delen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?